Ο Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε στο «arcadia – sports.gr», πως δεν υπάρχει θέση έκπτωσής του από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ.
Αναλυτικά ανέφερε:
“Με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα σε μερίδα του ηλεκτρονικού αθλητικού τύπου ότι «δήθεν» με σημερινό έγγραφο του Υφυπουργού Αθλητισμού ζητήθηκε η έκπτωσή μου από το Δ.Σ. της Super League και της ΕΠΟ.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την ορθή ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου οφείλω να επισημάνω τα εξής:
(α) το άρθρο 3 του αθλητικού νόμου 2725/1999 περί κωλυμάτων όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό προβλέπει την έκπτωση προσώπων από συγκεκριμένα αξιώματα στην περίπτωση παραπομπής των με βούλευμα για οποιοδήποτε κακούργημα.
(β) στο υπ. αριθμ. 1234/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο απεστάλη σήμερα στη Super League, υπάρχει παραπομπή μου μόνο για ένα συγκεκριμένο πλημμέλημα ως προβλέπεται στο άρθρο 132 του Ν. 2725/1999. Γεγονός το οποίο είναι γνωστό ΕΔΩ και πάρα πολλούς μήνες…
(γ) ως εκ τούτου ουδέν θέμα τίθεται περί έκπτωσής μου από τα Δ.Σ. της Super League και της ΕΠΟ και οτιδήποτε διαφορετικό διαδίδεται είναι προϊόν είτε άγνοιας των νομοθετικών προβλέψεων, είτε κακόβουλης και συκοφαντικής βούλησης συγκεκριμένων πλέον προσώπων που έχουν αναγάγει σε επάγγελμα τη σπίλωση προσώπων και δυστυχώς, εν τέλει, του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλό, λοιπόν, θα ήταν να ασχοληθούν πρώτα με τα κακουργήματα που βαρύνουν τους ίδιους.
(δ) επισημαίνω τέλος, ότι με το έγγραφο του κ. Κοντονή δε ζητείται σε καμία περίπτωση η έκπτωση εμού προσωπικά και ειδικά, αλλά διαβιβάζεται με γενικό τρόπο προς την ΕΠΟ, τη Super League, την Ε.Ο.Ε. και την Ε.Ε.Α. το ως άνω βούλευμα, προκειμένου οι εν λόγω αρχές να πράξουν τα δέοντα, προφανώς για όσα πρόσωπα βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα άσκησης διοίκησης.
Από την πλευρά μου δηλώνω για μια ακόμα φορά την εμπιστοσύνη μου στην Ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι απολύτως βέβαιος ότι ακόμα και αυτές οι ελάχιστες πλημμεληματικές κατηγορίες που με βαρύνουν θα καταπέσουν ενώπιον του Δικαστηρίου.
Τέλος, όσον αφορά το ηθικό μέρος ας το αφήσουμε καλύτερα… Διότι στην Ελλάδα, το τι είναι ηθικό και τι όχι -και κυρίως το ποιος το επικαλείται- είναι πολύ μεγάλη κουβέντα…”.