Ο Βόλος κατάφερε πέρυσι στην παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία να νικήσει 2 φορές τον ΟΦΗ, 1-0 εντός και 2-1 εκτός έδρας. Μάλιστα μόνο κόντρα στους Κρητικούς και τον Πανιώνιο σημείωσε 2 νίκες στην παρθενική του σεζόν που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Κοινό χαρακτηριστικό της πρώτης (πέρυσι) με την τρέχουσα σεζόν, το καλό ξεκίνημα. Οι Θεσσαλοί μετρούν 12 βαθμούς συγκομιδής, μόλις 1 ήττα, από τον πρωτοπόρο Άρη, παρουσιάζουν συνέπεια και σταθερότητα στην αγωνιστική εικόνα τους και μοιάζουν έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα ψηλότερα σε σχέση με την παρθενική τους χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.
Οι Βολιώτες τρέχουν σερί 2 ισοπαλιών στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια απέναντι σε Παναθηναϊκό εκτός και ΑΕΛ εντός έδρας, ενώ μειονέκτημα γι’ αυτούς σε ότι αφορά στο ματς με ον ΟΦΗ είναι η αποχή από τον αγωνιστικό ρυθμό αφού το τελευταίο παιχνίδι τους ήταν αυτό με την ΑΕΛ στις 31 Οκτωβρίου.
Αντίθετα ο ΟΦΗ έδωσε ματς και μια εβδομάδα μετά γνωρίζοντας ήττα από τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο, που ήταν και η τρίτη συνεχόμενη μετά από εκείνες με αντιπάλους Αστέρα και ΑΕΚ εκτός έδρας με διαφορά ενός γκολ (1-0 και 2-1 αντίστοιχα).
Οι Κρητικοί αναζητούν σταθερότητα λύσεων, αφού οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί δεν τους επιτρέπουν αν σταθεροποιήσουν σχηματισμό και πρόσωπα μέχρι τώρα, έχοντας βγάλει παράλληλα αρκετά δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα.
Ο Βόλος είναι αήττητος στα τελευταία 5 ματς, ενώ έχει πάρει τους 7 από τους 12 βαθμούς του μακριά από την έδρα του μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ έχει μοναδικό τρίποντο μακριά από το Ηράκλειο, αυτό με αντίπαλο τη Λαμία και καλείται να βρει λύσεις αποτελεσματικότερης ανασταλτικής λειτουργίας καθώς απέτυχε εφέτος να κρατήσει το μηδέν και έχει φτάσει τα 14 γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα.
Κοινό χαρακτηριστικό των ομάδων ότ δημιουργούν πολύ από την δεξιά πτέρυγα και με τους ακραίους μπακ. Φεράρι από τη μια και Ουές από την άλλη είναι σύμφωνα με τους μέχρι τώρα αριθμούς της στατιστικής οι παίκτες με τις περισσότερες πρωτοβουλίες στην οργάνωση του παιχνιδιού και τη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση.