Δυο-δυο ανεβαίνει τα σκαλιά…

Ο Παναθηναϊκός με τέρματα των Αλέν Μπουμσόνγκ και Τζιμπρίλ Σισέ επικράτησε του Πανσερραϊκού με 2-0 και πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ.
Διαμαρτύρεται ο Πανσερραϊκός, απάντησε ο Παναθηναϊκός Το σχόλιο του Νίκου Τζουάννη

Μετά το 2-0 στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός νίκησε με το ίδιο σκορ και τον εξαιρετικό Πανσερραϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο καιαποσπάστηκε 3 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας. Με το σημερινό,  ο Τζιμπρίλ Σισέ έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Η ελληνογαλλική 11αδα (5 Γάλλοι, 5 Έλληνες), που παρέταξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν «τράβηξε» όσο θα περίμενε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος χρειάστηκε να κάνει διορθωτικές κινήσεις στο β΄ ημίχρονο για να φτάσει ο Παναθηναϊκός με σχετική ασφάλεια στη νίκη.

Η κίνηση  που απέδωσε περισσότερο ήταν η μετάθεση του Χριστοδουλόπουλου από την αριστερή πτέρυγα στο χώρο πίσω από τον Σισέ, αφού από εκεί ορμώμενος ο Λάζαρος έδωσε στον Σισέ την ευκαιρία να σημειώσει το πιο εύκολο από τα 13 του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Πανσερραϊκός, ο οποίος είχε αποκλείσει πρόπερσι τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας, έδειχνε ικανός να ξανακάνει τη ζημιά καθώς έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δημιούργησε τουλάχιστον 6 ευκαιρίες για να σημειώσει γκολ. Έχασε το ματς αλλά κέρδισε το χειροκρότημα.

Τα πλάνα των τεχνικών
Ενόψει της αναμέτρησης με την Κοπεγχάγη ο Φερείρα ξεκούρασε τους Κατσουράνη (εκτός αποστολής), Βύντρα, Μαρίνο (στον πάγκο) κι έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες, που δεν υπολογίζονταν για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Στον Σεϊταρίδη που βρισκόταν για πολύ καιρό στη σκιά του Βύντρα, στον Νίνη, που ήταν τραυματίας και στον Γκοβού, που ήταν στο περιθώριο λόγω των νυχτοπερπατημάτων του.

Ο Κοκότοβιτς ανέθεσε τον έλεγχο του Νίνη στον Αμπουμπακάρι και χρησιμοποίησε και τους δυο μπαλαδόρους του στη μεσαία γραμμή (Λεοζίνιο και Σουμπίνιο) πίσω από τον στράικερ Νταλέ. Στις πτέρυγες ο Σέρβος τεχνικός τοποθέτησε τους ταχύτατους  Μπέλιτς, Γεωργιάδη, θέλοντας να «τρυπήσει» την πράσινη άμυνα, από τις πλευρές των Σπυρόπουλου, Σεϊταρίδη αντίστοιχα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού πριν ακόμη «ζεσταθεί» ο διαιτητής Μάνταλος αναγκάστηκε να το διακόψει (στο 6΄) γιατί η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική από τη ρίψη δακρυγόνων έξω από το γήπεδο. Κι ενώ οι παίκτες  έφυγαν για τα αποδυτήρια, ο κόσμος άνοιγε. μαντήλια στις εξέδρες.

Η διακοπή κράτησε 12 λεπτά κι όταν οι δυο ομάδες ξαναβγήκαν στο τερέν ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε τον Πανσερρραϊκό σκοράροντας στην δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο ματς. Ο Γκοβού (9΄) είχε σπαταλήσει την πρώτη αλλά ο συμπατριώτης του, Μπουμπσόνγκ δεν λάθεψε στο 15΄, κερδίζοντας την μάχη του αέρα από τον Άμο, ύστερα από φάουλ του Χριστοδουλόπουλου.

Καρδιοχτύπια
Το γκολ, θα περίμενε κανείς, ότι θα βοηθούσε τους «πράσινους» να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Στην πραγματικότητα έγινε το αντίθετο. «Έσπρωξε» τους φιλοξενούμενους να ξεδιπλώσουν στο τερέν τις τεχνικές αρετές τους. Σε τέτοιο βαθμό που σε κάποιες στιγμές έμοιαζαν με μικρογραφία της Μπαρτσελόνα.

Με τους Μπέλιτς και Γεωργιάδη να δημιουργούν συνεχώς ρήγματα από τα άκρα, η περιοχή του Παναθηναϊκού «πήρε φωτιά» στο τελευταίο 20λεπτο. Διάστημα στο οποίο ο Πανσερραϊκός έχασε 5 ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Με τον Γεωργιάδη στο 24΄, με τον Νταλέ στο 31΄ με τον Σουμπίνιο στο 33΄, στο 38΄ και στο 40΄.

Βλέποντας την ομάδα του να έχει περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου ο κόσμος άρχισε να μουρμουρίζει και στη συνέχεια να φωνάζει. «Φώναξε» και ο Πανσερραϊκός για τη φάση του 39΄ , υποστηρίζοντας ότι ο Πλεσί έδιωξε με το χέρι τη μπάλα ύστερα από κόρνερ του Λεοζίνιο αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε».

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ο Φερέιρα αντικατέστησε τον Πλεσί με τον Σιμάο, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την κυκλοφορία των Σερραίων στο κέντρο. Ταυτόχρονα μετακίνησε τον Χριστοδουλόπουλο πίσω από τον Σισέ και πέρασε το Νίνη στην αριστερή πτέρυγα.

Ωστόσο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους και οι γηπεδούχοι να ψάχνουν τον καλό εαυτό τους. Τον βρήκαν προς στιγμή στο 56΄ αλλά η προσπάθεια του Σεϊταρίδη  δεν είχε ευτυχή κατάληξη καθώς το σουτ του Νίνη κόντραρε ο Παπάζογλου.

Δυο λεπτά αργότερα ο Φερέιρα απέσυρε και τον Γκοβού ο οποίος πήγε στον πάγκο χειροκροτούμενος. Στη θέση του έβαλε το Μαρίνο για να προσδώσει καλύτερα τρεξίματα στην ομάδα. Παρόλα αυτά ο Γεωργιάδης στο 65΄ λαχτάρησε τον Τζόρβα. Για να ανταποδώσει τη. λαχτάρα ο Χριστοδουλόπουλος στο επόμενο λεπτό.

Ήταν φανερό ότι  Λάζαρος «πήρε τα πάνω του» από τη στιγμή που ανέλαβε το ρόλο του επιθετικού χαφ. Φάνηκε και στη φάση του 69΄, όταν με προσωπική ενέργεια σέρβιρε στο πιάτο το γκολ με το οποίο ο Σισέ κλείδωσε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό κι έκανε τον Φερέιρα να καθίσει ήσυχος στον πάγκο του.

Στο 80΄ ο Λάζαρος αποχώρησε μέσα σε αποθέωση δίνοντας τη θέση του στο μικρό Μαυρία.

Η εξέλιξη του αγώνα
1 Το παιχνίδι ξεκίνησε
6 Σέντρα του Νίνη από δεξιά, ο Ράντμαν μπλόκαρε την μπάλα χωρίς πρόβλημα
7 Προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι καθώς χρήση δακρυγόνων έχει κάνει αποπνιχτική την ατμόσφαιρα
Μετά από δεκάλεπτη διακοπή, οι δύο ομάδες και το διαιτητικό τρίο επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να αρχίσει και πάλι το παιχνίδι…
9 Μετά από ατομική προσπάθεια του Σεϊταρίδη, η μπάλα στρώθηκε στον Γκοβού, που επιχείρησε πλασέ μέσα από την περιοχή, άουτ
14 Επικίνδυνη σέντρα του Σεϊταρίδη από δεξιά, μπλόκαρε ο Ράντμαν
16 1-0 Φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, γυριστή κεφαλιά του Μπουμσόνγκ μέσα από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα
19 Φάουλ του Λεοζίνιο, έδιωξε με τις γροθιές ο Τζόρβας
24 Σουτ του Γεωργιάδη στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, έδιωξε με δυσκολία ο Τζόρβας σε κόρνερ
31 Κάθετη προς τον Νταλέ, που έφυγε στην πλάτη του Μπουμσόνγκ όμως σούταρε από το ύψος της περιοχής άουτ, σπαταλώντας σημαντική ευκαιρία
32 Κάρτα στον Χριστοδουλόπουλο για διαμαρτυρία
33 Φάουλ του Σουμπίνιο από αριστερά, έδιωξε δύσκολα ο Τζόρβας
36 Σουτ του Σουμπίνιο από το ύψος της περιοχής, άουτ
40 Ο Γεωργιάδης έστρωσε την μπάλα στον Σουμπίνιο μέσα στην περιοχή, το σουτ του τελευταίο έκοψε τελευταία στιγμή με τάκλιν ο Μπουμσόνγκ

46 Ο Σιμάο στη θέση του Πλεσί
49 Δυνατό σουτ του Σισέ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ράντμαν
50 Σουτ του Γεωργιάδη μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση αριστερά, μπλόκαρε ο Τζόρβας
56 Ο Σεϊταρίδης σέντραρε συρτά και παράλληλα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Νίνη, που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Παπάζογλου έβαλε το πόδι του και παραχώρησε κόρνερ
57 Ο Μαρίνος στη θέση του Γκοβού
66 Ο Γεωργιάδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, επιχείρησε το σουτ, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι
67 Νέο γύρισμα του Σεϊταρίδη από δεξιά, προβολή του Χριστοδουλόπουλου, άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό
69 ΓΚΟΟΟΛ 2-0 Ατομική ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου από αριστερά μέσα στην περιοχή, γύρισμα προς τον εντελώς αμαρκάριστο Σισέ, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της κενής εστίας
73
Ο Γαλανόπουλος στη θέση του Αλβάρες
75 Ατομική προσπάθεια του Μπέλιτς και γύρισμα από δεξιά, πλασέ του Λεοζίνιο, άουτ
78 Ο Ασλανίδης στη θέση του Μπέλιτς
80 Ο Μαυρίας στη θέση του Χριστοδουλόπουλου
81 Ο Ανάκογλου στη θέση του Λεοζίνιο
84 Ο Παπάζογλου έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα όμως η φάση είχε σταματήσει από νωρίς καθώς ο Νταλέ είχε υποδειχτεί σε θέση οφ σάιντ
89 Σουτ του Σισέ από πλάγια θέση δεξιά, η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Αμο και κατέληξε κόρνερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
ΓΗΠΕΔΟ:
“Σπύρος Λούης”, ΟΑΚΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (46′ Σιμάο), Χριστοδουλόπουλος (80′ Μαυρίας), Νίνης, Γκοβού (57′ Μαρίνος), Σισέ
Στον πάγκο: Φερνάντες, Σαριέγκι, Βύντρα, Πετρόπουλος
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άμο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (79′ Ασλανίδης), Νταλέ, Μαβένε, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Λεοζίνιο (81′ Ανάκογλου), Άλβαρεζ (73′ Γαλανόπουλος), Αμπουμπακάρι
Στον πάγκο: Νοβότα, Βοσκόπουλος, Τάντιτς, Βλασόπουλος

Kώστας Χαλέμος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.