Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά και η προοπτική του κέντρου της άμυνας

Ο Γιάν Εμβιλά είναι ο παίκτης για όλες τις δουλειές και ο Πέδρο Μαρτίνς το γνωρίζει καλά! Ποια η προοπτική να τον δούμε στο κέντρο της άμυνας.

Μια λαϊκή φράση που θα περιέγραψε απόλυτα τον Γιάν Εμβιλά θα ήταν η εξής: “Τι άλλο να κάνει, σπαθιά να καταπιεί;”. Ο Γάλλος μέσος είναι ο μαέστρος της ραχοκοκαλιάς του Ολυμπιακού και έχει ανεβάσει το επίπεδο και την ανταγωνιστικότητα των βασικών χαφ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Η πληθωρικότητα και η αποτελεσματικότητα του Εμβιλά είναι ένα από τα στοιχεία στα οποία ο Πέδρο Μαρτίνς χτίζει πολλά επιμέρους αγωνιστικά στοιχεία των Πειραιωτών

Οι απουσίες στο χώρο της αμυντικής ζώνης του Ολυμπιακού ώθησε τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει σκέψεις για την προοπτική αξιοποίησης του Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα στον προημιτελικό με τον Άρη τον χρησιμοποίησε δίπλα στον Σωκράτη για αρκετά λεπτά. Δεν ήταν μια τυχαία κίνηση, αλλά μια λύση ανάγκης την οποία ο Μαρτίνς θέλει να έχει στο προπονητικό του συρτάρι.

Μάλιστα μέχρι να επανέλθουν σε φουλ ρυθμό οι Αβραάμ και Σεμέδο, ο Μαρτίνς προτίθεται να χρησιμοποιεί τον Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας, αν φυσικά το επιτρέπει το ματς, για να αποκτά αγωνιθστικό ρυθμό στη συγκεκριμένη θέση. Ο Γάλλος πάντως είναι ψημένος στα συγκεκριμένα καθήκοντα, καθώς στην καριέρα του έχει αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας σε 43 ματς! Μάλιστα το έχει κάνει σε όλους τους συλλόγους και συγκεκριμένα στη Ρεν (10), την Ίντερ (1), τη Σάντερλαντ (21), τη Ρουμπίν Καζάν (6) και τη Σεντ Ετιέν (4). Πλέον προστέθηκε και ο Ολυμπιακός στις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί ως στόπερ και προφανώς έπεται συνέχεια!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.