Ο Μιραλάς έχει βρει το κουμπί του (vid)

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Λεβαδειακού. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 των Βοιωτών με το Μιραλάς να σκοράρει δυο φορές(είχε κάνει χατ τρικ στη Λιβαδειά) και να φτάνει τα 11 στο πρωτάθλημα. Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου μέσω της υπηρεσίας live streaming

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Λεβαδειακού. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 των Βοιωτών με το Μιραλάς να σκοράρει δυο φορές (είχε κάνει χατ τρικ στη Λιβαδειά) και να φτάνει τα 11 στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Κόρμπος με αυτογκόλ στο 41ο λεπτό άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των πρωταθλητών  ενώ στο 65′ ο Ναπολεόνι μείωσε προσωρινά σε 2-1. Το γκολ αυτό ήταν το πρώτο που δέχθηκε ο Μπάλας Μέγιερι ύστερα από 715 λεπτά που κράταγε ανέπαφη την εστία του. Επανεμφάνιση του Ντιόγο με την ερυθρόλευκη φανέλα μετά από σχεδόν 17 μήνες.


Τα αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την έκπληξη του χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα τον Ντιόγκο. Ο Ισπανός ξεκίνησε με το αγαπημένο του 4-2-3-1, βάζοντας το Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, το Μοδέστο στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Μέλμπεργκ και Μαρκάνο κεντρικό δίδυμο και το Χολέμπας στο αριστερό ακρο.
Στη μεσαία γραμμή ο Μακούν με το Μανιάτη ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Ιμπαγάσα μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, το Φουστέρ στο δεξί άκρο, το Μιραλάς στο αριστερό και τον Ντιόγκο στην κορυφή της επίθεσης


Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε το Λεβαδειακό με τον  Κυριακίδη στο τέρμα, στο κέντρο της άμυνας τους Αλεξίου και Ιωάννου, τον Μαχαίρα στο δεξί άκρο και τον Κουτσόπουλο στο αριστερό. Στη μεσαία γραμμή ο Κόρμπος και ο Βιάνα σε ρόλο αμυντικών χαφ. Μπροστά τους ο Σουμπίνιο, στο αριστερό άκρο ο Κοιλιάρας, στο δεξί ο Ζαουί, και στην κορυφή της επίθεσης ο Ναπολεόνι σε σύστημα 4-2-3-1.


Καθάρισε σε δυο λεπτά


Μετά από την απρόσμενη απώλεια βαθμών κόντρα στη Δόξα στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός ήθελε να επιστρέψει στις νίκες με αντίπαλο το Λεβαδειακό.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε για ακόμα μια φορά έκανε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας εκπλήσσοντας μάλιστα με τη συμμετοχή του Ντιόγκο στο αρχικό σχήμα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός κάνει την επανεμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα μετά από περίπου 17 μήνες.
Ο Ισπανός άφησε εκτός αποστολής τους Τζιμπούρ και Τοροσίδη που ένιωθαν ενοχλήσεις ενώ δεν είχε στη διάθεση του και τον Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν τιμωρημένος.
Παρά την πρωτοβουλία και την εδαφική υπεροχή ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας του Λεβαδειακού και να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Κυριακίδη.
Οι ερυθρόλευκοι έχασαν την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για γκολ στο 8ο λεπτό με τον Μέλμπεργκ να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ο Λεβαδειακός απάντησε στην ευκαιρία των ερυθρολεύκων με μια αντεπίθεση όπου ο Ναπολεόνι βγήκε μόνος του απέναντι στον Μέγιερι αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απομάκρυνε με τα πόδια.
Όσο περνούσε η ώρα ο Λεβαδειακός οργανωνόταν αμυντικά και ο Ολυμπιακός είχε αρκετά προβλήματα όταν η μπάλα ήταν στον άξονα, καθώς οι παίκτες των Βοιωτών έκλειναν τους χώρους.
Η λύση για τους ερυθρόλευκους ήρθε με ένα αυτογκόλ του Κόρμπου στο 41ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στην “καρδιά” της περιοχής του Λεβαδειακού. Ο Κόρμπος στην προσπάθεια του να διώξει έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω και η μπάλα κατέληξε στο τέρμα της ομάδας του ανοίγοντας το σκορ.
Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έδειξαν να καθαρίζουν την υπόθεση νίκη διπλασιάζοντας τα τέρματα τους.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκλεψαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή Ο Μακούν έδωσε στον Ιμπαγάσα και αυτός με πολύ ωραία πάσα έστειλε την μπάλα στον Μιραλάς. Ο Βέλγος πλάσαρε και έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.


Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ. Ο Ολυμπιακός με τον αέρα των δυο τερμάτων έλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού και προσπαθούσε να πιέσει ψηλά θέλοντας να αναγκάσει τους παίκτες του Λεβαδειακού να υποπέσουν σε λάθη.
Ο Γιώργος Παράσχος άρχισε να ρισκάρει μετά το 55′ κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική αφού με το σκορ στο 2-0 εις βάρος του δεν είχε και άλλη επιλογή.
Ο Φαβάλι με το Βασιλείου που πέρασαν στο παιχνίδι βέβαια δεν άλλαξαν και πολύ την εικόνα της ομάδας τους αν και στο 65′ με το Ναπολεόνι μείωσαν σε 2-1 και έβαλαν φωτιά στο παιχνίδι. Μια «φωτιά» που κράτησε για λίγο καθώς δυο λεπτά αργότερα ο Μιραλάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το 3-1 και επανέφερε την ηρεμία στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την 12η  νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και την 7η μέσα στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι αύξησαν στους 7 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό(έχει δυο ματς λιγότερα) και ελπίζουν σε γκέλα των πράσινων στα Γιάννινα την Κυριακή.






Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Διαιτητής: Γ. Δασκαλόπουλος
Βοηθοί: Γ. Γεωργιάδης, Ι. Σταματόγλου

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτης, Μακούν, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ντιόγκο, Μιραλάς
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μαχαίρας, Κουτσόπουλος, Αλεξίου, Ιωάννου, Κόρμπος, Βιανά, Κοιλιάρας, Ζαουί, Σουμπίνιο, Ναπολεόνι 

Δείτε τί δήλωσαν Δασκαλάκης και Ζουρούδης στην κάμερα του Novasports, πριν την έναρξη της αναμέτρησης…







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.