Mαλεζάς: «Αγώνας τριών βαθμών και … παραπάνω» (video)

Ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε στην κάμερα του «novasports.gr» για τον επερχόμενο αγώνα με την ΑΕΚ.

Ανήκει στις λεγόμενες … «παλιοσειρές»της ομάδας κι ως εκ τούτου ανήκει στην ελιτίστικη κατηγορία των αρχηγών. Ο Στέλιος Μαλεζάς στα 33 του, έχει συμβιβαστεί με τον ιδιαίτερο ρόλο του στον ΠΑΟΚ κι όντας ένας εξ αυτών που έχουν ζήσει πολλές καταστάσεις, μεταξύ των οποίων και τα … ντέρμπι, μίλησε στην κάμερα του «novasports.gr» για τον επερχόμενο αγώνα με την ΑΕΚ, τις εντυπώσεις του από την αναμέτρηση με την Τσέλσι και όχι μόνον. Αναλυτικά όλα όσα επισήμανε, λίγο μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής στη Νέα Μεσημβρία … 

– Στον αγώνα με την Τσέλσι είχες … διαφορετικό ρόλο από τον συνηθισμένο εδώ και χρόνια. Τί εντυπώσεις σου άφησε η συγκεκριμένη αναμέτρηση;

«Παρακολουθώντας το παιχνίδι ένιωσα πολύ τυχερός που είδα μια τόσο πολύ καλή ομάδα από κοντά και νομίζω από αυτό μπορούμε να κερδίσουμε όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου ως ομάδα. Να δούμε τα καλά, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ομάδας αυτής, να βελτιωθούμε και -όσο το δυνατόν- να “κλέψουμε” κάτι από αυτούς».

– Το γεγονός πως μετά τον αγώνα και ο προπονητής αλλά και συμπαίκτες σου έκαναν λόγο για «υπερβολικό σεβασμό». Πώς ερμηνεύεις τη συγκεκριμένη φράση, πικρία, απογοήτευση ή μήπως πεποίθηση πως θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι περισσότερο;

«Βλέποντας το παιχνίδι από έξω δεν νομίζω ότι οι συμπαίκτες μου σεβαστήκανε τον αντίπαλο. Αυτό που έβλεπα ήταν ότι μια καλή ομάδα μπορούσε να ανταπεξέλθει στο πλάνο μας και καλό είναι να βλέπουμε το πώς μπορούμε να βελτιωθούμε από αυτό και πώς μπορούμε να αντιεμτωπίσουμε τέτοιες ομάδες στο μέλλον και όχι βρίσκοντας δικαιολογίες».

– Πόσο δύσκολο είναι να επιστρέφετε από τέτοιους αγώνες στα ελληνικά δεδομένα;

«Εχουμε δείξει στο παρελθόν ότι μετά από κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια, κυρίως τα παιχνίδια που έχουμε φέρει θετικό αποτέλεσμα, ερχόμενοι στο ελληνικό Πρωτάθλημα -δυστυχώς- δεν ήματσαν έτσι όπως έπρεπε. Αλλά φέτος νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει γιατί η νοοτροπία της ομάδας έχει αλλάξει, η ποιότητα των παικτών έχει αλλάξει, ο στόχος έχει αλλάξει, οπότε νομίζω ότι είμαστε -και θα είμαστε- συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι γιατί ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό για εμάς». 

– Οπως συνέβη στον αγώνα της Πέμπτης κι έτσι θα συμβεί και στον αντίστοιχο της Κυριακής, ο κόσμος συνόδευεσε την αποστολή από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει στο γήπεδο, ενώ μετά το τέλος του αγώνα, πρωταγωνιστές της αγγλικής ομάδας μιλούσαν για την ατμόσφαιρα. Πώς το εισπράττετε όλο αυτό;

«Δε νομίζω ότι η αντίπαλη ομάδα λέει κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια, αποθεώνοντας το κοινό της ομάδας μου. Ο κόσμος έχει αποδείξει ότι δείχνοντας καλά στοιχεία η ομάδα, οι φίλαθλοι είναι συνέχεια μαζί μας. Το να τους έχουμε κοντά μας, ειδικά σε δύσκολα παιχνίδια, σε δύσκολες καταστάσεις είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί και να έχουμε. Αν μη τι άλλο, στα δύσκολα παιχνίδια, χρειαζόμαστε το κοινό μας».

– Πόσο διαφορετικές είναι οι δυο ομάδες σε σχέση με πέρσι;

«Εχω την εντύπωση ότι και οι δύο ομάδες βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο που βρισκόμασταν και πέρσι. Εχουν γίνει κάποιες αλλαγές και στις δύο ομάδες αλλά από ό,τι έχω παρακολουθήσει και εμάς αλλά και απ’ έξω την ομάδα της ΑΕΚ, νομίζω ότι είναι ίδιες ομάδες που έχουν κοινούς στόχους και αυτό νομίζω ότι δείχνει και το πόσο καλές και μεγάλες ομάδες είναι».

– Τί ματς περιμένεις;

«Περιμένω ένα παιχνίδι όπως ήταν το παιχνίδι Πρωταθλήματος στην Τούμπα, ένα παιχνίδι κλειστό, με λίγες φάσεις αλλά αυτή τη φορά ελπίζω να έχουμε το θετικό αποτέλεσμα».

– Πού κρίνονται τέτοιοι αγώνες;

«Κατά κύριο λόγο είναι τα λιγότερα λάθη που μπορεί να γίνουν από μια ομάδα αλλά και από την άλλη πλευρά, να εκμεταλλευτείς τα λάθη του αντιπάλου».

– Υπάρχει επιπλέον κίνητρο σε τέτοιους αγώνες;

«Το κίνητρό μας είναι οι τρεις πόντοι για να περάσουμε τον αντίπαλο και νομίζω ότι σε αυτό και μόνο πρέπει να επικεντρωθούμε». 

– Τί εντύπωση σου έχει αφήσει ως τώρα η επικείμενη αντίπαλος;

«Μέχρι στιγμής δείχνει μια ομάδα που είναι πολύ σοβαρή, πολύ σωστά τακτικά δομημένη που βγάζει και μια νοοτροπία που την έχει από την προηγούμενη σεζόν, ότι δύσκολα χάνει». 

– Και οι δυο ομάδες προέρχονται από ευρωπαϊκούς αγώνες υψηλών απαιτήσεων. Πιστεύεις θα εμφανιστούν επηρεασμένες από το συγκεκριμένο γεγονός;

«Αν κάποα ομάδα θα επηρρεαστεί νομίζω ότι θα είμαστε εμείς γιατί είχαμε λιγότερη ξεκούραση αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Αυτό είναι μια δικαιολογία, δεν πρέπει να στεκόμαστε σε δικαιολογίες, ειδικά σε τόσο σημαντικά παιχνίδια». 

– Είναι οι τρεις βαθμοί ή κάτι περισσότερο;

«Αυτά τα παιχνίδια όντως είναι παιχνίδια τριών βαθμών και παραπάνω. Να πάρουμε εμείς τρεις βαθμούς, να χάσουνε τρεις βαθμούς και οι αντίπαλοι. Αλλά, νομίζω ότι θα βοηθήσει και στο ψυχολογικό κομμάτι γιατί θα δημιουργηθεί γκρίνια και στον αντίπαλο εφόσον κερδίσουμε εμείς και θα δούμε και τα επόμενα παιχνίδια με καθαρότερο μυαλό». 

– Εχοντας μια σειρά δύσκολων διαδοχικών αγώνων, πώς το διαχειρίζεται στο μυαλό του ένας ποδοσφαιριστής;

«Καλώς ή κακώς όλοι έχουμε στο μυαλό μας τα δύσκολα παιχνίδια που έχουμε στη συνέχεια. Στις επόμενες δύο εβδομάδες έχουμε αρκετά δύσκολα παιχνίδια, τα περισσότερα θεωρητικά είναι ντέρμπι. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, σε αυτό που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στο αμέσως επόμενο παιχνίδι γιατί, αν μη τι άλλο, αν δεν επικεντρωθούμε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι θα έχουμε χάσει πολύ περισσότερα πράγματα από τους τρεις βαθμούς». 

– Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλεις να στείλεις;

«Δε νομίζω ότι θα πρέπει να περάσουμε κάποιο μήνυμα. Ο κόσμος της ομάδας είναι πολύ έμπειρος και καταλαβαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι αν πούμε εμείς κάτι . Αυτό που έχω ανάγκη να πω είναι να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς γιατί θα είμαστε σε καλύτερη θέση από τον αντίπαλο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας