Θανάσης Κολιτσιδάκης: Το μοναδικό επίτευγμά του!

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης έγραψε τη δική του ιστορία στα γήπεδα της Α' Εθνικής με τις φανέλες του Απόλλωνα Αθηνών, του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο συλλεκτικό λεύκωμα “60 χρόνια Α’ Εθνική”, που διατίθεται μόνο από τη Super League, υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο με τα επιτεύγματα του Έλληνα διεθνή κεντρικού αμυντικού, που φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα τριών ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, του Απόλλωνα Αθηνών, του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ.

Στη σελίδα της Super League αναφέρεται σχετικά:

“Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», σήμερα παρουσιάζουμε το μοναδικό επίτευγμα του Θανάση Κολιτσιδάκη να έχει παίξει περισσότερους από 100 αγώνες με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Κολιτσιδάκης: «Πιστός» σε τρεις!

Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν ξεπεράσει και τις 300, και τις 400 συμμετοχές στην κατηγορία, ωστόσο τις περισσότερες τις έχουν με μια δύο ομάδες ή έχουν γυρίσει πολλές. Στο ερώτημα αν υπάρχει ποδοσφαιριστής, που να έχει παίξει περισσότερους από 100 αγώνες με τη φανέλα τριών διαφορετικών ομάδων, υπάρχει απάντηση από το Μάρτη του 2003, που από τότε μένει η ίδια. Υπάρχει ένας, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης.

Ο διεθνής αμυντικός έκανε την εμφάνισή του με τον Απόλλωνα στην κατηγορία σε ηλικία 23 ετών το 1988. Με 147 παιχνίδια στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» τον Δεκέμβρη του 1993 μεταγράφεται στον Παναθηναϊκό, όπου παρά τον έντονο ανταγωνισμό από πολύ καλούς αμυντικούς, παίζει σε 106 αγώνες, πριν γυρίσει τον Ιανουάριο του 1999 για ένα εξάμηνο στον Απόλλωνα, όπου έπαιξε σε άλλα 14 παιχνίδια.

Το 1999, αν και σε ηλικία 33 ετών πλέον, υπογράφει στον ΟΦΗ. Δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι θα έπαιζε μέχρι τα 39 του χρόνια και το 2005 θα αποχωρούσε από την ομάδα του Ηρακλείου, όχι όμως και από την πόλη, με 145 αγώνες Α’ Εθνικής!

Για την ιστορία, το 100ο παιχνίδι του στην  Α’ Εθνική με τον ΟΦΗ ήταν στις 23 Μαρτίου 2003 στο γήπεδο της Αγυιάς, Παναχαϊκή – ΟΦΗ 0-2.

Έτσι με 161 αγώνες με τον Απόλλωνα, με 106 με τον Παναθηναϊκό και με 145 με τον ΟΦΗ είναι μέχρι τώρα ο μοναδικός, που έχει καταφέρει να παίξει πάνω από 100 αγώνες για τρεις διαφορετικές ομάδες”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.