Σαρπόνγκ, ο πρώτος!

Ο ΑΟΞ ανακοίνωσε σήμερα (4/7) την πρώτη μεταγραφή αυτού του καλοκαιριού, που είναι ο πρώην παίκτης της Βέροιας.

Ο Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι ενδιαφέρει τον ΑΟΞ. Συγκέντρωνε όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έκαναν ενδιαφέροντα για τους ανθρώπους της ομάδας της Ξάνθης. Από σήμερα (4/7), λοιπόν, αποτελεί και επισήμως παίκτη του θρακιώτικου συλλόγου, αλλά και το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα αυτού του καλοκαιριού.
Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟΞ αναφέρει:”Η Xanthi FC ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Jeffrey Nana Darko Sarpong”. Πρόκειται για τον 30χρονο (γεννημένος στις 3/8/1988) άλλοτε μεσοεπιθετικό της Βέροιας (σεζόν 2016-2017), τον οποίο αποκτά η Ξάνθη για να καλύψει ένα από τα τρία κενά, που έχει στη μεσαία γραμμή της.
Ο Ολλανδός παίκτης έμεινε ελεύθερος από την τούρκικη Ελαζίγκσπορ, όπου αγωνίστηκε την περασμένη περίοδο. Με την ομάδα αυτή μέτρησε 19 συμμετοχές στη Β’ κατηγορία της Τουρκίας, σκοράροντας ένα γκολ και βγάζοντας πέντε ασίστ.
Ο Σαρπόνγκ έχει ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Άγιαξ, και συγκεκριμένα από τις κορυφαίες ακαδημίες του. Στην πρώτη ομάδα του “Αίαντα” έμεινε πέντε σεζόν (2005-2010), κατέκτησε δύο Κύπελλα Ολλανδίας και αγωνίστηκε και στο Champions League.
Στην Ολλανδία αγωνίστηκε επίσης σε Ναϊμέγκεν και Μπρέντα, ενώ στην Ισπανία πέρασε από τις Ρεάλ Σοσιεδάδ και Έρκουλες. Επιπλέον, πέρασε και από την Ουέλινγκτον της Αυστραλίας, πριν καταλήξει τη σεζόν 2016-2017 στη Βέροια. Στην ομάδα της Ημαθίας είχε 24 συμμετοχές, πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε και 5 ασίστ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.