Ολυμπιακός: Μήτρογλου – Ελ Αραμπί, δύο πιστόλια στην ίδια πόλη;

Πόσο πιθανό είναι να συναντηθούν οι "πιστολέρο" Ελ Αραμπί και Μήτρογλου στον Ολυμπιακό. Το novasports.gr αναλύει τα δεδομένα. Η διάθεση Μήτρογλου, το συμβόλαιο με τη Μαρσέιγ, η παράμετρος "Χασάν'.

Η περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου είναι πάντα επίκαιρη για τον Ολυμπιακό και ταιριάζει σχεδόν σε κάθε μεταφραφική περίοδο, όσο ο Έλληνας φορ είναι ανοικτός σε προτάσεις. Οι καλές σχέσεις του με τους ανθρώπους της πειραϊκής ομάδας, τα σπουδαία του επιτέυγματα με τα “ερυθρόλευκα” και η ζεστή σχέση με τους φίλους του συλλόγου είναι σημαντικά συστατικά μιας εν δυνάμει επιστροφής

 Αυτή τη φορά το όνομα του 32χρονου φορ ήρθε στο “ερυθρόλευκο” προσκήνιο, λόγω των προβλημάτων υγείας του Αχμέντ Χασάν. Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει αρκετά τη φετινή περίοδο στο δίδυμο Ελ Αραμπί – Χασάν και ο Πέδρο Μαρτίνς τους έχει “παντρέψει” πολλές φορές σε ένα 4-4-2, που κάθε άλλο παρά παλιομοδίτικο μοιάζει. Οι δύο επιθετικοί έχουν σκοράρει το 70% των τερμάτων του Ολυμπιακού. Αυτό σημαίνει πως εν όψει της απαιτητικής συνέχειας σε Ελλάδα και πιθανότατα σε Ευρώπη, οι “ερυθρόλευκοι” θα αναζητήσουν μια αξιόπιστη λύση για την κορυφή της επίθεσης. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιθετικών πρέπει να παραμείνει υψηλός και ο Κώστας Μήτρογλου έρχεται να ταιριάξει στην υπόθεση σαν το ιδανικότερο κομμάτι του παζλ.

Ο Κώστας Μήτρογλου δεν υπολογίζεται από τον Αντρέ Βίλας Μπόας στη Μαρσέιγ και ο 32χρονος επιθετικός ζυγίζει τις επιλογές για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Να θυμίσουμε πως το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, όμως η επιστροφή του στον Ολυμπιακό είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί άμεσα. Από την πλευρά του Έλληνα επιθετικού, για ηθικούς λόγους, πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα “Χασάν”. Η εξέλιξη της πορείας του Αιγύπτιου θα καθορίσει τη “θέρμη” με την οποία θα διαπραγματευτεί με τον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου. 

Από εκεί και πέρα η προοπτική της επιστροφής στον Ολυμπιακό, μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνει. Πρόκειται για την ομάδα που τον ανέδειξε και του πρόσφερε βήμα για να πραγματοποιήσει το άλμα στην Ευρώπη. Ο Μήτρογλου με τον Ολυμπιακό μέτρησε 186 ματς, 82 γκολ και 20 ασίστ. Είναι ξεκάθαρα ο κορυφαίος Έλληνας στράικερ της δεκαετίας και ως τέτοια αξία θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Με λίγα λόγια δεν θέλει να “κολλήσει ένσημα”, αλλά να λάβει μέρος ως ίσος μεταξύ ίσων σ’ ένα ανταγωνιστικό πρότζεκτ. Μετά από ένα μεγάλο αγωνιστικό διάστημα απραξίας, ο πολύ πιο ώριμος (λόγω ηλικίας και πατρότητας) Μήτρογλου θέλει να βρεθεί σε ένα περιβάλλον όπου θα τον αποδέχονται και θα νιώθει καλά. Πιο ταιριαστό περιβάλλον απ’ αυτό του Ολυμπιακού δεν υπάρχει για εκείνον.

Μάλιστα ο Μήτρογλου δεν κρύβει στον περίγυρο του πως θα τον ενδιέφερε να συνυπάρξει στο ίδιο ρόστερ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, έναν τόσο αποδοτικό σκόρερ, για να συνεισφέρουν και να συνεργαστούν. Ένα ακόμα δείγμα πως η “φλόγα” και η φιλοδοξία δεν έχουν σβήσει για τον Μήτρογλου.

Το οικονομικό σκέλος μάλλον είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης. Αν φτάσει εκεί η κουβέντα, θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Ο “Μητρογκολ” έχει κερδίσει αρκετά χρήματα και πλέον δεν αποτελούν προτεραιότητα για εκείνον. Μάλιστα είναι διατεθειμένος να “χαρίσει” το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με τη Μαρσέιγ, ενώ δεν θα δίσταζε να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό με ένα αρκετά χαμηλότερο ποσό, στη λογική των συμφωνιών που έχουν κάνει δύο άλλες “παλιοσειρές” του, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Χοσέ Χολέμπας. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές έχουν αποδείξει πως επιστρέφοντας απέδωσαν εξαιρετικά αγωνιστικά και σε πολλαπλούς τομείς και αντίστοιχα θα βοηθήσει ο Μήτρογλου εντός και εκτός γηπέδου.

Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, κάπου εδώ να αναφέρουμε πως από πλευράς Ολυμπιακού δεν έχει γίνει επίσημη κουβέντα προς την πλευρά του Μήτρογλου, ωστόσο οι σχέσεις είναι εξαιρετικές και η γραμμή ανοικτή, οπότε είναι πολύ πιθανό άμεσα να υπάρξουν νεότερα για μια πολυαναμενόμενη επανέωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.