Το… μαύρο κουτί του Ανιγκό

Το Novasports.gr αποκαλύπτει τους λόγους που οδήγησαν τον Πανιώνιο στην απομάκρυνση του Ζοσέ Ανιγκό. Τι "πληρώνει" ο Γάλλος τεχνικός.

Οι τεσσάρες γενικά δεν ηχούν καλά στα αυτιά των διοικούντων των ομάδων. Και αν στην πρώτη περίπτωση που θα συμβεί κάτι τέτοιο μπορούν να το προσπεράσουν και να κάνουν τα στραβά μάτια, στην δεύτερη δεν μπορούν να το… καταπιούν. Το ίδιο ισχύει και για τον Πανιώνιο και τους διοικούντες του. Το 4-0 από την ΑΕΚ προ διμήνου ήταν βαρύ, αλλά ξεπεράστηκε λίγο ως μια άσχημη παρένθεση και λίγο ως του ότι η προσπάθεια βρισκόταν στο ξεκίνημά της. Οπότε υπήρχε και περίοδος χάριτος για τον Ζοσέ Ανιγκό. 


Πλήρωσε τις εμμονές του

Ένας από τους λόγους της απομάκρυνσης του Γάλλου προπονητή από τον πάγκο του “Ιστορικού” ήταν οι εμμονές που είχε με συγκεκριμένους παίκτες. Και αν… ξεκόλλησε από το 3-4-3 της πρεμιέρας γιατί κατάλαβε εγκαίρως πως δεν θα τον οδηγούσε πουθενά, δεν έπραξε το ίδιο και με τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Ήταν… κολλημένος με τους “δικούς” του. Παίκτες που απέδιδαν καλά ή όχι είχαν φανέλα βασικού. Παίκτες που μοχθούσαν στις προπονήσεις και περίμεναν την ευκαιρία τους έπεφταν πάνω στο μπλαζέ ύφος του Ανιγκό, ο οποίος ούτε καν τους έβλεπε. Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου στην αρχή, Άλμπεργκ, Σιντί Αλί ήταν κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που πήραν ελάχιστες ή και καθόλου ευκαιρίες. 


Το πλάνο απουσίαζε

Όπως αναφέραμε και παραπάνω σε μια νέα προσπάθεια απαιτείται και περίοδος χάριτος. Στραβά αποτελέσματα, άσχημες εμφανίσεις είναι αποδεκτές. Ως ένα σημείο όμως. Στον Πανιώνιο είχαν αρχίσει να βλέπουν πως οι νίκες έρχονταν περισσότερο από ατομική ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών ή τύχη παρά από μεθοδευμένο πλάνο. Από πράγματα που είχαν δουλευτεί στις προπονήσεις. Ο Ανιγκό αντί να παρουσιάζει μια βελτιωμένη έκδοση του Πανιωνίου παρουσίαζε μια ομάδα που δεν έδειχνε να έχει πλάνο. Και αυτό το χρεώνεται αποκλειστικά ο ίδιος. Ότι σκέψεις και αν είχε για τον Πανιώνιο δεν μπόρεσε να τις αποτυπώσει ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. 


Το μυαλό του στις διακοπές

Η πρόσφατη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν μια καλή ευκαιρία να δουλέψει σε αδυναμίες των παικτών του και των τακτικών ζητημάτων της ομάδας. Δεν το έκανε. Αντίθετα έδωσε πέντε ημέρες ρεπό στους παίκτες του για να ξεκουραστούν. Από τι; Από ένα παιχνίδι που έδιναν την εβδομάδα; Παίκτες που ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας αντί να δουλέψουν και να παρουσιαστούν καλύτεροι έμεναν στάσιμοι. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως ήταν η εννιαημέρη Χριστουγεννιάτικη άδεια που είχε προγραμματίσει ο Γάλλος, ο οποίος ήθελε να κάνει γιορτές με την οικογένειά του. Χωρίς παρεξήγηση, ούτε δημόσιο να ήταν τόσες μέρες άδειας…


Επιστροφή σε Έλληνα προπονητή

Το… πείραμα με τον ξένο προπονητή απέτυχε και όπως είχε γράψει από το περασμένο καλοκαίρι ο Γιώργος Βασιλείου οι ξένοι προπονητές δεν μακροημερεύουν στον πάγκο του Πανιωνίου. Η διοίκηση του Πανιωνίου έχει αποφασίσει να δώσει τις τύχες της ομάδας σε Έλληνα προπονητή. Σε κάποιον που γνωρίζει και την ελληνική πραγματικότητα και που έχει φυσικά την ικανότητα να οδηγήσει τον Πανιώνιο άμεσα σε αποτελέσματα. Άλλωστε ακολουθούν τρία ματς με Λεβαδειακό μέσα, ΠΑΣ Γιάννινα έξω και Αστέρα Τρίπολης μέσα που ο Πανιώνιος θέλει να τα κερδίσει προκειμένου να κοιτάζει ψηλά και να μην αρχίσει να σκέφτεται ενδεχόμενη εμπλοκή του σε σενάρια υποβιβασμού. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.