Ο πρόεδρος του συλλόγου «Ρίζες», Νίκος Καραμπουρνιώτης μίλησε για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην «Αγιά Σοφιά».

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Ρίζες», Νίκος Καραμπουρνιώτης μίλησε για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην «Αγιά Σοφιά». 

Αναλυτικά, μίλησε:

Για την ιστορική εκδήλωση: «Ως Ρίζες βγήκαμε μπροστά την περίοδο που η ΑΕΚ πάλευε για να πάρει την αδειοδότηση του γηπέδου, ξεσηκώνοντας τα σωματεία ως δευτεροβάθμια όργανα. Αποφασίσαμε η δικιά μας γενιά να επαναφέρει το χαμένο DNA της ομάδας, αφού διάφορες διοικήσεις του παρελθόντος δεν ασχολήθηκαν με τις ρίζες της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα το δέντρο να πέσεις και να μας πλακώσει. Θέλω να τονίσω ότι πάντα είχαμε στο πλευρό μας τον Δημήτρη Μελισσανίδη, έναν άνθρωπο που ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να στηριχθούμε, αφού τον διακατέχει προσφυγική συνείδηση». 

Για την ιδέα της εκδήλωσης: «Ήταν υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια, ώστε να γνωρίζουνε τόσο οι παίκτες και ο κόσμος όσο και οι αντίπαλοί μας ότι πατάνε χώμα από την πατρίδα. Μάλιστα, επιλέξαμε ως κεντρικά πρόσωπα δύο ανθρώπους που σώθηκαν από τη γενοκτονία και είναι οι μοναδικοί πρόσφυγες εν ζωή. Η Ευαγγελία Στραβαρίδη από τα Βούρλα Σμύρνης, η οποία επέζησε από την Μικρασιατική καταστροφή, μαζί με τον Σταυρίκο Παπαβραμίδη από το Καρς του Πόντου θα είναι αυτοί που θα ρίξουν το χώμα από τις χαμένες πατρίδες στο γήπεδο». 

Για κάποιες λεπτομέρειες της διαδικασίας: «Το χώμα το έφεραν κάποια μέλη του συλλόγου, μετά το ταξίδι που έκαναν τον περασμένο καλοκαίρι σε Καππαδοκία, Πόντο, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι μετά την ανακοίνωση αρκετοί πρόσφυγες από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν και μας έστειλαν χώμα το οποίο είχαν φυλαγμένο». 

Για τους στόχους αυτής της κίνησης: «Θέλω να τονίσω ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν αποφασίστηκε με βάση τον ρομαντισμό. Είναι μια κίνηση ουσίας και ιστορικής υποχρέωσης που έχουμε όλοι μας. Επίσης με αυτήν την κίνηση έχουμε την πεποίθηση ότι όταν η ΠΑΕ ΑΕΚ καλέσει τον κόσμο να παραδώσει διάφορα ιστορικά κειμήλια, αυτός θα ανταποκριθεί και θα συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία ενός ζωντανού, λειτουργικού και παραγωγικού χώρου. Του μουσείου προσφύγων του ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής».