Μοιρασιά στην Τρίπολη (vid)

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν Αστέρας και ΟΦΗ στην Τρίπολη για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ο Βάντο με αυτογκόλ στο 12' έβαλε τους Αρκάδες μπροστά στο σκορ για να ισοφαρίσει ο Μάντζιος στο 31'. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 37' με τον Φρανκού και ο Παπουλής στο 73' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν Αστέρας και ΟΦΗ στην Τρίπολη για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ο Βάντο με αυτογκόλ στο 12′ έβαλε τους Αρκάδες μπροστά στο σκορ για να ισοφαρίσει ο Μάντζιος στο 31′. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 37′ με τον Φρανκού και ο Παπουλής στο 73′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με τον Στεφανάκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Αργυρόπουλο, αριστερά τον Φορμίκα και στο κέντρο της άμυνας τους Πουλίδο και Λαδάκη. Στα χαφ τους  Κουρμπέλη, Έγκον και Αλβάρεζ, δεξιά τον Ναβάρο, αριστερά τον Φράνκου και στην κορυφή της επίθεσης τον Χούλι.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε τον Σαχσανίδη κάτω από την εστία, δεξιά τον Γαλανόπουλο, αριστερά τον Βάντο και στο κέντρο της άμυνας τους Ταυλαρίδη και Γεωργίου. Στη μεσαία γραμμή τους Βερόν και Κάλαϊτζιτς, στο δεξί άκρο τον Παπουλή, στο αριστερό  τον Ζορμπά και πίσω από τον προωθημένο Μάντζιο τον Ζ. Λόπεθ.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Αστέρα!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αστέρα Τρίπολης να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά και να πρεσάρει σε όλο το γήπεδο. Μάλιστα στο 12ο λεπτό χωρίς ουσιαστικά να έχει απειλήσει την εστία του Σαχσανίδη, ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Ναβάρο έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Βάντο στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα καθώς οι παίκτες του ΟΦΗ αναλώνονταν σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις κυρίως στο χώρο του κέντρου.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η εστία του Στεφανάκου δεν «κινδυνεύει», οι παίκτες του ΟΦΗ κατάφεραν να αντιδράσουν και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 31ο λεπτό. Ο Ζορμπάς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μάντζιος από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά νίκησε τον Στεφανάκο για το 1-1. Οι πανηγυρισμοί στον πάγκο του ΟΦΗ δεν κράτησαν για πολύ αφού ο Φρανκού έξι λεπτά μετά το γκολ του Μάντζιου έβαλε τους γηπεδούχους και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Ναβάρο γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Φρανκού από ευνοϊκή θέση με όμορφο πλασέ έκανε το 2-1 για τον Αστέρα. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τον Αστέρα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 2-1, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των παικτών του ΟΦΗ.

Η πίεση απέφερε καρπούς!

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Νίκος Αναστόπουλος βλέποντας ότι η άμυνα του αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, αντικατέστησε τον Βάντο με τον Πίτσο, ενώ στα χαφ πέρασε τον Ουκάρ αντί του Ζ. Λόπεθ. Σε αλλαγή προχώρησε και ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος έβαλε στο παιχνίδι τον Μπρέσκα αντί του Ναβάρο προκειμένου να δώσει ενέργεια στο χώρο του κέντρου. Οι Κρητικοί από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου προσπάθησαν να πιέσουν και κυρίως με κάθετες πάσες προς τον Μάντζιο να φτάσουν στην περιοχή του Στεφανάκου. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας έχοντας την κατοχή της μπάλας προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Σαχσανίδη κυρίως με τον δραστήριο Μπρέσκα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου πίεζε όλο και περισσότερο, ωστόσο αυτό που έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 73ο λεπτό. Ο Κάλαϊτζιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ταυλαρίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά , ο Παπουλής τη δεύτερη από το ύψος του πέναλτι και οι Κρητικοί ισοφάρισαν. Μάλιστα στο 84ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ολική ανατροπή. Ο Παπουλής έφυγε στην αντεπίθεση και επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο, με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Στεφανάκου. Οι Αρκάδες έχοντας ρίξει το ρυθμό τους, παρά τις φωνές του Τσιώλη, το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν την εστία του Σαχσανίδη με τον Μάρτινς στο 86ο λεπτό. Το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 27η
Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ
Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Παππάς
Βοηθοί: Πάνου, Σταματόγλου

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Στεφανάκος, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Κουρμπέλης, Πουλίδο (56′ Ροζέριο), Αλβάρες, Λαδάκης, Έγκον (69′ Ουσέρο), Χούλι, Φρανκού, Ναβάρο (46′ Μπρέσκα).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ζορμπάς (80′ Μονιάκης), Ταυλαρίδης, Βάντο (46′ Πίτσος), Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Γεωργίου, Ζ. Λόπεζ (46′ Ουκάρ), Μάντζιος, Παπουλής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.