Φάκελος δανεικοί: Ο Σισέ άνοιξε τα φτερά του!

Ο Παπέ Σισέ δίνει μάχη παραμονής με τη Σεντ Ετιέν και παράλληλα "χτίζει" περισσότερο το όνομα του. 

Ανοίξαμε τον φάκελο των δανεικών του Ολυμπιακού και μετά τις περιπτώσεις των Γιάννη Μασούρα και Νίκολα Τσούμιτς που αναλύσαμε τις προηγούμενες ημέρες, θα σκιαγραφήσουμε τα δεδομένα της υπόθεσης “Παπέ Σισέ”.

Το μεταγραφικό ντόμινο του Ιανουαρίου και η απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου έφερε τον Παπέ Σισέ μακριά από τον Ολυμπιακό, για να συνεχίσει ως δανεικός την καριέρα του στην ιστορική Σεντ Ετιέν. Ο Σενεγαλέζος ανήκει στο δυναμικό του Ολυμπιακού από τη σεζόν 2017-2018 και κατάφερε άγνωστος μεταξύ αγνώστος να αποκτήσει υπόσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σκόραρε σε σημαντικά ευρωπαϊκά ματς (Μίλαν, Άρσεναλ), αλλά και σε ντέρμπι (Παναθηναϊκός) και έγινε μέλος της “ερυθρόλευκης” οικογένειας, όπως ο ίδιος διατυμπανίζει μέχρι και σήμερα.

Ο Σισέ απέκτησε υπεραξία μέσω του Ολυμπιακού και η διοίκηση των Πειραιωτών τον υπολογίζει ως “ασημικό”, ανανεώνοντας τη συνεργασία μαζί του μέχρι το 2024. Στα 25 του χρόνια θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, είτε ως βασικός στον Ολυμπιακό, είτε σε άλλο σύλλογο της Ευρώπης. Ποιο είναι πιο εφικτό;

Στα δύσκολα με τη Σεντ Ετιέν

Η Σεντ Ετιέν είναι ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Γαλλίας με δέκα πρωταθλήματα και έξι κύπελλα Γαλλίας, ενώ έχει φτάσει στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1976. Η φανέλα της είναι βαριά παρά τους πέντε υποβιβασμούς στη Ligue 2 και φυσικά θέλει να αποφύγει τον έκτο, με τον Κλοντ Πιέλ να βρίσκεται στον πάγκο της.

Η εντυπωσιακή παρουσίαση του Σισέ από τον γαλλικό σύλλογο

Ο Παπέ Σισέ μετράει εννέα παιχνίδια με τους “Στεφανουά”, όλα σαν βασικός και μέχρι στιγμής έχει θετικό πρόσημο. Στο πρωτάθλημα έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ στο κύπελλο γεύτηκε τον αποκλεισμό στον τρίτο γύρο από τη Σοσό και μάλιστα με σημαντικό προσωπικό λάθος (ήταν μόλις το τρίτο του παιχνίδι στον σύλλογο). Στις 8 Φεβρουαρίου συμπεριλήφθηκε στην ενδεκάδα της 24ης αγωνιστικής από το έγκριτο “Whoscored.com” για την απόδοση του στο 1-0 επί της Μετς.

Βαθμολογήθηκε με οκτώ, έχοντας κερδίσει έξι εναέριες μονομαχίες, μετρώντας 75% ευστοχία σε πάσες, ενώ ενεπλάκη θετικά σε 13 αμυντικές ενέργειες (8 interceptions, 5 clearances). Συνολικά ο Σισέ απολαμβάνει καλούς αριθμούς στη Ligue 1 με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν με ποσοστό κοντά στο 78% στις εύστοχες πάσες, πέντε κερδισμένες εναέριες μονομαχίες σε κάθε παιχνίδι, επτά κοψίματα και συνολική βαθμολογία που αγγίζει το επτά. 

Ο Σισέ έχει πρωταγωνιστήσει σε τρεις νίκες της Σεντ Ετιέν στη Ligue 1. Μια απ’ αυτές επί της Ρεν όπου πήρε βαθμό 7.5 με δώδεκα θετικές επεμβάσεις στην άμυνα, που βοήθησαν για μια σημανική εκτός έδρας νίκη.

Ανζέ-Σεντ Ετιέν: 0-1 (hls)

Η εικόνα των Γάλλων

Από τη Γαλλία έχουν εκτιμήσει το πρόσωπο που δείχνει ο Παπέ Σισέ με την Σεντ Ετιέν, αλλά είναι ξεκάθαρο για εκείνους πως δεν θα δαπανήσουν τη ρήτρα 13 εκατ. ευρώ που έχει ορίσει ο Ολυμπιακός. Ακόμα και να ήθελαν να δώσουν τόσα χρήματα για κεντρικό αμυντικό, αυτή τη στιγμή τα οικονομικά του συλλόγου είναι “στεγνά”. Αντικειμενικά στη Γαλλία θεωρούν πολύ υψηλή τη συγκεκριμένη τιμή και η συζήτηση θα γίνει σε ένα ποσό κοντά στα 7-8 εκατ. ευρώ.

Η εμφάνιση που θέλει να ξεχάσει ο Σισέ είναι ξεκάθαρα το ματς με τη Σοσό για το κύπελλο Γαλλίας!

Μάλιστα άνθρωποι του γαλλικού συλλόγου σχολιάζουν πως τα 13 εκατ. είναι ένα ποσό το οποίο ο Ολυμπιακός γνώριζε πως δεν θα πάρει, όταν έδωσαν τα χέρια οι δύο ομάδες. Να σημειώσουμε πως οι “πράσινοι” έχουν δώσει ενοίκιο 650.000 ευρώ στον Σισέ. Έτσι η συνολική εικόνα δείχνει έναν ποδοσφαιριστή κυρίως με προτερήματα και λιγότερο με αδυναμίες, ο οποίος πραγματοποιεί καλά παιχνίδια χωρίς υπερβάσεις και περιμένει το καλοκαίρι για το επόμενο του βήμα.

Η αλήθεια είναι πως το όνομα του Σισέ βρίσκεται παραδοσιακά στα reports αρκετών συλλόγων και η παρουσία του στο γαλλικό πρωτάθλημα ως βασικός κεντρικός αμυντικός της Σεντ Ετιέν, τον ανεβάζει ξανά σε πολλά μάτια!

Έτοιμος για το άλμα ο Σισέ

Ο ίδιος ο παίκτης έχει αποδείξει εμπρακτα πως αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό, ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια πέρασε από αρκετά σκαμπανεβάσματα. Ο σύλλογος στάθηκε στο πλευρό του όταν νόσησε βαριά την περασμένη σεζόν, αλλά έχασε τη θέση βασικού και δεν την ανέκτησε ποτέ λόγω της απογείωσης του “αδερφού” του, Ουσεϊνού Μπα.

Η παρουσία Σωκράτη, Σεμέδο, Μπα, Αβραάμ στα “ερυθρόλευκα” μετόπισθεν τον έστειλαν στον δανεισμό και ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός τον χειρίστηκε ως εφαλτήριο ενός καλύτερου μεταγραφικού αύριο για τον ίδιο. Αν στη ζυγαριά αυτή τη στιγμή έμπαινε η μόνιμη μεταγραφή στο εξωτερικό ή η επιστροφή στην Ελλάδα, ο Σισέ θα επέλεγε το πρώτο, αφού βέβαια θα είχε εξασφαλιστεί το “win-win” για τους Πειραιώτες. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.