“Τρίποντο” στην… εκπνοή (video)

Με "χρυσή" κεφαλιά του Σωκράτη Φυτανίδη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 της Skoda Ξάνθης στο Περιστέρι.

Με “χρυσή” κεφαλιά του Σωκράτη Φυτανίδη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 της Skoda Ξάνθης στο Περιστέρι. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός που αγωνίστηκε σε ρόλο αμυντικού μέσου (για πρώτη φορά στους “κυανόλευκους”) έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” για τους γηπεδούχους, όταν όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμεναν στο στείρο 0-0. Ίσως η ισοπαλία να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα αν το παιχνίδι τελείωνε στο 70′-75′. Στα τελευταία λεπτά, ωστόσο, ο Ατρόμητος πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλό του και δικαιώθηκε, τη στιγμή που στο 64′ ο Λοντίγκιν μετά από σουτ του Κούτσι έδιωξε την μπάλα, αλλά αυτή φάνηκε να έχει περάσει όλη τη γραμμή.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φύλαγε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, με τον Νάστο να παίρνει τη θέση του Ταυλαρίδη σαν παρτενέρ του Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας και τον Φυτανίδη να επιστρέφει στην 11άδα σαν αμυντικός μέσος, αφήνοντας εκτός τον Ιγκλέσιας. Κατά τα άλλα οι επιλογές του ήταν οι αναμενόμενες, όπως και αυτές του άλλοτε παίκτη του, Νίκου Κωστένογλου, στην αντίπερα όχθη και με βάση τις απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο τεχνικός της Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και κυριάρχησαν στο πρώτο 20λεπτο, ενώ στο 15′ “άγγιξαν” το γκολ. Ο MVP Φυτανίδης, όμως, απέκρουσε πάνω στη γραμμή της εστίας το κοντινό σουτ του Ιτάνζ, κρατώντας απαραβίαστη την εστία της ομάδας του. Απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του, ο Μπάγεβιτς άλλαξε μόλις στο 23′ τον Πίτου Γκαρσία με τον Σουμπίνιο και η αλήθεια είναι ότι ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ καλύτερος στον ρόλο του οργανωτή από τον νωχελικό σήμερα Αργεντίνο. Οι γηπεδούχοι πήραν σιγά-σιγά τα ηνία της αναμέτρησης, με το διαγώνιο σουτ του Σκόνδρα στο 27′ που πέρασε άουτ να αποτελεί την καλύτερη στιγμή τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν αρκετά διαφορετική. Ο Ατρόμητος είχε μια καλή ευκαιρία με τον Σουμπίνιο στο 50′, ενώ στο 64′ μια απόφαση του Στυλιάρα ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Ο Κούτσι έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή και ο Λοντίγκιν απέκρουσε, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν ότι η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή και να έχουν δίκιο. Στο 70′ ο Ιτάνζ είπε “όχι” στο… κατά λάθος, αλλά άκρως επικίνδυνο σουτ του Ονουάτσι και αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση για τους ακρίτες.

Στα τελευταία λεπτά το γήπεδο… έγειρε, με τον Ατρόμητο να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ που θα του χάριζε την τρίτη διαδοχική νίκη στο Περιστέρι. Κούτσι και Σουμπίνιο δεν τα κατάφεραν σε 3 περιπτώσεις, ο Γιαννούλης σούταρε μόλις άουτ από μακρινή απόσταση στο 83′ κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς τελείωσε ο Φυτανίδης στην εκπνοή άλλαξε οριστικά τα δεδομένα της αναμέτρησης και λύτρωσε τον Ατρόμητο.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία (23′ Σουμπίνιο), Καραμάνος (58′ Μπέλιτς), Καραγκούνης (66′ Έπσταϊν), Κούτσι

Skoda Ξάνθη: Λοντίγκιν, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (72′ Νάκας), Μαρίν, Μάνταλος, Πλατέλλας (62′ Μαρσελίνιο), Ονουάτσι (79′ Ράνος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.