Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-0: Έσπασε το σερί, πήρε ανάσα!

Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο σπάζοντας το αήττητο σερί του μέσα στο 2021 και παίρνοντας οξυγόνο στον πίνακα της Super League 1

Με τον Εντιγκά να βρίσκει γκολ μόλις στο 6ο λεπτό και τον Μελίσσα να κάνει το παιχνίδι της καριέρας του στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Παναθηναϊκός επέβαλε πλήρως το ρυθμό του και δημιούργησε πολλές φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, ο Παναιτωλικός έφτασε σε “χρυσή” νίκη σήμερα (22/2) στην έδρα του κόντρα στους “πράσινους”, με σκορ 1-0, και πήρε βαθιά ανάσα στο βαθμολογικό πίνακα της Super League 1.

Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Αγρινίου μετά από αυτή που είχε πετύχει στις 3 Ιανουαρίου κόντρα στον ΟΦΗ, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος τότε. Έκτοτε μέτρησε 5 ήττες και 3 ισοπαλίες, μένοντας πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Πορεία αντίστροφή ακολουθούσε ο Παναθηναϊκός μέσα στο 2021. Δεν είχε καμία ήττα, ενώ, αντιθέτως, μέτρησε μέχρι σήμερα από την αρχή του έτους και τη 14η αγωνιστική 7 νίκες και 2 ισοπαλίες. Οι Αγρινιώτες, λοιπόν, έσπασαν αυτό το σερί των “πράσινων”  φρενάροντάς τους στην πορεία τους προς την τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ οι ίδιοι πήραν οξυγόνο στο βυθό του πίνακα εν όψει πλέι άουτ.

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα από το novasports.gr

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Επιθετικός Παναθηναϊκός, συντηρητικός Παναιτωλικός

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο Λάσλο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με φουλ επιθετικό προσανατολισμό, με την ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Διούδης ήταν στην εστία, ο Μολό στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χουάνκαρ στο αριστερό και ο Βέλεθ με τον Καραγιάννη κεντρικοί αμυντικοί, με τον 20χρονο Έλληνα στόπερ να κάνει ντεμπούτο ως βασικός. Ο Νιάς ήταν σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τον Μαουρίσιο και τον Βιγιαφάνιες σε δημιουργικούς ρόλους στη μεσαία γραμμή. Στη δεξιά πτέρυγα  ήταν ο Ενγκμπακοτό, στην αριστερή ο Καμπετσής και σέντερ φορ ο Ιωαννίδης.

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε για τον Παναιτωλικό ένα πιο συντηρητικό σχηματισμό (4-2-3-1) με σκοπό να θωρακίσει πρώτα τα μετόπισθεν. Ο Μελίσσα ήταν κάτω από τα δοκάρια, παίρνοντας τη θέση του Κνετ, ο οποίος έκαψε το χέρι του κι άφησε περιθώριο στον Έλληνα τερματοφύλακα να αγωνιστεί, αριστερός οπισθοφύλακας ήταν ο Περέιρα, δεξιά ο Μεντίνα και ο Τσότσαλιτς με τον Βάντερσον στο κέντρο της άμυνας. Οι Εντινγκά και Ταχάρ ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Ο Αριγίμπι ήταν αριστερός εξτρέμ, ο Ντάλσιο δεξιός, ο Ντίας επιτελικός μέσος και στην κορυφή ο Καρέλης.

Μετά το γκολ, ανούσια υπεροχή

Από το πρώτο λεπτό οι “πράσινοι” έδειξαν διάθεση να πάρουν την κατοχή της μπάλας, να την κυκλοφορήσουν και να γίνουν επικίνδυνοι στην αντίπαλη άμυνα. Οι γηπεδούχοι, όμως, ήταν αυτοί που κατάφεραν να βρούνε γκολ και μάλιστα πολύ γρήγορα, μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Εντιγκά να σουτάρει την μπάλα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έπειτα από κεφαλιά-απόκρουση του Ιωαννίδη σε εκτέλεση φάουλ του Αριγίμπι, και να την καρφώνει στα δίχτυα. Έκανε το 1-0, που έμελε να είναι και το τελικό σκορ στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια πήρε και πάλι την μπάλα, την κυκλοφόρησε πολύ, όμως, λόγω της πίεσης που ασκούσαν οι γηπεδούχοι, δεν μπόρεσε ούτε διαδρόμους να βρει στην αντίπαλη περιοχή, ούτε να γίνει επικίνδυνος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έκαναν από 1 (μία!) τελική προσπάθεια, με αυτή του Παναιτωλικού να πηγαίνει στην εστία και των “πράσινων” όχι.

Σε ό,τι αφορά στην κατοχή της μπάλας, οι φιλοξενούμενοι την είχαν σε ποσοστό 62%, αλλά αυτό από μόνο του δεν δίνει γκολ. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο 16ο σκόραρε ο Μαουρίσιο, όμως, έπειτα από τρίλεπτο έλεγχο της φάσης από τον VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιτ. 

Πλήρης κυριαρχία, χωρίς αποτέλεσμα

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του ματς άλλαξε ως προς το ότι οι “πράσινοι” βρήκαν τρόπους να πατούν στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Παναθηναϊκός έκανε 9 τελικές στο δεύτερο μέρος έναντι μίας (1) που είχε κάνει στο πρώτο, όμως, οι πέντε τουλάχιστον από αυτές ήταν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Η ατυχία των φιλοξενούμενων ήταν ότι έπεσαν πάνω στον Μελίσσα, ο οποίος έκανε εμφάνιση top class!

Στο 51ο σουτ του Μολό αποκρούστηκε σε κόρνερ, στο 55ο σουτ του Ιωαννίδη έδιωξε πάλι σε κόρνερ ο Μελίσσας και στο 61ο έγινε μία από τις δύο μεγαλύτερες φάσεις του αγώνα. Ο Ιωαννίδης σούταρε και απέκρουσε ο Μελίσσας, ο Αϊτόρ πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά έδιωξε πριν τη γραμμή ο Τσότσαλιτς. Στο 62ο την κεφαλιά του Ιωαννίδη έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, ο οποίος στο 67ο είχε σημαντική συμβολή στο να μη βρει δίχτυα ο Ενμπαγκοτό από το ένα μέτρο, στέλνοντας την μπάλα με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι!

Η μεγάλη στιγμή για τον Παναιτωλικό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 69ο, όταν το σουτ του Τσιγγάρα απέκρουσε ο Διούδης. Πέραν τούτου, ουδέν… Το ματς τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει αφόρητα, αλλά χωρίς να βρίσκει γκολ και να μένει τελικά με το… ηθικό πλεονέκτημα ότι έκανε 10 τελικές έναντι 2 των γηπεδούχων και είχε κατοχή μπάλας 71% έναντι 29% του Παναιτωλικού. Κι όμως, οι “πράσινοι” έχασαν! 

Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, με βοηθούς τους Ιορδάνη Δημητριάδη και Αντώνιο Σινιοράκη. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Γεώργιος Βρέσκας. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Εντιγκά και Βέργος από τους γηπεδούχους και Βιγιαφάνες από τους φιλοξενούμενους.

Παναιτωλικός (Τρ. Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντινγκά (77′ Τζανακάκης), Ταχάρ (65′ Τσιγγάρας), Ντάλσιο (85′ Κωνσταντόπουλος), Αριγίμπι (84′ Αρσούρα), Ντίας, Καρέλης (77′ Βέργος)

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό (80′ Τζαβίδας), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης (83′ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες (73′ Μακέντα), Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (83′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (46′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.