ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: “Ασπρόμαυρη” υπεροχή στα ημιτελικά (pics, vids)

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν για έβδομη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με την παράδοση να είναι υπέρ των "ασπρόμαυρων".

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν για έβδομη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με την παράδοση να είναι υπέρ των “ασπρόμαυρων“.

Έξι φορές έχουν συναντηθεί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με την κληρωτίδα να τους φέρνει αντιμέτωπους στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης για έβδομη φορά στα χρονικά. 

Το πρώτο τους ραντεβού πριν από 90 χρόνια! Στο “Απόστολος Νικολαϊδης” και σε νοκ-άουτ παιχνίδι η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου επικρατώντας 2-1. 

Σαράντα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να αναμετρηθούν ξανά στους “4” του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ αυτή την φορά να επικρατεί 3-2 (25 Μαϊου 1971) και να προκρίνεται στον τελικό. 

Τη σεζόν 1980-81 οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στα ημιτελικά για πρώτη φορά σε διπλούς αγώνες. Ο ΠΑΟΚ στις 3 Ιουνίου του 1981 είχε επικρατήσει 1-0 της ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους τέσσερις ημέρες πριν να βλέπουν τον προπονητή τους, Γκιούλα Λόραντ να χάνει τη ζωή του στο ματς με τον Ολυμπιακό

Μία εβδομάδα αργότερα, διεξήχθη η ρεβάνς στην ουδέτερη Χαλκίδα λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει δεύτερη νίκη σε βάρος της Ένωσης με σκορ 2-0 και γκολ των Δαμανάκη (51′) και Γεωργακόπουλου (81′). 

Έντεκα χρόνια αργότερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν ξανά στα ημιτελικά με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 15 Απριλίου του 1992 και την Ένωση να παίρνει τη νίκη 2-0 με γκολ των Αλεξανδρή (7′) και Μανωλά (66′).

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης στις 29 Απριλίου και να παίρνει την πρόκριση στην παράταση με 3-0. Ο Τζούρτζεβιτς στο 16′ και ο Αλεξίου στο 57′ ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 104′ ο αμυντικός των γηπεδούχων πέτυχε δεύτερο γκολ για να στείλει τους “ασπρόμαυρους” στον τελικό του Κυπέλλου. 

Νέο ραντεβού στα ημιτελικά τη σεζόν 2002-03 με πρώτο ματς στο “Νίκος Γκούμας” στις 23 Απριλίου του 2003 και τον ΠΑΟΚ να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης επικρατώντας 1-0 χάρη σε γκολ του Κύπριου επιθετικού, Γιασουμή στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στη ρεβάνς της Τούμπας στις 7 Μαϊου, η ΑΕΚ προηγήθηκε 1-0 με τον Μαλαδένη στο 8′, όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 88′ με έναν άλλον Κύπριο, τον Γιαννάκη Οκκά και πήραν την πρόκριση για τον τελικό. 

Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν τη σεζόν 2010-11 με την ΑΕΚ να έχει στον πάγκο της τον Μανόλο Χιμένεθ. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο ισόπαλο 0-0 (2 Μαρτίου).

Έτσι, οι διαφορές λύθηκαν στην Τούμπα στις 16 Μαρτίου, με την ΑΕΚ να επικρατεί 1-0 του ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ του Τραϊανού Δέλλα και να αποκλείει τους “ασπρόμαυρους” για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.