Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσε σύσσωμη η οικογένεια του Αρη για τον χαμό του Ανέστη Πεταλίδη.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσε σύσσωμη η οικογένεια του Αρη για τον χαμό του Ανέστη Πεταλίδη.

Αναλυτικά:

Από την ΚΑΕ: «Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει την απόλυτη θλίψη της για το χαμό του Ανέστη Πεταλίδη. Ο «Πατριάρχης» του ΑΡΗ και του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας, γεγονός που κάνει φτωχότερη την οικογένεια του ΑΡΗ. Ωστόσο, η αγάπη του για τον Σύλλογο, το πολύτιμο έργο του και η δυναμική του προσωπικότητα θα ζουν πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Ανέστη Πεταλίδη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.»

Από τον ΑΣ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ανέστη Πεταλίδη για τον χαμό αυτού του μεγάλου ανθρώπου, που τόσο πολύ προσέφερε στον ΑΡΗ μας. Ο «Πατριάρχης» του ΑΡΗ και του ελληνικού μπάσκετ έφυγε από κοντά μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάζει..

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στην Αγία Σοφία.

Από την ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια της για τον χαμό του Ανέστη Πεταλίδη. Ο «Πατριάρχης» του Συλλόγου και του ελληνικού μπάσκετ απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών κι ενώ από την περασμένη εβδομάδα νοσηλευόταν με εγκεφαλικό επεισόδιο στο νοσοκομείο, κάνοντας ακόμη φτωχότερη την οικογένεια του ΑΡΗ. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα καταθέσει στεφάνι στην κηδεία του που θα γίνει αύριο Σάββατο (08/09) στις 12:00 στην Αγία Σοφία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.».

Το βιογραφικό του Ανέστη Πεταλίδη:

Ο Ανέστης Πεταλίδης υπήρξε αθλητής πόλο της ομάδας του ΑΡΗ στα τέλη της δεκαετίας του ΄40 και στις αρχές του ’50, ενώ στη συνέχεια τον κέρδισε το μπάσκετ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΧΑΝΘ, ωστόσο, δεν άργησε να έρθει η μεταγραφή για τον ΑΡΗ, όπου εκτός από καθήκοντα παίκτη, είχε και. προπονητή. Η πρώτη φορά που κάθισε στον πάγκο της ομάδας ήταν τη σεζόν 1952-΄53, ενώ στα επόμενα είκοσι ολόκληρα χρόνια (η θητεία του ολοκληρώθηκε τη σεζόν 1972-΄73) δημιούργησε ένα ασυναγώνιστο σύνολο με επικεφαλή τον Γιάννη Ιωαννίδη. Από τις πλέον χαρακτηριστικές του στιγμές ήταν η παρουσία του στην πρώτη ευρωπαϊκή έξοδο της ομάδας, το 1955, στο τουρνουά του Βιαρέτζιο στην Ιταλία. Τη σεζόν 1974-΄75 ο Πεταλίδης επέστρεψε στον ΑΡΗ για έναν ακόμα χρόνο, ενώ η τελευταία του θητεία στο «τιμόνι» των «κίτρινων» ήταν για ένα μικρό διάστημα το 1979-΄80. Τη χρονιά εκείνη εισηγήθηκε στον τότε πρόεδρο του ΑΡΗ, Απόστολο Γεωργιάδη, να πάρει για προπονητή τον Ιωαννίδη. Ο Ανέστης Πεταλίδης ήταν και από τους λίγους που είχαν διακρίνει και πιστέψει στο ταλέντο του Νίκου Γκάλη, για το οποίο δικαιώθηκε πολλάκις τα χρόνια που ακολούθησαν. Στη συνέχεια, πέρασε στον παραγοντικό τομέα και διέπρεψε σαν γενικός αρχηγός του συλλόγου, βάζοντας γερά θεμέλια για τη δημιουργία του μετέπειτα αυτοκράτορα Άρη».