Μια τετράδα αγώνων χωρίς πόντο, με διαδοχικές ήττες, συμπλήρωσε ο Αρης σε αυτή την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κάτι παρόμοιο η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε υποστεί πριν από πέντε χρόνια και το 2003, στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία

Μια τετράδα αγώνων χωρίς πόντο, με διαδοχικές ήττες, συμπλήρωσε ο Αρης σε αυτή την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Ο «Θεός του πολέμου» υπέστη κάτι ανάλογο άλλες δύο φορές μέσα στον 21ο αιώνα, στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, κάτω βέβαια από διαφορετικές συνθήκες αλλά και με κοινές παραμέτρους όπως για παράδειγμα η παρουσία του «αιώνιου» αντιπάλου – συμπολίτη ΠΑΟΚ σε αυτές τις χαμένες τετράδες!

Ο Άρης είχε ηττηθεί σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια πριν από πέντε χρόνια, τη σεζόν 2013-14 όταν τότε υποβιβάστηκε, χάνοντας εντός έδρας από τον Πλατανιά (1-2) (foto) και τον Παναθηναϊκό (0-2) κι εκτός από τον ΟΦΗ (2-0) κι από τον ΠΑΟΚ (3-1).

Δέκα χρόνια νωρίτερα, το φθινόπωρο του 2003 ο Άρης έχασε εκτός έδρας από την ποδοσφαιρική… πρόγονο του σημερινού Ατρομήτου, τη Χαλκηδόνα (2-1), από το Αιγάλεω (3-1) (foto), από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (3-0) κι εντός έδρας από τον Ολυμπιακό (0-3)   


 
                                                      Η τετράδα της απογοήτευσης

Ο Άρης έχασε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, «πετώντας» ένα πρώτο ημίχρονο ενώ στην επανάληψη παρά την εδαφική υπεροχή δεν είχε την ουσία στην τελική προσπάθεια. Ακολούθησε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης όπου η ομάδα του Πάκο Ερέρα το πάλεψε αρκετά με κομβικό σημείο το χαμένο πέναλτι του Γιουνές στο 67ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1.
 Η 3η ήττα ήρθε με το.. καλησπέρα στο βουβό, λόγω τιμωρίας, Ολυμπιακό στάδιο όταν η ΑΕΚ έβαλε τον έτερο «κιτρινόμαυρο» στο καναβάτσο με γκολ στο 5ο λεπτό κι αφού προηγήθηκε ένα λάθος στη μεσαία γραμμή εν μέσω μια ολικής ανασταλτικής αδυναμίας στο να υπάρξει μια κάποια αντίδραση.

Η χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό προέκυψε μέσα από ένα συνδυασμό των αδυναμιών, όπως αυτές έχουν παρουσιαστεί στον Άρη φέτος. Έλλειψη αποτελεσματικότητας στις στιγμές δημιουργίας φάσεων και μια ακόμα αδράνεια της άμυνας ώσπου να βρεθούν ο Κούτρης με τον Χασάν ολομόναχοι στο τέλειωμα της φάσης!

                                              Η στατιστική της φλυαρίας!

Σε όλα αυτά τα παιχνίδια υπήρξαν στιγμές όπου ανησύχησαν οι αντίπαλοι, όμως οι στυγνοί αριθμοί της στατιστικής φανερώνουν κι άλλα πράγματα.
Για παράδειγμα, την δυσκολία στον άτυπο δίαυλο επικοινωνίας της τελικής πάσας με την εκτέλεση! Να το πούμε πιο κοφτά κι απλά; Η ποδοσφαιρική φλυαρία σε όλο της το μεγαλείο, για μια ομάδα με δέκα γκολ από την αρχή της σεζόν –  μόνο ένα στα τέσσερα συγκεκριμένα παιχνίδια –  κι ενώ στο ίδιο διάστημα κατέγραψε 78 τελικές προσπάθειες.
Μόνον ο ΟΦΗ, η Λάρισα, ο ΠΑΣ κι ο Απόλλωνας έχουν λιγότερες
έως τώρα κι ας μην καυχήθηκαν ποτέ για την πλειάδα επιθετικογενών αθλητών στο ρόστερ τους!

 Πάνω σ’ αυτό προστίθεται κι ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο, ως εργαλείο επαλήθευσης, καθώς ο Άρης έχει μόλις 42 εύστοχα γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή σε 206 προσπάθειες να το κάνει!

                                           Στα… χαμένα η ουσία και η άμυνα

Η μια πτυχή της ιστορίας μας είναι αυτή. Η άλλη αφορά ασφαλώς την άμυνα και το «εύκολο» γκολ για τους αντιπάλους οι οποίοι σκόραραν εις βάρος των «κιτρινόμαυρων» 8 φορές σε 39 τελικές προσπάθειες ενώ ο Άρης σε 33 τελικές πέτυχε μόλις ένα γκολ!

 Μέσα σ’ όλα βέβαια κρατάμε και τον σημαντικό παράγοντας της ψυχολογίας καθώς είναι λογικό η κάθε ήττα να φέρνει παραπάνω πίεση.
Αυτό από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται όλο και πιο έντονο, παρότι ο Ισπανός προπονητής προσπάθησε και προσπαθεί να δουλέψει αρκετά πάνω και στο συγκεκριμένο κομμάτι.

                                              Αρη… Quo Vantis?

Η λογική και η εμπειρία «λέει» πως ένα θετικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει το καλύτερο γιατρικό, όμως ως τότε ο Άρης καλείται να ζήσει, να χωνέψει, να μάθει και να διαχειριστεί αυτό που υπάρχει έχοντας για σύμμαχο και «εχθρό» ταυτόχρονα το όνομά του και τη βαριά φανέλα του!