Τα έκανε όλα ο Σιαλμάς… (vid)

Με τον Σιαλμά να πετυχαίνει δύο γκολ, αλλά να αντικρίζει και την κόκκινη κάρτα, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 2-0.

Με τον Σιαλμά να πετυχαίνει δύο γκολ, αλλά να αντικρίζει και την κόκκινη κάρτα, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 2-0.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Λεβαδειακό με τους Κυριακίδη, Μουλόπουλο, Τόμας, Μελισσά, Ζουρούδη, Ζησόπουλο, Ζαουί, Φαβάλι, Λισγάρα, Κόρμπο και Πόποβιτς, ενώ μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη ο αποκλεισμός του Βασιλείου από την ενδεκάδα.
 
Η ΑΕΚ παρατάχθηκε από τον Νίκο Κωστένογλου με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Κοντοές. Ρίκκα-Γεωργέας ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) και προωθημένος ο Σιαλμάς.
 
Η ΑΕΚ μπήκε στον αγώνα με εμφανή τα σημάδια του… άγχους, λόγω της ισοπαλίας με την Δόξα Δράμας την προηγούμενη αγωνιστική και χρειάστηκε αρκετή ώρα προκειμένου οι παίκτες της να βρουν τα πατήματά τους και να μπορέσουν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να αρχίσουν να απειλούν την εστία του Κυριακίδη.
 
Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, έδειξαν πως το πρώτο τους μέλημα ήταν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους τους αντιπάλους τους και να προσπαθήσουν να χτυήσουν σε κάποια από τις αντεπιθέσεις τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης να μην έχει συμβεί το παραμικρό στο παιχνίδι και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ανύπαρκτες.
 
Ολα αυτά μέχρι το 34′ όμως, όταν και ο Σιαλμάς έκανε εκπληκτική προσπάθεια και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, όμως θα το θυμάται ίσως και για πάντα, καθώς το σουτ που έπιασε ήταν εξαιρετικό και κατέληξε στην εστία του Κυριακίδη με πανέμορφο τρόπο.
 
Ο Ελληνας επιθετικός πάντως, έμελλε να είναι και ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, μέχρι και το τέλος του. Κι αυτό γιατί το προβάδισμα που έδωσε στο σκορ για την ΑΕΚ, έγειρε σαφέστατα την πλάστιγγα του αγώνα προς την πλευρά της ομάδας του, αλλά φρόντισε παράλληλα να κάνει άλλες δύο φάσεις που αποτέλεσαν και σημεία αναφοράς στην αναμέτρηση.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σχεδόν ίδιο με το πρώτο, καθώς και πάλι οι δύο ομάδες άργησαν να… πάρουν μπρος. Ο Σιαλμάς λοιπόν και πάλι ήταν αυτός που βρήκε τον τρόπο για να κάνει το 2-0 στο 74′ και να τελειώσει το ματς, όμως φαίνεται πως ήθελε μετά την προσπάθειά του να… ξεκουραστεί πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.
 
Κι αυτό γιατί αποβλήθηκε λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης και θα χάσει έτσι και την θέση του στην ενδεκάδα, καθώς θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του. Ομως ο ίδιος θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή του, καθώς έδωσε την νίκη στην ομάδα του με τα δύο γκολ που σημείωσε και παράλληλα πήρε επάξια τον τίτλο του παίκτη της αναμέτρησης.
 
Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά την ισοπαλία-σοκ με την Δόξα Δράμας, όμως το γεγονός και μόνο ότι επικράτησε στην Λιβαδειά, ίσως και να γεμίζει με ακόμα περισσότερη πίκρα τους παράγοντές της, καθώς αν είχε και τους δύο επιπλέον βαθμούς από το παιχνίδι με τους Δραμινούς, θα ήταν απόψε ακόμα πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.
 
Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδεικός έχασε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν θα το είχε εντός προγράμματος, όμως μετά την ισοπαλία της Δόξας επί του ίδιου αντιπάλου, σίγουρα και οι δικοί του άνθρωποι θα θεωρούν ότι μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο και η ομάδα να αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες της για την επίτευξη του στόχου της.





 





Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς
Διαιτητής:
Παππάς
Βοηθοί: Αργυρός, Δημόπουλος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος):
Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας (76’ Σουμπίνιο), Μελισσάς, Ζουρούδης (67’ Ναπολεόνι), Ζησόπουλος, Ζαουί (46’ Βασιλείου), Φαβάλι, Λισγάρας, Κόρμπος, Πόποβιτς


ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Ρίκκα (58’ Μάκος), Λεονάρντο (51’ Λαγός), Κάρλος (79’ Γκερέιρο), Μπέλεκ, Σιαλμάς




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.