Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-3: Και οι “νέοι” είναι “ωραίοι”!

Σ' έναν συγκλονιστικό αγώνα όπου οι "Πράσινοι" προηγήθηκαν δις και ισοφαρίστηκαν άλλες τόσες, οι αλλαγές του Μπόλονι με τους νεοαποκτηθέντες Ενγκμπακοτό-Σανκαρέ έδωσαν τη νίκη στο "Τριφύλλι"!

Συγκλονιστικό ματς έγινε στο Περιστέρι όπου ο Παναθηναϊκός, κόντρα σε έναν μαχητικό Ατρόμητο, κατάφερε να επιβληθεί παρά το γεγονός πως ισοφαρίστηκε δύο φορές κι ενώ έχασε και τον Σένκενφελντ με τραυματισμό.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Σάββας Παντελίδης επέστρεψε μεν αλλά δεν είχε χρόνο για να γνωρίσει τη νέα του ομάδα κάνοντας ουσιαστικά μόνον μια προπόνηση. Έτσι, στηρίχτηκε σ’ αυτά που γνώριζε, προχώρησε στο «αγαπημένο» του 4-2-3-1 αφήνοντας εκτός αποστολής τους Χριστοδουλόπουλο, Μανούσο, Ενσικουλού για λόγους τακτικής. Χαρίσης με ευθύνη να ελέγχει μπροστά από τους αμυντικούς, Μουνίθ να πιέζει τον Μαουρίσιο και Κωτσόπουλο στην κορυφή

Η άμυνα ήταν το μεγάλο πρόβλημα για τον Λάζλο Μπόλονι καθώς είχε στη διάθεσή του μόνον τέσσερις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη γραμμή. Πιστός στο 4-3-3 με διάθεση να ξεκινήσει τον Σανκαρέ αλλά το θέμα με την κάρτα υγείας άλλαξε τα σχέδιά του βάζοντας στο αρχικό σχήμα τον Βιγαφάνιες. Λύση ανάγκης ο Αλεξανδρόπουλος σ’ έναν άγνωστο γι’ αυτόν ρόλο του αμυντικού χαφ. 

Προηγήθηκε, επαναπαύθηκε, ισοφαρίστηκε

Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν έντονη διάθεση να πιέσουν, να ελέγξουν τον ρυθμό και να επιτεθούν κυρίως από δεξιά επενδύοντας στη συνεργασία ΜολόΧατζηγιοβάννη. Μια έμπνευση που απέδωσε γοργά αφού στο 9’ ο τελευταίος πήρε το φάουλ, το εκτέλεσε ο ίδιος και με εξαιρετική κεφαλιά ο Βέλεθ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Αντανακλαστικά όμως η ομάδα αργά αλλά σταθερά έδωσε μέτρα στον αντίπαλο. 

Ο Ατρόμητος, με τις φωνές του Σάββα Παντελίδη και με τους Χαρίση-Μουνίθ να παίρνουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι μεταφέροντάς το προς την περιοχή του Διούδη. Στο 22’ ήρθε η πρώτη άτυχη στιγμή του ματς καθώς ο Τομάσεβιτς υπέστη μυϊκό τραυματισμό κι αποχώρησε παραχωρώντας τη θέση του στον Νάτσο. Μια κίνηση όμως που έδωσε άλλη πνοή στο παιχνίδι των γηπεδούχων που συνέχισαν προοδευτικά ν’ αυξάνουν την επιθετκότητά τους

Σ’ ένα ματς με αρκετές ομοιότητες για τις δύο ομάδες δεν έλειψε κι αυτήν της ανγκαστικής αλλαγής αφού στο 35’ σε μια εναέρια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Σένκενφελντ και Σάλομον, ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός των «Πρασίνων» τραυματίστηκε στο κεφάλι κι αντικαταστάθηκε από τον νεοαποκτηθέντα Νιάς

Η αμυντική ισορροπία του Παναθηναϊκού κλονίστηκε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Γούτας με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, βάζοντας τέλος στο σερί της απαραβίαστης εστίας του Διούδη για το 2021 και προμηνύοντας μια – ακόμη – πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια. 

«Φωτιά» από νωρίς και το βροντερό «παρών» των νεοαποκτηθέντων

Χωρίς διαφοροποιήσεις μπήκαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος με τον Παναθηναϊκό να επαναλαμβάνει το ξεκίνημα του αγώνα. Σ’ ένα ακόμη – από τα πολλά – γέμισμα του Βέλεθ στο 48’ ο Γιαννιώτης έκανε λάθος υπολογισμό, έχασε την μπάλα κι ο Καρλίτος ήταν εκεί για να το αξιοποιήσει και παρά την προσπάθεια του Γκαλβάο να διορθώσει, ο Ισπανός έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Εντούτοις οι γηπεδούχοι κάθε άλλο παρά διατεθειμένοι ήταν να … παραδώσουν τα «όπλα» κι έξι λεπτά μετά ο Αγκάγιεφ όντας αμαρκάριστος στην περιοχή αξιοποίησε με τον ιδανικότερο τρόπο τη σέντρα του Γκάλο και με διαγώνια κεφαλιά έκανε το 2-2 επαναφέροντας τη λεπτή ισορροπία που χαρακτήρισε τον αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο ματς ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να περάσει στον αγώνα τους νεοαποκτηθέντες Ενγκμπακοτό και Σανκαρέ αντί των Βιγιαφάνιες, Καμπετσή

Οι ομάδες φάνηκε να ισορροπούν περιμένοντας μια ή περισσότερες μικρές λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά. Με δεδομένη την κούραση του Γκάλο και σημείο αναφοράς τη χρησιμοποίηση του «φρέσκου» Σανκαρέ από την ίδια πλευρά, ο κ. Παντελίδης στο 69’ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με την είσοδο των Ούμπιδες, Στρούγγη, Εντονμβόγι αντί των Γκάλβο, Αγκάγιεφ, Κωτσόπουλου. Το .. γαϊτανάκι των αλλαγών ολοκλήρωσαν από τη μια η ταυτόχρονη είσοδος των ΜακένταΙωαννίδη αντί των ΚαρλίτοςΧατζηγιοβάνη και του Γιακουμάκη αντί του Μουνίθ

Η λεπτομέρεια που έμελλε να κάνει τη διαφορά ήρθε στο 84’ ως αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στους νεοαποκτηθέντες και νεοεισελθόντες ΕνγκμπακοτόΣανκαρέ, με τον πρώτο να κάνει μια κούρσα από δεξιά να βγάζει εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και τον Σανκαρέ να στέκεται – και – τυχερός αφού η πρώτη του επαφή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά χτύπησε στο σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, σε μια σπουδαία νίκη που έδωσε συνέχεια στα τελευταία θετικά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού καθιστώντας μια κακή παρένθεση το ματς με τη Λαμία στη Λεωφόρο.

Διαιτητής

Σιδηρόπουλος Αναστάσιος, Δωδεκανήσου

VAR Τζοβάρας Γεώργιος, Φθιώτιδας

Βοηθοί

Κωστάρας Πολυχρόνης, Αιτ/νίας

Δημητριάδης Λάζαρος, Μακεδονίας

Τέταρτος

Κουκουλάς Παναγιώτης, Λέσβου

Ατρόμητος (Σ. Παντελίδης) (4-2-3-1): Γιαννιώτης, Γούτας, Γκαλβάο, Κιβρακίδης (σ.σ. αρχηγός), Τομάσεβιτς (22’ Νάτσος), Σάλομον, Χαρίσης, Γκάλο (70’ Ούμπιδες), Αγκάγιεφ (70’ Στρούγγης), Μουνίθ (81’ Γιακουμάκης), Κωτσόπουλος (69’ Εντομβονγί).

Παναθηναϊκός (Λ.Μπόλονι) (4-3-3): Διούδης (σ.σ. αρχηγός), Χατζηθεοδωρίδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ (35’ Νιας), Μολό, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (60’ Σανκαρέ), Καρλίτος (76’ Μακέντα), Καμπετσής (61’ Ενγκαμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (76’ Ιωαννίδης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.