Πετράκης: «Στις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας ο ΟΦΗ»

Για τον ΟΦΗ αλλά και τη γενικότερη πορεία του στο ποδόσφαιρο μίλησε ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Πετράκης, στην OΠΑΠ TV.

Για τον ΟΦΗ αλλά και τη γενικότερη πορεία του στο ποδόσφαιρο μίλησε ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Πετράκης, στην OΠΑΠ TV.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για τις επιλογές καριέρας που έχει κάνει, για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον ΟΦΗ, αλλά και για το ποδόσφαιρο γενικότερα σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΟΦΗ στην ΟΠΑΠ TV:

Για τη σχέση του με τον ΟΦΗ: «Έχω υπηρετήσει τον ΟΦΗ από όλα τα πόστα. Και σαν παίκτης και σαν βοηθός προπονητή και τώρα σαν πρώτος προπονητής. Για εμένα είναι μεγάλη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι προπονητής στον ΟΦΗ. Ήθελα πολύ αυτή την ευκαιρία. Να μου δοθεί αυτή η δυνατότητα. Έχω μάθει στα δύσκολα. Και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Είναι τιμητικό να είμαι στον ΟΦΗ από αυτό το πόστο, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Ο ΟΦΗ είναι μέσα στις πέντε-έξι μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Έγιναν λάθη κατά το παρελθόν. Πλέον, όμως, μπαίνουν λιθαράκια που θα βάλουν τις βάσεις για να αποκτήσει ο ΟΦΗ την αίγλη και την οντότητα που είχε στο παρελθόν, και ιδιαίτερα κατά την εποχή Γκέραρντ. Εγώ επειδή βάζω όραμα στη ζωή μου θα βοηθήσω ώστε η ομάδα να δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το ποδόσφαιρο και τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω κρίσης: «Στην Κρήτη υπάρχει πολύ ταλέντο. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Εργοτέλης που δούλεψε σε αυτή την κατεύθυνση και σήμερα έχει πολλά παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Ο Εργοτέλης επένδυσε σε αυτό το κομμάτι. Στον ΟΦΗ για κάποια χρόνια προτιμήθηκαν οι εύκολες λύσεις και δεν υπήρχε περιθώριο να ασχοληθούμε με τις ακαδημίες. Στην παρούσα φάση  δουλεύουμε με διαφορετικό τρόπο. Προσπαθούμε να δώσουμε προοπτική και ταλέντο στα παιδιά από την Κρήτη. Ήδη έχουν γίνει πολλά επαγγελματίες από την ακαδημία. Πρέπει να επενδύσουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε αν ξοδεύει μία ομάδα περισσότερα απ’ ό,τι παράγει δεν υπάρχει καλό αποτέλεσμα. Έτσι έγινε στη χώρα, έτσι και στο ποδόσφαιρο. Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει τα δεδομένα. Η κρίση έχει αναγκάσει τις ομάδες να ασχολούνται με δικά τους παιδιά».

Για τους φετινούς στόχους των Κρητικών: «Στόχος του ΟΦΗ είναι η σωτηρία. Αν δούμε πως άρχισε το καλοκαίρι και που είμαστε τώρα, θα καταλάβουμε. Μέχρι 20 Αυγούστου κάναμε μεταγραφές. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο και να βρει ο ΟΦΗ το δρόμο του. Για εμένα οι προσωπικοί μου στόχοι είναι συγκεκρικένοι. Θέλω κάθε μέρα να την κερδίζω με τον καλύτερο τρόπο. Δεν κάνω σχέδια. Τα πράγματα και οι ευκαιρίες είναι καλύτερες έτσι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.