Στη συμπλήρωση 98 ετών ζωής του συλλόγου, καθώς και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα που απασχολούν την ομάδα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΑΣ Αρη, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά:
«Ανεξάρτητα από τα προβλήματά που υπάρχουν και την ανησυχία που υπάρχει και για το το ποδοσφαιρικό τμήμα και τον μπασκετικό Άρη η υλοποίηση της εκδήλωσης είναι κάτι που πρέπει να γίνει γιατί το απαιτεί η ιστορία του Άρη. Τα γενέθλια είναι μια γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο και συμβολίζει την πορεία του συλλόγου. Βέβαια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν χωράνε τυμπανοκρουσίες. Για αυτό σε σχέση με άλλες χρονιές η φετινή εκδήλωση θα γίνει το μεσημέρι στις 12:30 στο Παλέ όπου και θα παραβρεθούν οι αθλητές του συλλόγου και ο κόσμος του Άρη. Το κάτι ξεχωριστό θα γίνει το 2014 όπου ο σύλλογος θα κλείσει τα 100 χρόνια και ήδη από τώρα γίνονται κάποιες προεργασίες. Στόχος μας είναι στη φετινή εκδήλωση να τιμήσουμε κάποιους αθλητές, κάποιους παράγοντες και τις ομάδες που έχουν φέρει τίτλους στο σύλλογο. Για παράδειγμα έχουμε τιμήσει τον Νίκο Γκάλη, τον Αλέκο Αλεξιάδη, τον Απόστολο Γεωργιάδη την ομάδα μπάσκετ του Άρη που με τον Γιάννη Ιωαννίδη πήρε το πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο επιλέγουμε κάποιους αθλητές που έχουν διακρίσεις. Τιμούμε όσους έχουν προσφέρει στο σύλλογο. Κάθε χρόνο γίνεται κάποια επιλογή. Με αποκορύφωμα τον εορτασμό των 100 χρόνων που ετοιμάζουμε μια σειρά από άλλα πράγματα. Η ανακοίνωση αυτών που θα τιμηθούν το Σάββατο στο Παλέ θα γίνει αύριο με δελτίο τύπου”.
Για το ποδοσφαιρικό τμήμα και την αδειοδότηση: “Τα βασικά αγκάθια για να πάρει μια ομάδα την αδειοδότηση είναι οι οφειλές προς το κράτος και τα ταμεία και κατά δεύτερο οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές και τους υπαλλήλους. Έχει γίνει το πρώτο βήμα από τη διοίκηση ώστε η ομάδα να πάρει την αδειοδότηση. Κάτω από άλλες συνθήκες οι πληρωμές αυτές θα ήταν αυτονόητο. Η διοίκηση δουλεύει καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση και προσπαθεί να φέρει εις πέρας το στόχο. Είμαι πεπεισμένος και αισιόδοξος πως η διοίκηση θα φέρει το πιστοποιητικό”.
Για τη μειωμένη παρουσία του κόσμου του Άρη στα τελευταία παιχνίδια : “Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες και αρκετοί παράμετροι για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Καθοριστικό ρόλο παίζει η γενικότερη οικονομική κατάσταση. Έπειτα το γεγονός ότι η ομάδα είναι πιο πίσω στη βαθμολογία από τα πλέι οφ σε σχέση με άλλες χρονιές καθώς και η εσωστρέφεια κάποιων παλιών παραγόντων. Ξέρουμε ότι η μείωση του κόσμου αποτελεί πρόβλημα γιατί ο κόσμος είναι αυτός που έχει στηρίξει την ομάδα ακόμα στο παρελθόν σε δύσκολες συνθήκες. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που έχουν παράπονα από τον κόσμο.Θα δούμε όπως πως θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο κομμάτι μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος. Είμαι σίγουρος πως εάν η ομάδα καταφέρει σε αυτά τα παιχνίδια και δείξει ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο και μπει στα πλέι οφ ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια”.
Για την επιλογή του Άρη να μην έχει διοικήσεις Πρωτοδικείου και τις εξελίξεις στην ΚΑΕ: “Είμαστε υπερήφανοι που και στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ και στα άλλα τμήματα δεν έχουμε διοικήσεις Πρωτοδικείου. Αναφορικά με τη ΚΑΕ θα πρέπει να υπάρξουν διοικητικές εξελίξεις . Εμείς από τον Α.Σ Άρης είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια. Το αν η ομάδα πηγαίνει με λεωφορείο ή με πούλμαν στην Αθήνα δεν είναι τόσο σοβαρό θέμα. Υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Θα περιμένουμε να δούμε ποιοι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν για να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα. Ο κ. Αρβανίτης είναι εκπρόσωπος του Α.Σ Άρης και γενικός γραμματέας. Το θέμα είναι ποιοι άλλοι θα είναι μαζί του. Αυτή τη στιγμή είναι τρία μόλις μέλη εκ των οποίων ο ένας είναι εκπρόσωπος του Α.Σ Άρη και όλα τα βάρη πέφτουν πάνω στον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο. Χρειάζεται να βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων που να μπορεί να βοηθήσει. Και άλλες ομάδες ταξιδεύουν με λεωφορείο ή με αεροπλάνο αλλά μόνο στον Άρη έχει γίνει τέτοιος ντόρος. Εάν δούμε πόσα χρήματα έχουμε κερδίσει από τις αποστολές με το λεωφορείο θα δούμε ότι είναι ένα σεβαστό ποσό”.
Για το τρόπο λειτουργίας των ερασιτεχνικών τμημάτων: “Πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία γενικότερα στο πως πρέπει να δουλεύονται αυτές οι ομάδες. Η ομάδα βόλει ή το γυναικείο μπάσκετ έχει κανονικότητες απαιτήσεις και ανάγκες ενός επαγγελματικού σωματείου. Πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση στις υποδομές και μέσα από αυτή να επανέλθουμε εκεί που πραγματικά είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Οι χορηγίες έχουν σχεδόν εκλείψει. Το ίδιο γίνεται και με τις επιχορηγήσεις της γενικής γραμματείας. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να στηριχτεί στις υποδομές τους , στους γονείς των παιδιών για να μπορέσει να σταθεί ένας σύλλογος. Οφείλουμε να πούμε από τώρα την αλήθεια στον κόσμο. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να έρθει. Το μέλλον του αθλητισμού είναι τα τμήματα υποδομής, από όπου μπορούν να βγουν κάποιοι αθλητές. Ο σύλλογος προσφέρει κοινωνικό έργο και εκτός από το να βγάζει αθλητές δίνει διέξοδο σε κάποια παιδιά”.