Ολυμπιακός: Τα προβλήματα και η μεταγραφική ενίσχυση!

Οι "ερυθρόλευκοι" κινούνται ήδη για να δυναμώσουν το ρόστερ, που δέχτηκε χτυπήματα από τραυματισμούς και Covid - 19.

Πριν περίπου από μία εβδομάδα είχαμε ρωτήσει τον Πέδρο Μαρτίνς, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων δηλώσεων του στο novasports.gr, για το αν το επιτελείο του έχει ξεχωρίσει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που θα απασχολήσουν τον Ολυμπιακό στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα προβλήματα που προκύπτουν κάθε φορά. Είμαστε μια ομάδα με ποιότητα και ολοκληρωμένο ρόστερ. Η ομάδα αυτή δουλεύει πολύ και όταν βρεθεί επιτέλους μαζί, θα δείτε πολύ όμορφα πράγματα. Σήμερα είμαστε εμείς, αύριο θα είναι κάποια άλλη ομάδα που θα έχει τα ίδια προβλήματα. ‘Όταν όλοι οι παίκτες θα είναι στο επίπεδο που θέλουμε, τότε θα δείτε πως αυτά τα προβλήματα που προκύπτουν θα τα ξεπερνάμε πολύ πιο γρήγορα”. 

Ο Μαρτίνς προφανώς υπεραμύνθηκε της ποιότητας και του πλήθους του ρόστερ του, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις. Όταν χρειάστηκε χρησιμοποίησε τους Ανδρούτσο, Βρουσάι και Κάιπερς, φανερώνοντας την αξία του αθέατου αγωνιστικά έμψυχου δυναμικού. Ωστόσο κάποια δεδομένα στην εποχή της πανδημίας, στέκονται υπεράνω του προγραμματισμού των διοικήσεων και των προπονητών. Οι πολλαπλές απουσίες λόγω τραυματισμών, αλλά της covid – 19 δημιουργούν συνεχώς κενά στον προγραμματισμό. Ειδικότερα ο κορωνοϊός είναι μια ασθένεια άγνωστη σε μεγάλο βαθμό σε ό,τι αφορά τις επιπλοκές του και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην υγεία των ποδοσφαιριστών, ακόμα και μετά την ανάρρωση τους. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του Ελ Αραμπί και του Χασάν μετά την ίαση τους. Αμφότεροι έχουν σημάδια του ιού, ο πρώτος λιγότερο, ο δεύτερος περισσότερο, τα οποία δημιουργούν προβλήματα σην επανένταξη τους σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό.

Έτσι παρά την εμπιστοσύνη που τρέφει ο Μαρτίνς στο ρόστερ του Ολυμπιακού, είναι πολύ πιθανό να έχει στη διάθεση του λιγότερους παίκτες, απ’ ό,τι ο ίδιος και η διοίκηση υπολόγιζε στην αρχή της σεζόν. Οι παράγοντες των απουσιών είναι πλέον αστάθμητοι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες. Ως εκ τούτου στον Ολυμπιακό έχουν ήδη ξεκινήσει να σκανάρουν την αγορά, σε θέσεις – κλειδιά, όπως αυτή του σέντερ φορ, του κεντρικού αμυντικού και του αριστερού μπακ. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι μια λύση που δεν περνάει αδιάφορη στον Ολυμπιακό και μετά την επιτυχημένη επιστροφή του Χοσέ Χολέμπας, αρέσει ακόμα περισσότερο. Οι δύο παίκτες ουσιαστικά αποτελούν κομμάτια του παζλ μιας απόλυτα επιτυχημένης ομάδας του παρελθόντος, που μπορούν να προσφέρουν ποιότητα σε διαφορετικούς αγωνιστικούς ρυθμούς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.