Ανακοίνωση του δημοσιογραφικού τμήματος της NOVA

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης του δημοσιογραφικού τμήματος της NOVA αναφορικά με τη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης του δημοσιογραφικού τμήματος της NOVA αναφορικά με τη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

Η ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της NOVA συγκαλέσαμε σήμερα Σάββατο και ώρα 19.00 γενική συνέλευση, με αφορμή την εξώδικη δήλωση στάσης εργασίας που έχει προκηρυχθεί από την ΕΣΗΕΑ, ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ, για την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 με ώρα έναρξης τις 19.05 και για 15 λεπτά.

Οι δημοσιογράφοι της NOVA αποφασίσαμε, μέσω της γενικής μας συνέλευσης, με ψήφους 38-5 (υπήρξε και ένα λευκό) να μην συμμετέχουμε στην 15άλεπτη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ.

Αιτία της απόφασής μας, δεν είναι ο λόγος της στάσης, που είναι οι επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας, τις οποίες και απερίφραστα έχουμε καταδικάσει και καταγγείλει εμπράκτως. Εμείς στη NOVA άλλωστε, γνωρίζουμε καλά τι είναι να δουλεύεις υπό καθεστώς σωματικής ή ψυχολογικής βίας, καθώς τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι τεχνικοί εργάζονται σε συνθήκες αντίξοες για να έρχεται εικόνα και ήχος στα σπίτια όλων.

Ο λόγος της απόφασής μας έγκειται στα ακόλουθα:

Α. Δεν θεωρούμε σωστό να εξαγγέλλεται στάση εργασίας, στην οποία να μην λαμβάνουν μέρος όλοι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα, αφού το θέμα της βίας είναι κοινό για όλους. Στην εξαγγελία της στάσης εργασίας δεν γίνεται καν αναφορά των συναδέλφων του έντυπου τύπου, αλλά ούτε και των ιστοσελίδων, οι εργαζόμενοι των οποίων επλήγησαν πρόσφατα. Μάλιστα η εξώδικη δήλωση αφορά μόνο σε 9 Μέσα.

Β. Η αλληλεγγύη σε θέματα βίας αφορά στο σύνολο του κλάδου και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι επιλεκτική. Άλλωστε η συμμετοχή των εργαζομένων στη Nova, σε κάθε προηγούμενη κινητοποίηση της Ένωσης ήταν αποδεδειγμένα καθολική.
 
Γ. Εκτιμούμε ότι η στάση εργασίας από την στιγμή που αφορά μόνο συγκεκριμένα μέσα πλήττει και τα μέσα αυτά. Κυρίως όμως, πλήττεται η NOVA που είναι ο αποκλειστικός αναμεταδότης του πρωταθλήματος και εμμέσως και τα ραδιόφωνα που καλύπτουν τους αγώνες.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς 
Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της NOVA


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.