Σε μια στιγμή μαγείας (video)

Ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα στην Κέρκυρα, αλλά οι αλλαγές του Μίτσελ έκαναν τη διαφορά, με τον Φετφατζίδη να σερβίρει στον Μήτρογλου για το πανέμορφο μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 79'.

Ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα στην Κέρκυρα, αλλά οι αλλαγές του Μίτσελ έκαναν τη διαφορά, με τον Φετφατζίδη να σερβίρει στον Μήτρογλου για το πανέμορφο μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 79′.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν μάλλον χαλαροί, ακόμα κι έτσι όμως συνέχισαν με άλλο ένα τρίποντο εκτός έδρας.

Οι γηπεδούχοι έκαναν φιλότιμη προσπάθεια αλλά ο βαθμολογικός πίνακας είπε την αλήθεια για τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Πώς έπαιξαν

Για την Κέρκυρα ο Γιάννης Παπακώστας ξεκίνησε με τον Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τρεις στόπερ, τους Στάμου, Βενέτη και Πετρούση. Αθανασίου, Τσουμάνης και Τσοκάνης στα χαφ, ενώ οι Αγρίτης, Σταμόγιαννος και Λεόν υποστήριζαν τον προωθημένο Κυβελίδη.

Ο Μίτσελ επέλεξε τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τους Παπάζογλου, Παπαδόπουλο, Μανωλά και Λυκογιάννη από δεξιά προς τα αριστερά στα μπακ. Οι Φέισα, Μανιάτης και Φουστέρ στη μεσαία γραμμή, στα άκρα οι Αμπντούν και Βλαχοδήμος, επιθετικός ο Τζιμπούρ.

Λίγα πράγματα στο α’

Λίγες συγκινήσεις επιφύλαξε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός αναμενόμενα είχε την πρωτοβουλία ασκώντας πίεση στους γηπεδούχους. Ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς προσπάθησε και πέτυχε να σφραγίσει τους διαδρόμους προς την εστία του Αναστασόπουλου, ο οποίος ήταν σταθερός όταν χρειάστηκε.

Η σημαντικότερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο ήταν αυτή του 7′, όταν σε σουτ του Μανιάτη ο Αναστασόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 34′ ο Παπάζογλου με σέντρα-σουτ από δεξιά προσπάθησε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας, ο οποίος ήταν πάλι σε ετοιμότητα.

Οι γηπεδούχοι που είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο μέχρι εκείνη τη στιγμή, βγήκαν στο 39′ επικίνδυνα με τον Λεόν να βρίσκει κάθετα τον Κυβελίδη, αλλά ο Παπαδόπουλος τον έκοψε πριν προλάβει να εκτελέσει.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους τέλος, ο Αθανασίου επιχείρησε ένα σουτ στην αντεπίθεση, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι αλλαγές έκαναν τη διαφορά

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Κέρκυρα να δείχνει πιο ορεξάτη και να απειλεί στο 51′, με τον Αγρίτη να βγαίνει προ του Μέγιερι αλλά το σουτ του να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των δικτύων υπό την πίεση του Μανωλά.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Πετρούσης έκανε σουτ από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Μίτσελ βλέποντας ότι οι γηπεδούχοι έπαιρναν θάρρος, αποφάσισε να ταράξει τα νερά στην ομάδα του ρίχνοντας στο ματς αρχικά Μασάντο και Φετφατζίδη και λίγο αργότερα τον Μήτρογλου.

Ο Φετφατζίδης έδειξε αμέσως διάθεση να απειλήσει κάνοντας ένα καλό σουτ στο 66′ που μπλόκαρε όμως ο Αναστασόπουλος.

Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας έδειξε σε ετοιμότητα και στο 74′ αποκρούοντας σε κόρνερ καλή εκτέλεση φάουλ του Μασάντο.

Τελικά όμως, οι αλλαγές του Μίτσελ απέδωσαν στο 79′, με τον Φετφατζίδη να στρώνει τη μπάλα στον Μήτρογλου λίγο έξω από την περιοχή και τον Έλληνα επιθετικό να κεραυνοβολεί με αριστερή βολίδα τον Αναστασόπουλο στο αριστερό παραθυράκι για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι πάντως δεν τα παράτησαν και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων παραλίγο να ισοφαρίσουν, όταν ο Κυβελίδης βγήκε στην αντεπίθεση, όμως το καλό σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το γκολ: 79′ Μήτρογλου
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γρεβένης (Χαλκιδικής)
Κίτρινες: Στάμου – Λυκογιάννης
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Στάμου (87′ Σίμωσης), Βενέτης, Πετρούσης, Αθανασίου (60′ Σκέμπης), Τσουμάνης, Τσοκάνης, Αγρίτης, Σταμογιάννος (81′ Κρητικός), Λεόν, Κυβελίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου (70′ Μήτρογλου), Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Λυκογιάννης, Φέισα, Μανιάτης, Φουστέρ (63′ Μασάντο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (63′ Φετφατζίδης), Τζιμπούρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.