Flashback: Όταν ο Ατρόμητος διεκδικούσε το πρωτάθλημα!

Υπήρξε μια εποχή στην οποία ο Ατρόμητος Αθηνών έμπαινε στην αφετηρία του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ως διεκδικητής του τίτλου! Το novasports.gr "ενεργοποιεί" τη... χρονομηχανή του και γυρίζει στο 1928. Στην πρώτη μεγάλη στιγμή του Ατρόμητου. 

Υπήρξε μια εποχή στην οποία ο Ατρόμητος Αθηνών έμπαινε στην αφετηρία του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ως διεκδικητής του τίτλου! Το novasports.gr “ενεργοποιεί” τη… χρονομηχανή του και γυρίζει στο 1928. Στην πρώτη μεγάλη στιγμή του Ατρόμητου

Τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν “ρόδινα” ούτε καν στο ξεκίνημα του! Βλέπετε στο πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν συμμετείχαν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, καθώς είχαν έντονες διαφωνίες με την ΕΠΟ! 

Ο Ατρόμητος διέθετε μια αξιόμαχη ομάδα και ακόμα και αν δεν είχε να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές ποδοσφαιρικές δυνάμεις στο πρωτάθλημα Αθηνών, το Γουδί… τρόμαζε και ο Αθηναϊκός προκαλούσε σεβασμό, ενώ συμμετείχαν ακόμα η Αρμενική Ένωση και ο Αίας Αθηνών. 

Η ομάδα του Ατρόμητου κατάφερε να φτάσει στον τελικό και το απόγευμα της 20ης Μαΐου στο Ρουφ αντιμετώπισε το Γουδί με έπαθλο τον τίτλο του πρωταθλήματος Αθηνών και την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. 

Το πρώτο ημίχρονο… εφιαλτικό, καθώς ο Ατρόμητος βρέθηκε να χάνει 3-0 με τα τέρματα του Κωνσταντινίδη, του Φάρου και του Μπαλντά. Ο Ατρόμητος ήταν με την πλάτη στον τοίχο και η αντίδραση ήταν οι μαζικές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και το… “όλα για όλα”! 

Στο 50ο λεπτό γίνεται το 3-1 με τον Μίχο και οι παίκτες του Ατρόμητου αρχίζουν να το πιστεύουν. Και πάλι ο Μίχος βρίσκει δίχτυα μετά από λίγα λεπτά και μειώνει σε 3-2. Πλέον όλα είναι πιθανά! Το 3-3 του Σταθόπουλου δίνει… φτερά, τα οποία κόβονται μετά την αποβολή ενός εκ των ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου.

Με αριθμητικό μειονέκτημα, γίνεται η προσπάθεια για την ολική ανατροπή και ο Ατρόμητος τα καταφέρνει λίγο πριν από το φινάλε του αγώνα με τον Περαντάκο! Το 4-3 εγένετο, ο Ατρόμητος κατάκτησε τον τίτλου του Πρωταθλητή Αθηνών και πήρε το “εισιτήριο” για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου θα αντιμετώπιζε τον Πρωταθλητή Πειραιά, Εθνικό και τον Πρωταθλητή Μακεδονίας, Άρη. 

Η πρώτη παρουσία του Ατρόμητου στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ήταν μια.. δύσκολη εμπειρία, καθώς απέσπασε μόλις μια ισοπαλία (1-1 με τον Εθνικό) και γνώρισε τρεις ήττες με απολογισμό τρία γκολ υπέρ και δώδεκα κατά.  Ήταν πάντως μια ιστορική στιγμή για την ομάδα του Ατρόμητου και η τρίτη θέση στην Ελλάδα η καλύτερη για ογδόντα πέντε χρόνια! 

Η πρώτη σπουδαία ομάδα του Ατρόμητου: Συνοδινός (τερματοφύλακας), Περαντάκος, Μανιάτης (οπισθοφύλακες), Παπαδόπουλος, Γλυκοφρίδης, Παπανικολάου, Σταθόπουλος, Καλομβούνης, Ρηγόπουλος, Σταματόπουλος, Πανανός. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.