Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, μίλησε για όλα τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την ΠΑΕ Άρης, στο διαχειριστικό έλεγχο αλλά και στο θέμα των χρεών του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, μίλησε για όλα τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την ΠΑΕ Άρης, στο διαχειριστικό έλεγχο αλλά και στο θέμα των χρεών του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης:

Για όσα είχαν ειπωθεί σε γενική συνέλευση της Λέσχης πριν από ένα περίπου χρόνο, με τον κ. Δεσύπρη να διαβάζει πρακτικά διοικητικού συμβουλίου του φορέα στα οποία ο κ. Γρανούζης, πρώην πρόεδρος της Λέσχης, ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τον Άρη και σε περίπτωση αποτυχίας να τα φόρτωναν οι τότε διοικούντες στον κ. Σκόρδα, ανέφερε:

«Δεν το ξέρω αυτό».

Για τον έλεγχο και το γεγονός ότι καθυστέρησε, επεσήμανε:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εξτρέ τραπεζών τα οποία πρέπει να πάρουν οι ορκωτοί. Όμως, οι τράπεζες δεν απαντούν από τη μια μέρα στην άλλη και πέσαμε και στο θέμα ότι ο Άρης έχει λογαριασμό στη Marfin. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί, αυτό είναι σίγουρο από τη στιγμή που έχουμε πληρώσει τις 8.000 ευρώ της προκαταβολής και τώρα θα τους δώσουμε ακόμη 10.000 για να μας δώσουν και το αποτέλεσμα. Κατά την άποψή μου, πρέπει να γίνει κι άλλος έλεγχος, στην Άρης Εμπορική. Αυτό θα το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση ώστε να μπει κι εκεί ορκωτός λογιστής».

Για τους λόγους που εδώ και έξι μήνες δεν έγινε Γενική Συνέλευση, σχολίασε:

«Αυτό θα απαντηθεί στη Γενική Συνέλευση. Κατά την άποψή μου, αν μιλήσουμε «έξω από το δόντια» κι ο Πέτρος Γαβριηλίδης ήρθε και παραιτήθηκε, ενώ μπορούσε να είναι μέσα σ’ ένα διοικητικό συμβούλιο να πει την άποψή του και να καταγραφεί στα πρακτικά».

Για το διοικητικό σχήμα το οποίο επελέγη και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Π.Α.Ε. Άρης, χωρίς να ερωτηθούν τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του φορέα, ο κ. Γρόλλιος δήλωσε:

«Υπήρχαν κι άλλοι για να μπουν στη συγκεκριμένη διοίκηση, οι οποίοι αρνήθηκαν», ενώ αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τη δήλωση του Αριστοτέλη Ναούμ, ότι αν γινόταν γενική συνέλευση, το συγκεκριμένο σχήμα θα εκλεγόταν με ποσοστό 99%.

Όσον αφορά τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο έλεγχος αποκαλύψει ποινικά αξιόποινες πράξεις και πώς θα αντιδράσει η Λέσχη, τόνισε:

«Είναι κάτι που θα αποφασίσει η γενική συνέλευση. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στον κόσμο κι αυτός θα αποφανθεί».

Για τον αριθμό των μελών που έχουν ανανεώσει φέτος τη συνδρομή τους στο φορέα δήλωσε άγνοια:

«Δεν το ξέρω αυτό το πράγμα απ’ έξω», ενώ για τους λόγους της χαμηλής προσέλευσης μίλησε για τον παράγοντα της οικονομικής κρίσης.

Για το πώς τα χρέη που εμφανίζονται στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ανέρχονται σε περίπου 27 εκατομμύρια, ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 32, σημείωσε:

«Όταν εμείς αναλάβαμε, πιστεύαμε ότι το άνοιγμα του Άρη, με βάση τους διοικούντες, ήταν περί τα 20-21 εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζοντας εμείς το πολύ μέχρι 25. Ξαφνικά είδαμε ότι είναι 32.190.000 ευρώ! Όταν καταθέσαμε την αίτηση, το ύψος των χρεών ήταν σαφώς χαμηλότερο από αυτό. Τα υπόλοιπα τα ανακαλύψαμε στη διάρκεια. Έπρεπε οι ορκωτοί να μιλήσουν με όλους τους δικηγόρους οι οποίοι χειρίζονται υποθέσεις του Άρη από το 2004 μέχρι το 2012. Μεταξύ αυτών ήταν και δικηγόρος ο οποίος είχε υποθέσεις της Π.Α.Ε. στη FIFA. Είδαμε να οφείλουμε σε παίκτες που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε, όπως τον Παλαθουέλος και διαφόρους άλλους».

Για το γεγονός ότι έγινε συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση από τον Άρη πριν από λίγα χρόνια, με χρήματα που έπρεπε να δοθούν στην πρώην ομάδα του παίκτη η οποία τώρα έχει προσφύγει στη FIFA, «φωτογραφίζοντας» τον Τόχα, επεσήμανε:

«Όλες οι ομάδες παίρνουν ελεύθερους παίκτες εδώ και πολλά χρόνια, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Εμείς πήγαμε και πήραμε παίκτη κι έπρεπε να πληρώσουμε και την ομάδα του. Της καταβάλλαμε ένα ποσό, κι αυτή τη στιγμή μας ζητά ένα συγκεκριμένο ποσό, έχοντας προσφύγει στη FIFA, διότι ο Άρης δεν ήταν συνεπής. Δεν πληρώθηκε ούτε ο παίκτης ούτε η ομάδα του».

Όσον αφορά αν και η φετινή χρονιά παρουσιάζει ζημίες, ο κ. Γρόλλιος ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν παρουσιάζει ζημιές σε καμία περίπτωση. Με βάση το μπάτζετ που έχει η Π.Α.Ε., δεν έχει μπει «μέσα»».

Για το αν ο Άρης θα έπαιζε στο πρωτάθλημα φέτος αν δεν είχε εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή, σημείωσε:

«Δε μπορώ να το ξέρω αυτό. Η άποψή μου, πάντως είναι ότι δε θα μπορούσαμε, δε θα βγαίναμε οικονομικά αν έπρεπε να πληρώσουμε τα ποσά που έχουν επιδικαστεί σε ποδοσφαιριστές. Εκ του αποτελέσματος, η απόφαση να κινηθούμε στο άρθρο 99 αποδεικνύεται σωστή».

Για το σενάριο που φέρει άνθρωπο του Δ.Σ. της Λέσχης να έχει κάνει επαφή με κάποια ομάδα όσον αφορά το ζήτημα Α.Φ.Μ., τόνισε:

«Δεν ξέρω τίποτα τέτοιο. Προσωπικά, μπορώ να ορκιστώ ότι δεν έχω κάνει επαφή με καμία ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρει ο Άρης το Α.Φ.Μ. του Αιγινιακού, όπως, επί παραδείγματι, ακούγεται το τελευταίο διάστημα. Δεν υπάρχει λογική, πρόκειται για μια ομάδα που δε βρίσκεται καν στη Superleague».

Σχετικά με το αν ο φορέας θα κυνηγήσει τους ενόχους εφόσον διαπιστωθούν ατασθαλίες από τον έλεγχο, σχολίασε:

«Η Λέσχη, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα έχει, θα προσπαθήσει νομικά να κυνηγήσει το θέμα, σε περίπτωση που διαπιστωθούν κολάσιμες πράξεις μέσα από τον έλεγχο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Πολιτείας να οδηγηθούν στη φυλακή οι ένοχοι».

Για τις 800.000 ευρώ που έδωσε ο Άρης για λήψη ενημερότητας το καλοκαίρι, κι αν ο Άρης θα μπορούσε να γλυτώσει αυτό το ποσό έχοντας καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 και εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή πολύ νωρίτερα, σημείωσε:

«Όταν καταθέσαμε αίτηση, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2012 είχαμε ενημερότητα. Είχαμε ρυθμίσει τα χρέη μας. Αυτό το τονίσαμε στο δικαστήριο για να πάρουμε προσωρινή διαταγή. Η προηγούμενη διοίκηση της Ε.Π.Ο. μας είχε πει ότι αν δεν καταβάλλαμε αυτό το ποσό των 800.000 ευρώ, δε θα μπορούσαμε να παίξουμε. Χάρη στην ενημερότητα του καλοκαιριού μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε προσωρινή διαταγή».