Αρης: Μία νίκη, πολλές υπογραφές

Ο Αρης στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ εμφάνισε πολλά από τα στοιχεία που φέρνουν την ομάδα του Ακη Μάντζιου στη 2η θέση στο τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος

Ο Άρης μπαίνει στα play off από τη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος. Νίκησε τον ΟΦΗ με 1-0 και ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο παρουσίασε στο γήπεδο πολλά από τα προτερήματα που εμφάνισε και στη σεζόν μέχρι τώρα.

Επιθετικά, με διαρκή κίνηση, ποικιλότροπη ανάπτυξη και διάθεση να απειλήσει και φάουλ ή και κόρνερ, έβγαλε παίκτες στην τελική προσπάθεια που δεν είναι πάντα οι… συνήθεις ύποπτοι. 

Ο Άρης τελείωσε το παιχνίδι με 10 τελικές από 8 διαφορετικούς παίκτες, τους Γκάνεα, Δεληζήση, Ροζ, Σάσα, Γκάμα, Σίλβα Μήτρογλου και Μάνο.

Και στο πρώτο ημίχρονο που ο Άρης είχε 6 τελικές (από έξι διαφορετικούς παίκτες) ο Γκάμα (ο πρώτος του παίκτης σε τελικές στη σεζόν) δεν είχε επιχειρήσει ακόμη. 

Κι ο Μπερτόγλιο π.χ. δεν ήταν μέσα σε αυτούς ούτε όταν τελείωσε το παιχνίδι.

Ο Μπερτόγλιο όμως είναι αυτός που πιστώνεται την ασίστ (και όλη τη φάση με το κλέψιμο και την πίεση ψηλά) στο γκολ του Μήτρογλου στο 6ο λεπτό. Ο Αργεντινός κάνει ένα “γεμάτο” παιχνίδι. 

Άραγε ποιος είναι ο MVP;

Είναι ο Μπερτόγλιο που έκανε ένα “γεμάτο” παιχνίδι; Είναι ο Σούντγκρεν που από παροπλισμένος και εκτός πλάνων, ενεργοποιείται από τον Ακη Μάντζιο και κάνει σπουδαία σεζόν; 

Είναι ο Τζέγκο ή είναι ο Σάσα; Ενα δίδυμο -ο καθένας μόνος του και οι δυο μαζί- που και αμυντικά και στην οργάνωση του παιχνιδιού δίνουν ώθηση στους χαφ. 

Είναι ο Γκάμα που -με κάθε τρόπο- δείχνει πόσο σημαντικός παίκτης είναι για τον Άρη;

Είναι ο Ροζ με τον Δεληζήση που κράτησαν μακριά τους κινδύνους από τον Κουέστα;  

Η ερώτηση για το ποιος μπορεί να είναι ο MVP και με τις υποψηφιότητες που ακολουθούν δείχνει και τον ουσιαστικό MVP που για τον Αρη είναι ο… Αρης με την ομαδική δουλειά

Ο Άρης κράτησε τον ΟΦΗ στις τρεις τελικές χωρίς καμία από αυτές να είναι στην εστία. Και όλες από τον ίδιο παίκτη, τον Ντε Γκούζμαν. Κανείς άλλος από την κρητική ομάδα δεν έκανε τελική. 

Η ομάδα του Ακη Μάντζιου κράτησε για 16η φορά ανέπαφη την εστία της. Έκλεισε την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος με 15 νίκες και από αυτές, στις 14 δεν σκόραρε ο αντίπαλός της. 

Πάει στους 51 βαθμούς και είναι στους +17 από τους 34 βαθμούς που είχε στο τέλος της -αντίστοιχης- προηγούμενης σεζόν.

Ο Ακης Μάντζιος έχει σταθεί στην εξέλιξη που παρουσιάζει ο Άρης στη διάρκεια της σεζόν. 

Η συνέχεια του δρόμου έχει τα play off για τον Αρη και τα play out για τον  ΟΦΗ. 

“Η δικιά μας ομάδα φαίνεται ότι έρχεται, ότι θα πάμε καλά” είπε από τη μεριά του ο Νίκος Νιόπλιας ποντάροντας στις επιστροφές σημαντικών παικτών.

Στο παιχνίδι με τον Αρη γύρισε ο Μαρινάκης στο αρχικό σχήμα (για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα από τον προηγούμενο Οκτώβριο), έπαιξε ο Σακόρ για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο, γύρισε ο Νέιρα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 21 Φεβρουαρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.