Στο «Σαν Πάολο» του Μαραντόνα

Το «Σαν Πάολο» είναι το τρίτο μεγαλύτερο στάδιο στην Ιταλία μετά το «Σαν Σίρο» και το «Ολύμπικο». Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, είχε φιλοξενήσει ματς του ποδοσφαιρικού τουρνουά.

ΝΑΠΟΛΙ: Αποστολή, ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
 
Το «Σαν Πάολο» είναι το τρίτο μεγαλύτερο στάδιο στην Ιταλία μετά το «Σαν Σίρο» και το «Ολύμπικο». Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, είχε φιλοξενήσει ματς του ποδοσφαιρικού τουρνουά. Αναμφίβολα, ένα απ’ τα μεγαλύτερα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί εκεί είναι ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, ανάμεσα στην Ιταλία και την Αργεντινή. Τότε, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε ζητήσει απ’ τους οπαδούς της Νάπολι, οι οποίοι τον λάτρευαν σαν Θεό τους, να στηρίξουν την Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Τι έπραξαν οι φίλαθλοι της ομάδας του ιταλικού νότου; Κρέμασαν ένα πανό πάνω απ’ την φισούνα στο οποίο έγραφαν: «Μαραντόνα, η Νάπολι σε αγαπάει, αλλά η Ιταλία είναι η πατρίδα μας». 

Το «Σαν Πάολο» ήταν το μοναδικό στάδιο όπου οι Ιταλοί παρέμειναν σιωπηλοί και σεβάστηκαν τον Εθνικό Υμνο της Αργεντινής, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ’90. Για την ιστορία, ο ημιτελικός έληξε ισόπαλος με σκορ 1-1. Στα πέναλτι επικράτησε η Αργεντινή και προκρίθηκε στον τελικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νάπολι είχε ζητήσει την άδεια της ιταλικής Κυβέρνησης προκειμένου ν’ αλλάξει η ονομασία του «Σαν Πάολο» σε «Ντιέγκο Μαραντόνα», προς τιμήν του Αργεντινού θρύλου, ο οποίος είχε βοηθήσει τα μέγιστα για να κατακτήσει η ιταλική ομάδα το Καμπιονάτο το 1987 και το 1990. Να διευκρινίσουμε πως το «Σαν Πάολο» ανήκει στον Δήμο της Νάπολι. Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν «άναψε το πράσινο φως», αφού σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, μπορεί να δοθεί το όνομα ενός προσώπου σε δημόσιο κτήριο, μόνο αν έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον 10 δέκα χρόνια απ’ τον θάνατό του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.