Είναι… τρελός ο Σουηδός! (video)

Με τον Μάρκους Μπεργκ να σημειώνει πέντε (!) γκολ και να ισοφαρίζει το ρεκόρ των Βαζέχα – Βλάοβιτς, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 6-1 τον Πανθρακικό στη «Λεωφόρο» και μπαίνει «αγριεμένος» στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Σούπερ Βιγιαφάνες - Λέτο.

Με τον Μάρκους Μπεργκ να σημειώνει πέντε (!) γκολ και να ισοφαρίζει το ρεκόρ των Βαζέχα – Βλάοβιτς, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 6-1 τον Πανθρακικό στη «Λεωφόρο» και μπαίνει «αγριεμένος» στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Σούπερ Βιγιαφάνες  – Λέτο. 

Οι «πράσινοι» στην πρόβα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος έδειξαν πανέτοιμοι. Με τον Μπεργκ σε… δαιμονισμένη κατάσταση και τους Βιγιαφάνες – Λέτο να συνθέτουν μια «μαγική» τριάδα, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι… σκόρπισε τον υποβιβασμένο Πανθρακικό. 

Ο Σουηδός killer του Παναθηναϊκού στην πιο παραγωγική βραδιά της καριέρας του «χτύπησε» πέντε φορές (23’, 41’, 45+2’, 52’,61’), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Βαζέχα – Βλάοβιτς, ενώ το έκτο γκολ του τριφυλλιού σημείωσε ο Βιγιαφάνες. Το τέρμα της ομάδας της Κομοτηνής σημείωσε ο Μουδούρογλου, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε ο 16χρονος τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Τζελέπης.  


Πως έπαιξαν…


Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σχηματισμό 4-4-2 και τον Γιαννακόπουλο για πρώτη φορά φέτος στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Μέστο, αριστερά ο Χουχούμης και σέντερ μπακ ο Μολέδο με τον Τελάντερ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Λουντ με τον Λαγό, δεξιά τους κινούνταν ο Καλτσάς, αριστερά ο Βιγιαφάνες και επιθετικό δίδυμο ήταν ο Λέτο με τον Μπεργκ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ζόραν Στοΐνοβιτς επέλεξε σχηματισμό 3-5-2 με τον Τζελέπη να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Πανθρακικού στη Σούπερ Λιγκ. Στην τριάδα της άμυνας βρέθηκαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μελίσσης, Ρούσσος και Μπουγαΐδης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Γαβριηλίδης, Ηλιάδης και Τσιάρας, ενώ στα άκρα βρέθηκαν ο Παπαγεωργίου (δεξιά) και ο Χρήστου (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν Χασομέρης και Μπαϊκάρα. 


Σούπερ Βιγιαφάνες, χατ-τρικ ο Μπεργκ


Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο του Παναθηναϊκού και πιο συγκεκριμένα του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος σε διάστημα 24 λεπτών πέτυχε χατ-τρικ και ουσιαστικά «καθάρισε» πρόωρα το ματς για την ομάδα του. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, όπως ήταν αναμενόμενο, ανέλαβε από το ξεκίνημα του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε τον Πανθρακικό, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ και απείλησε τρεις φορές πριν το 20λεπτο με τους Λέτο (1’), Μπεργκ (15’) και Καλτσά (17’).

Τελικά, η υπεροχή των «πρασίνων» απέφερε καρπούς στο 23’, όταν ο Λέτο έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Βιγιαφάνες, «τσίμπησε» τη μπάλα από αριστερά και ο επερχόμενος Μπεργκ την έσπρωξε στα δίχτυα. Στο 29’ και το 37’ ο Σουηδός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Παναθηναϊκού, όμως δεν σημάδεψε σωστά. 

Αυτό, πάντως δεν συνέβη στο 41’, όταν ο Βιγιαφάνες τον έβγαλε φάτσα με τον Τζελέπη και ο Σουηδός με ωραίο «σκάψιμο» έγραψε το 2-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Πανθρακικό, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, είδε τον Μπεργκ να πετυχαίνει χατ – τρικ και ουσιαστικά να «καθαρίζει» πρόωρα το ματς. 


Ρεκόρ ο Μπεργκ, «εξάρα» ο Παναθηναϊκός


Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Πανθρακικός, στην πρώτη του φάση στο παιχνίδι κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Μουδούρογλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Γιαννακόπουλου, όμως ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε. Αντιθέτως, τρία λεπτά αργότερα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 με το τέταρτο προσωπικό τέρμα του Μπεργκ. Ο Λέτο με φοβερή κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Σουηδό και εκείνος με ωραία… λόμπα νίκησε για ακόμη μία φορά τον Τζελέπη.

Το… κρεσέντο του Μπεργκ, πάντως δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 61’ κατάφερε να πετύχει και πέμπτο γκολ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Βαζέχα – Βλάοβιτς. Ο Σουηδός συνεργάστηκε ξανά με τον Λέτο και με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 5-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. 

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε έκτο τέρμα, όμως η βολίδα του Λαγού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πανθρακικού. Ότι δεν κατάφερε, ωστόσο, ο μέσος των «πρασίνων», το πέτυχε στο 71’ ο Βιγιαφάνες. Με υπέροχο σουτ από πλάγια θέση αριστερά, έγραψε το τελικό 6-1, ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση με δύο ασίστ και ένα γκολ.  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 6-1
Σούπερ Λιγκ 2015/16, 30η Αγωνιστική, «Απόστολος Νικολαΐδης»

Γκολ: Μπεργκ (23’, 41’, 45+2’, 52’,61’), Βιγιαφάνες (71’) – Μουδούρογλου (49’)
Κίτρινες: Μπαϊκαρά (26’)
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Ι. Μουρτζάκης
Βοηθοί: Μ. Καρσιώτης, Ι. Κουράκης
Τέταρτος: Α. Βάτσιος

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι/4-4-2):
Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Λέτο, Λαγός, Μπεργκ (77′ Μπουμάλ), Λουντ (46′ Εβαντζελίστα), Βιγιαφάνες, Καλτσάς (60′ Π. Βλαχοδήμος), Τελάντερ, Μέστο, Μολέδο.
Στον πάγκο: Ο. Βλαχοδήμος, Κλωναρίδης, Νάνο, Σάντσεθ.

Πανθρακικός (Ζόραν Στοΐνοβιτς/3-5-2): Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ηλιάδης (15′ Μουδούρογλου), Χασομέρης, Γαβριηλίδης, Χρήστου, Ρούσος, Μπουγαΐδης (55′ Νικόλτσης), Μπαϊκαρά, Τσιάρας (77′ Ψάλτης).
Στον πάγκο: Γιούδας, Τζάνης, Ζδράβος-Ρίζος, Ποτουρίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.