Μια ανάσα από την παραμονή η «Βασίλισσα»!

Η Βέροια διέλυσε 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης και «σφράγισε» ουσιαστικά την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής.

Η Βέροια διέλυσε 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης και «σφράγισε» ουσιαστικά την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής.

Πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Μπεν, ο οποίος έκανε πράγματα και θαύματα στο γήπεδο αφού σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ ενώ είχε και μία ασίστ. 

Απ’ την άλλη, ο Αστέρας εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, μπορεί να είχε την κατοχή αλλά απείλησε ελάχιστα και γνώρισε δίκαια την ήττα, η οποία ωστόσο δεν του κόστισε αφού παρέμεινε στην τέταρτη θέση. 

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

O Στέφανος Γαϊτάνος επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Καντιμοίρη να παίρνει θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Καλί, Βέρτζο, Μαραγκό και Νέτο στην άμυνα, Μπαλάφας και Βεργώνης αμυντικά χαφ, δεξιά ο Καλτσάς, αριστερά ο Γεωργιάδης, στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεν και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Ντουμίτρου.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Στάικος Βεργέτης με τον Θεοδωρόπουλο να είναι κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Σανκαρέ, Ζησόπουλο, Λούι και Παντελιάδη στην άμυνα, ως αμυντικά χαφ οι Μουνάφο και Ιγκλέσιας, δεξιά στην επίθεση ο Μάσα, αριστερά ο Γιαννιώτας, στην κορυφή της επίθεσης ο Πάρα και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού, ο Ρόλε. 

Ο ορισμός της αποτελεσματικότητας!

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κάπως «μουδιασμένα» με τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει από το πρώτο λεπτό την κατοχή της μπάλας. 

Έτσι, οι Αρκάδες ήταν αυτοί που απείλησαν στο τέταρτο μόλις λεπτό με τον Γιαννιώτα να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά αλλά το σουτ του Ρόλε κόντραρε πάνω στα σώματα και απομακρύνθηκε. 

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν εκ νέου πολύ κοντά στο 1-0. Ο Γιαννιώτας και πάλι σέντραρε από τα δεξιά, ο Πάρα έβαλε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε σωτήρια εξ επαφής. 

Ό,τι δεν κατάφερε η ομάδα του Βεργέτη με δύο κλασσικές ευκαιρίες το πέτυχε η Βέροια στο δωδέκατο λεπτό. Σε μία αντεπίθεση ο Καλτσάς έκανε την κάθετη μπαλιά στον Ντουμίτρου και εκείνος με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση. 

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Αστέρα να εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο και την κυκλοφορία αλλά τους γηπεδούχους να προηγούνται στο σκορ. Δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου οι παίκτες του Γαϊτάνου έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 32ο λεπτό ο Μπεν βγήκε τετ α τετ, προσπέρασε τον Θεοδωρόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα τον ανέτρεψε και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο επιθετικός απ’ τις Κομόρες ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα για το 2-0. 

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν αρκετά έξυπνα καθώς ναι μεν άφησαν τον Αστέρα να είναι επικεφαλής αλλά «χτύπησαν» στις αντεπιθέσεις και κατάφεραν να σκοράρουν δις στο πρώτο μέρος. Μάλιστα, πέντε λεπτά μετά το 2-0 είχαν την ευκαιρία και για τρίτο τέρμα αλλά ο Γεωργιάδης, έπειτα από γύρισμα του Μπαλάφα απ’ τα δεξιά, δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 

Στο ίδιο έργο θεατές!

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε καθώς ναι μεν ο Αστέρας είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας αλλά η Βέροια ήταν εκείνη που βρήκε άλλα δύο γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. 

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι στο 56ο λεπτό κατάφεραν να πετύχουν το 3-0 όταν ο Μπεν σέντραρε από τα αριστερά και ο Καμπαγιέρο σαν σε προπόνηση με κοντινό πλασέ σκόραρε για την ομάδα του. 

Έτσι, με αυτό το γκολ οι γηπεδούχοι ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη ενώ εννιά λεπτά αργότερα βρήκαν και ένα τέταρτο γκολ, στο οποίο φέρνει μερίδιο ευθύνης και ο Κοσίτσκι. Συγκεκριμένα, στο 65ο λεπτό ο Μπεν, έπειτα από ατομική ενέργεια από τα αριστερά, σούταρε μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφυγε σχεδόν μέσα από τα χέρια του τερματοφύλακα του Αστέρα για το 4-0. 

Εκτός από τα δύο γκολ δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι η Βέροια πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία της εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια (Σ. Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Καλί, Βέτζος, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας (83′ Μπατιόν), Ντουμίτρου (79′ Κάμπορα), Γεωργίαδης, Καλτσάς, Μπεν

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Πάρα (58′ Μπαντιμπανγκά), Ρόλε (75′ Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Γιαννιώτας, Μάσα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.