Απέδρασε με Σαγκανόφσκι

Το γκολ του Μάρεκ Σαγκανόφσκι στις καθυστερήσεις του αγώνα στο "Ανθή Καραγιάννη" έδωσε τον βαθμό στον Ατρόμητο, 1-1 με την Καβάλα.

Συναρπαστικό φινάλε στην αναμέτρηση του “Ανθή Καραγιάννη” με τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι να χαρίζει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στον Ατρόμητο. Ο Πολωνός επιθετικός ισοφάρισε στο 93′ το γκολ του Ογκμπέτσε, με το οποίο η Καβάλα κρατούσε από το 52′ το “τρίποντο’ στα χέρια της. Αποβλήθηκε από τον πάγκο των φιλοξενούμενων ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Αναστασάκο. Στους 16 βαθμούς και στη 13η θέση έφτασε η ομάδα του Περιστερίου, η οποία πήρε τη δεύτερη εκτός έδρας ισοπαλία της και έβδομη συνολικά στο εφετινό πρωτάθλημα. Στους 21 βαθμούς και στην πέμπτη θέση η Καβάλα, η οποία μετράει έξι ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, με τις δυο να είναι εντός έδρας.

Σπατάλησε ευκαιρίες ο Ατρόμητος
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση του “Ανθή Καργιάννης” και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να ανοίξει το σκορ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη εκμεταλλεύτηκε τα κενά που παρουσίασαν οι γηπεδούχοι στην αμυντικοί τους γραμμή και με τους Καμαρά και Σαγκανόφσκι έφτασαν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Μάριο Γκαλίνοβιτς. Αρχικά, ο Καμαρά έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 4′, όταν το σουτ που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή σταμάτησε πάνω στον Κροάτη τερματοφύλακα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σαγκανόφσκι δεν κατάφερε από κοντά να ανοίξει το σκορ, στην σημαντικότερη ευκαιρία της ομάδας του Περιστερίου στο πρώτο μέρος.

Η Καβάλα ανέβασε στροφές μετά το πρώτο τέταρτο και προσπάθησε να ελέγξει τον χώρο του κέντρου. Οι Ντιέ και Καρντόσο προσπάθησαν να κερδίσουν τη “μάχη” του κέντρου και κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς. Η πρώτη απειλητική στιγμή για τους γηπεδούχους, ήταν στο 26′ με το μακρινό σουτ του Βουτσίτσεβιτς, ενώ με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή με τον Σφακιανάκη. Οι παίκτες της Καβάλας προσπάθησαν να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, όμως οι προσπάθειες των Ογκμπέτσε και Βουτσίτσεβιτς, στο δίλεπτο 41′-42′ δεν έφεραν αποτέλεσμα. Το πρώτο μέρος τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) και τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στο ματς.

Έδωσε τη λύση ο Ογκμπέτσε
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Την στιγμή που ο Γιώργος Δώνης προσπαθούσε μέσω της αλλαγής του Μπρίτο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, κυρίως στη μεσαία γραμμή, ο Ογκμπέτσε εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Δρόσου και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 52′. Από εκείνο το σημείο της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με τον Γιώργο Δώνη να ολοκληρώνει γρήγορα τις αλλαγές του από τον πάγκο. Ο Έλληνας τεχνικός έριξε στη “μάχη” τους Αναστασάκο και Σαμπού και είδε την ομάδα του να ανεβάζει στροφές μετά τα μισά του δευτέρου μέρους.

Η Καβάλα προσπάθησε να κρατήσει το γκολ του Ογκμπέτσε και έψαξε μέσω των αντεπιθέσεων να φτάσει στο δεύτερο γκολ, που θα “κλείδωνε” τη νίκη. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Στο 84′, οι Περιστεριώτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το μαρκάρισμα του Τόμασιτς στον Αναστασάκο και ένα λεπτό αργότερα ο Γιώργος Δώνης αποβλήθηκε από τον πάγκο του.

Λύτρωση με Σαγκανόφσκι
Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν συναρπαστικό. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Καβάλας, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η μπάλα κόντραρε στα σώματα μετά την εκτέλεση του Σαμπού και ο Σαγκανόφσκι κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα με γυριστό σουτ, ισοφαρίζοντας για τους φιλοξενούμενους και δίνοντας τον πολύτιμο βαθμό. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και ο Ατρόμητος πήρε δίκαια τον βαθμό της ισοπαλίας, βάση της εικόνας που είχε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Η Καβάλα δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ και μοιραία πέταξε δυο πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στα play-offs του πρωταθλήματος.

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 15η
Αγώνας: Καβάλα-Ατρόμητος
Γήπεδο: “Ανθή Καραγιάννη”.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου)
Κίτρινες: Τόμασιτς 56′, Ογκμπέτσε 88′, Χργκόβιτς 92′ – Αναστασάκος 74′
Κόκκινες: Δώνης 89′

Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Χένρι Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Σιόντης, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Θεοδωρέλλης, Ντιέ, Βουτσίσεβιτς (Ναζλίδης 95′), Καρντόσο (Ντικρόκ 88′), Ονουάτσι, Ογκμπέτσε (Γιάννου 88′), Δρόσος.
Αναπληρωματικοί: Βαγιέχο, Πετκάκης, Αυλωνίτης, Ελευθεριάδης.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (Αναστασάκος 68′), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Καραγκούνης (Μπρίτο 46′), Τάτος, Ολιβέιρα (Σαμπού 60′).
Αναπληρωματικοί: Καραγκιολίδης, Περόνε, Σαρμιέντο, Φαβάλι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.