Καραγκούνης ο λυτρωτής (video)

Με γκολ του Θανάση Καραγκούνη στο 87' ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 στο Περιστέρι τον Πανθρακικό, που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 54' λόγω αποβολής του Μουνάφο.

Με γκολ του Θανάση Καραγκούνη στο 87′ ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 στο Περιστέρι τον Πανθρακικό, που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 54′ λόγω αποβολής του Μουνάφο. Οι «κυανόλευκοι» πανηγύρισαν και πάλι μετά από 6 παιχνίδια και ενώ είχαν «κλείσει» 2 ολόκληρους μήνες χωρίς νίκη.
 
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επεφύλασσε δύο εκπλήξεις όσον αφορά στα πρόσωπα, καθώς οι Ταυλαρίδης, Μπάλλας βρέθηκαν στην αρχική 11άδα για πρώτη φορά φέτος, τη στιγμή που γύρισαν σ’ αυτή οι Μπρίτο, Σουμπίνιο. Ο «Ντούσκο» παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-3-3, μεταθέτοντας τον Μπρίτο στην αριστερή πτέρυγα απόντος του Έπσταϊν και με τον Σουμπίνιο πίσω απ’ τον προωθημένο Κούτσι.
 
Ο Παύλος Δερμιτζάκης από την άλλη, στο πρώτο του παιχνίδι στη νέα θητεία του στον Πανθρακικό παρέταξε τους Θρακιώτες με σύστημα 4-2-3-1. Ο Αντίλοβιτς βρέθηκε κάτω απ’ τα δοκάρια αφού ο Αθανασιάδης ήταν τιμωρημένος και οι Σκλιοπίδης, Σερφά, Μακρυδημήτρης και Χρήστου ήταν στην άμυνα. Λαδάκης και Μουνάφο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Βαϊρουά σε πιο ελεύθερο ρόλο, τους Λουσέρο, Μπαϊκαρά στα άκρα και τον Παπαδόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.
 
Ο Πανθρακικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με το σουτ του Μπαϊκάρα στα 30¨ να περνάει άουτ, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια. Στο 18′ πήραν και το προβάδισμα με ένα εντυπωσιακό γκολ του Κούτσι έξω απ’ την περιοχή. Το πρώτο γκολ του Φινλανδού επιθετικού με το «αστέρι» έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μπάγεβιτς μέχρι το 43′.
 
Σε εκείνο ακριβώς το σημείο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με κεφαλιά ισοφάρισε για τον Πανθρακικό, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο πάλαι ποτέ διεθνής επιθετικός ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, με πολλά χιλιόμετρα και άλλες τόσες μονομαχίες στο διάστημα που αγωνίστηκε. Οι Λαδάκης, Μουνάφο είχαν καταφέρει να μπλοκάρουν τα αντίπαλα ατού και οι Θρακιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με την ισοπαλία.
 
Ο Μουνάφο, ωστόσο, έμελλε να αποδειχθεί σε μοιραίο παίκτη για την ομάδα του. Στο 54′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Ο Ατρόμητος έκλεισε στα καρέ του τον Πανθρακικό, αλλά μέχρι να φτάσει στο δεύτερο γκολ που του έδωσε τη νίκη τα χρειάστηκε. Οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, ενώ στο 80′ που ο Κούτσι κατάφερε να τους ξεφύγει, σούταρε ψηλά άουτ από το πέναλτι αν και ανενόχλητος.
 
Ο Μπάγεβιτς είχε ρίξει στη «μάχη» και τον Καραμάνο από το 61′ για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά η λύση για τους «κυανόλευκους» ήρθε από τον Θανάση Καραγκούνη. Ο νεαρός άσος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 81′ και στο 87′ με σουτ από την περιοχή και την μπάλα να κοντράρει χάρισε την πολύτιμη νίκη στο «αστέρι».

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική:
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Μπάλλας (61΄ Καραμάνος), Σουμπίνιο (81΄ Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Κούτσι, Μπέλιτς (81΄ Καραγκούνης).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Αντίλοβιτς, Βαϊρουά (58΄ Κατσελάν), Παπαδόπουλος (69΄ Κυβελίδης), Λουσέρο (79΄ Βιγιαρέχο), Σερφά, Μουνάφο, Μακρυδημήτρης, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Λαδάκης, Σκλιοπίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.