Δώνης: “Ετοιμος για όλα” (video)

Ο Γιώργος Δώνης μιλώντας στον Κωστή Μπότσαρη και την κάμερα του Novasports, αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ, για το αν είναι ο ΠΑΟΚ η ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό και αν θα επηρεάσει η τιμωρία την ομάδα του.

Δύσκολη και κουραστική η μέρα για τον Γιώργο Δώνη, αφού από το πρωί βρέθηκε στην Αθήνα για την απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague και λίγο πριν από το απόγευμα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί στην προπόνηση της ομάδας του, την προτελευταία πριν από τον Σαββατιάτικο, εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ. Εκεί τον συνάντησε η κάμερα του «novasports», λίγο μετά τις 17.00.

– Αρτι αφιχθείς από την Αθήνα, για την επικαιρότητα, πως εξελίχθηκε η διαδικασία με την απολογία;
«Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα να παρουσιάζεσαι στην Πειθαρχική Επιτροπή. Δυστυχώς έκρινα ότι ήταν αναγκαίο να παραβρεθώ. Νομίζω ότι πάντα είναι καλύτερο όταν παραβρίσκεσαι μπροστά στους δικαστές.».

– Τελικά από το ματς της περασμένης Κυριακής τι κρατάτε;
«Κατ’ αρχήν, το πρώτο που κρατάμε … τη νίκη. Δεύτερο σημαντικό είναι η πολύ καλή απόδοση κατά διαστήματα και ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως σε αρκετούς τομείς ήμασταν πολύ καλοί. Δε δεχτήκαμε από τον αντίπαλό μας κάποια οργανωμένη φάση αλλά είχαμε κάποια προβλήματα σε κάποιες στημένες φάσεις. Σ’ αυτό επικεντρωθήκαμε αυτήν την εβδομάδα, όπως επίσης σε κάποια πράγματα ακόμη στο αμυντικό κομμάτι ειδικά σε οργανωμένη άμυνα γιατί όταν γίνονται στημένες φάσεις δεν αφορά μόνον την αμυντική γραμμή, αφορά όλην την ομάδα που αμύνεται και δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα στις στημένες φάσεις το παρουσιάζουν οι μεσοεπιθετικοί που μαρκάρουν man to man».

– Υπάρχει εξήγηση για τα δυο διαφορετικά «πρόσωπα», ένα εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο με πολύ διάθεση και για επίθεση και για πίεση, στο δεύτερο έπεσαν λίγο οι ρυθμοί, ατόνησε η κατάσταση. Βέβαια δεν είναι κάτι που αφορά μόνον τον ΠΑΟΚ. Εχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Η εξήγηση που δίνετε εσείς ποια είναι;
«Εντάξει, παίζει ρόλο ο τρόπος που διαχειρίζονται οι ποδοσφαιριστές το κομμάτι της ψυχολογίας μετά από ένα πάρα πολύ καλό ημίχρονο και θεωρώ ότι ήμασταν καλοί μέχρι το 60′. Από εκεί και πέρα λογικό είναι ότι … πάντα στο ποδόσφαιρο παίζουν δυο ομάδες κι ότι κι η άλλη ομάδα θα πρέπει να κοιτάξει να προστατεύσει κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά όταν είναι μεγάλο το σκορ. Είπα και στους ποδοσφαιριστές μου ότι δε μου άρεσε στο δεύτερο ημίχρονο που δεν είχαμε μεγάλη διάθεση να επιτεθούμε αλλά πιο πολύ πηγαίναμε στη διατήρηση του αποτελέσματος κι είχαμε αρκετές πάσες πίσω στον τερματοφύλακά μας. Θεωρώ όμως από την άλλη είναι λογικό και δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε πάντα σ’ ένα παιχνίδι μόνο στο αρνητικό αλλά να σκεφτούμε μόνο πως μέχρι τώρα λέγαμε πως δεν πετυχαίνουμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ε … τώρα στο πρώτο ημίχρονο πετύχαμε τέσσερα, ενώ στο δεύτερο δε βάλαμε κανένα (χαμόγελα)».

– Την επομένη του αγώνα, διάφορες απόψεις ακούστηκαν, γράφτηκαν, επίσημες, ανεπίσημες, σύμφωνα με τις οποίες ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα η οποία μπορεί ν’ απειλήσει αυτή τη στιγμή τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Αυτό κατ’ αρχάς θεωρείται ότι έχει λογική, έχει υπόσταση, είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε ή μπορεί ενδεχομένως να προσθέσει επιπλέον πίεση σ’ εσάς και στους ποδοσφαιριστές σας;
«Κατ’ αρχήν θέλουμε να υπάρχει πίεση γιατί όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα κι όταν έχεις φιλοδοξίες πρέπει να μάθεις ν’ αντέχεις τις πιεστικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε η ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Αυτό νομίζω θα φανεί στην πορεία αν και το κυριότερο σ’ ένα πρωτάθλημα δεν είναι αν μπορείς να κοντράρεις τον Ολυμπιακό σε δυο παιχνίδια αλλά αν θα είσαι καλύτερος από τις υπόλοιπες ομάδες. Κι ο βασικός στόχος, λοιπόν, για εμάς είναι από παιχνίδι σε παιχνίδι να δείχνουμε ότι τις ομάδες που αντιμετωπίζουμε και θ’ αντιμετωπίσουμε μέχρι να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό ή με τον Ολυμπιακό να είμαστε καλύτεροι από αυτές και να μπορούμε να τις κερδίζουμε. Και σε βάθος χρόνου θα φανεί κατά πόσο μπορούμε να έχουμε φτάσει κοντά στον Ολυμπιακό ή αν μπορούμε να τον κοντράρουμε».

– Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Κρήτη, στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα εν όψει του συγκεκριμένου παιχνιδιού και πάντα σε συνάρτηση με το τι μπορείτε να πείτε, ποιες είναι οι βασικές σας σκέψεις, βασικοί σας άξονες για το πώς θ’ αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο παιχνίδι;
«Πάνω απ’ όλα θα ήθελα να είμαστε πλήρεις. Μας δημιουργεί πρόβλημα γιατί έχουμε βρει μια χημεία στα τελευταία παιχνίδια και χάνουμε δυο σημαντικούς ποδοσφαιριστές αλλά αυτό είναι αναμενόμενο στο ποδόσφαιρο, θα υπάρχουν και τραυματισμοί, θα υπάρχουν και τιμωρίες … υπάρχει ένα ρόστερ με αρκετούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όπου όλοι, ανά πάσα στιγμή, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Αρα περιμένω λοιπόν, αυτοί που θα επιλεγούν για την 11άδα να παρουσιάσουν το ίδιο πρόσωπο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να είμαστε καλοί και να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τη νίκη. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ξέρω πολύ καλά ότι ο αντίπαλός μας είναι ένας δυνατός, ένας ισχυρός αντίπαλος γιατί πάνω απ’ όλα έχει έναν προπονητή ο οποίος στις ομάδες που δουλεύει, οι ομάδες του είναι πάντα πειθαρχημένες, είναι πολύ καλά οργανωμένες, ξέρουν τι ζητάνε μέσα στο γήπεδο και ποτέ δεν είναι εύκολο να τις καταβάλεις. Αρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε εμείς για ένα ντέρμπι, για ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας όπου θα πρέπει να φτάσουμε στα μέγιστα της απόδοσής μας για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

– Είστε προετοιμασμένος και για το ενδεχόμενο να δώσετε εντολές, να κατευθύνετε την ομάδα εξ αποστάσεως αν χρειαστεί;
«Το ‘χω πει ήδη στα παιδιά μέσα στ’ αποδυτήρια, στους συνεργάτες μου ότι αν υπάρξει απόφαση που τελικά δε θα είμαι στον πάγκο ότι αν αυτή τη στιγμή είμαστε μια φορά πειθαρχημένοι θα πρέπει να είμαστε δέκα και πολύ συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που πρέπει να κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει ένας τρόπος επικοινωνίας και θα δούμε πως θα λειτουργήσουμε στο γήπεδο εφόσον η απόφαση μου στερεί το δικαίωμα να κάτσω στον πάγκο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.