Την πεποίθηση του πως δεν υπάρχει "παράγκα" στην Ελλάδα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε συνέντευξη του στον FM 100 της Θεσσαλονίκης.

Την πεποίθηση του πως δεν υπάρχει “παράγκα” στην Ελλάδα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε συνέντευξη του στον FM 100 της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού:

Για τη δήλωσή του, ότι έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας στην Πυλαία:
«Ασφαλώς και έπρεπε να διακοπεί. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο αγώνας και άλλοι στο παρελθόν, όπου κάποιοι δεν επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή του, δείχνουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τη διακοπή του αγώνα. Δεν είναι μόνο απόφαση του διαιτητή, αλλά μπορεί να είναι και της αστυνομικής αρχής, αν απειλείται η ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα. Και θα πρέπει να υπάρχει και μία αρχή, ώστε να λειτουργεί αυτοματοποιημένα και όχι κατά περίσταση. Δεν πρόκειται να περιορίσουμε τις αρμοδιότητες του διαιτητή, αλλά όταν χαλάει ο κόσμος, δε γίνεται να τα αφήσουμε όλα πάνω του. Δε με ενδιαφέρει τι λένε οι ομάδες, εμένα με ενδιαφέρει ο πολίτης. Δε γίνεται να συνεχίζεται ο αγώνας μετά από 3,5 ώρες».

Για το περιστατικό με τον 18χρονο και την κόντρα των συνδέσμων:
«Δεν πρόκειται να σχολιάσω ένα θέμα που αυτή τη στιγμή απασχολεί τη δικαιοσύνη. Η αστυνομία έκανε κάποιες συλλήψεις, εγώ δεν πρόκειται να εμπλακώ στο έργο της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει αντικείμενο αντιπαράθεσης με καμία ομάδα ή πρόσωπο. Υπάρχει νόμος και διαδικασία διατήρησης της νομιμότητας. Υπάρχει προς συζήτησε ένα νομοσχέδιο, το οποίο ενισχύει σε λογικό βαθμό τη νομοθεσία για αυτές τις περιπτώσεις».

Για την επικοινωνία του με τον Ζαγοράκη μετά τα επεισόδια στην Πυλαία:
«Επιχείρησα να βρω τον κ. Κανώτα, αλλά δεν τον βρήκα στο τηλέφωνο, δεν ήταν διαθέσιμος. Έτσι, μίλησα μόνο με τον κ. Ζαγοράκη, στα πλαίσια της συνεργασίας μας. Είχαμε μία φιλική συζήτηση. Του μετέφερα την άποψή μου, ότι αυτά τα γεγονότα είναι μεταφερόμενα από μία μερίδα οπαδών. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν μαχητικό κόσμο, που ελάχιστες φορές έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια. Είχαμε μεμονωμένα περιστατικά, όπως το μπουκάλι στον Δέλλα, αλλά είχαμε και εξαιρετική ατμόσφαιρα στα ευρωπαϊκά ματς. Δεν μπαίνουμε στον πειρασμό μίας γενίκευσης, ότι όλοι είναι ικανοί να σπάνε κεφάλια και να πετάνε πέτρες. Και φυσικά είναι και στα χέρια και των ίδιων των συνδέσμων, να απομονώνουν αυτούς που κάνουν αυτά τα πράγματα».

Για το ρόλο που παίζει η διαφθορά στον αθλητισμό:
«Οπωσδήποτε η εσφαλμένη διαιτητική απόφαση μπορεί να προκαλέσει αλυσίδα γεγονότων, αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί. Είδατε τι έγινε στο Μουντιάλ, όπου η μπάλα πέρασε μέσα. Τι έπρεπε να γίνει; Να πάνε στο δικαστήριο της Χάγης; Φέτος στο ποδόσφαιρο από την 4η μέχρι τη 16η θέση όλα είναι ανοικτά. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Όλα μέσα είναι. Υπερβάλλουμε με τα διαιτητικά λάθη. Προσωπικά, δεν έχω την εικόνα ότι έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα “παράγκα”. Και όμως, βλέπετε ότι όλοι διαμαρτύρονται για τα πάντα».

Για την αναξιοπιστία στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Ως πολιτεία έχουμε πει από πέρσι, ότι αν ένα πρωτάθλημα δίνει μία διάχυτη αίσθηση αφερεγγυότητας, τότε το βήμα που πρέπει να γίνει είναι ο αποκλεισμός του από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Πέρσι είχαμε από την UEFA ενδείξεις για πάρα πολλά ύποπτα ματς της Football League, που αυτή τη στιγμή είναι υπό δικαστική διερεύνηση. Δε λέω ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτά τα ματς, αυτή τη στιγμή είναι υπό διερεύνηση».

Για τα έργα στην Τούμπα το περασμένο καλοκαίρι, που δε χρηματοδοτήθηκαν από τον ΟΠΑΠ:
«Ο ΟΠΑΠ έχει συμβάσεις με όλες τις ομάδες, με μία πολιτική που έχει χαράξει ο ίδιος. Συμβάσεις για τις φανέλες και χορηγικές και μάλιστα φέτος υπάρχουν ρήτρες βίας, οι οποίες τηρούνται. Εκτός από τις οικονομικές ποινές που διαβάζετε, επιβάλλονται πρόσθετες οικονομικές κυρώσεις από τον ΟΠΑΠ σε όλες τις ομάδες που έχουν τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή και στο τέλος θα διατεθούν στις ομάδες που δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα. Εμείς δεν έχουμε πρόγραμμα χρηματοδότησης ιδιωτικών γηπέδων. Ή έχουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο ή όχι. Η περίοδος του κρατικοδίαιτου αθλητισμού αποτελεί παρελθόν».

Για τα κολυμβητήρια:
«Διερωτήθηκαν όλοι αυτοί που φωνάζουν γιατί όλες οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, από τον καιρό του Νώε μέχρι την τελευταία τετραετία, χρωστούν; Γιατί το ΟΑΚΑ χρωστά στη ΔΕΗ εκατομμύρια; Γιατί όλα αυτά τα χρέη προστέθηκαν στις πλάτες της κυβέρνησης; Πού πήγαιναν αυτά τα χρήματα; Πόσα χρόνια χρωστούσε το Ποσειδώνιο το πετρέλαιο; Ήρθαν αυτά τα κρυφά ελλείμματα του ελληνικού αθλητισμού να πέσουν στις πλάτες μας. Ζητούμε να γνωρίζει ο πολίτης πώς προκλήθηκαν αυτά τα προβλήματα. Για το Ποσειδώνιο υπήρχαν επιχορηγήσεις για να πληρωθούν τα χρέη και αυτά δεν πληρώνονταν!».