O Τσιμίκας για τη μεταγραφή: “Οι κόποι μου ανταμείβονται!” (vid)

Διαβάστε τι έλεγε ο Κώστας Τσιμίκας στο novasports.gr για την πιθανή μεταγραφή του, τη σκληρή δουλειά, τη σχέση του με τον Θεό.

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το άλμα από το ελληνικό στο αγγλικό πρωτάθλημα και από τους πρωταθλητές της χώρας μας, σε εκείνους του πιο φημισμένου ποδοσφαιρικά “νησιού”. Ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος πραγματοποίησε μια σπουδαία διετία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λίβερπουλ, σε μια από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Το χρονικό της μεταγραφής Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

Ο ίδιος ο “Τσίμι” φρόντισε όλη τη χρονιά να κλείσει τα αυτιά του στα μεταγραφικά σενάρια που οργίαζαν καθώς τα ποδοσφαιρικά του κάλλη είχαν συνεπάρει έναν όμιλο συλλόγων από την Ευρώπη. Νάπολι, Άρσεναλ και Λέστερ ήταν μερικές από τις ομάδες που ασχολήθηκαν θερμά με την περίπτωση του, για να κερδίσει την υπογραφή του η Λίβερπουλ με καίρια και άμεση προσέγγιση του Ολυμπιακού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Οι αριθμοί της μεταγραφής που ζαλίζουν

Η πιο σημαντική συνέντεξη που παραχώρησε φέτος ο Τσιμίκας, αναφερόμενος ευθέως στα μεταγραφικά σενάρια, ήταν στο novasports.gr στις 22 Ιανουαρίου του 2020. Τότε λίγο μετά το πέρας της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και της πώλησης του Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς, ο Τσιμίκας έδειχνε απόλυτα ψύχραιμος και ικανός να διαχειριστεί τη θύελλα γύρω από το όνομα του. Η πίστη του στον Θεό, τα ινδάλματα στον Ολυμπιακό, η ζωή εντός Ρέντη και η ποδοσφαιρική του πορεία του έδειχναν το δρόμο της επιτυχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Οι “κόκκινοι” οιωνοί στο πλευρό του Τσιμίκα!

Μεταξύ άλλων μας είχε πει:

Για το πάθος που δείχνει στα ματς του Ολυμπιακού:

“Το πάθος και η συγκέντρωση είναι από τα πιο σημαντικά σε ένα παιχνίδι. Όσο καλός παίκτης και αν είσαι αν δεν έχεις πάθος, δεν μπορείς να πάρεις αυτά τα ματς. Το πάθος μπορείς να το μεταδώσεις στην ομάδα, την τεχνική όχι! Το πάθος και η συγκέντρωση είναι πολύ σημαντικά για να φτάνουμε στις νίκες”. 

Για το hashtag “godsplan” που χρησιμοποιεί στα social media:

“Από μικρός πήγαινα στην εκκλησία. Πιστεύω πολύ στον Θεό, πιστεύω πως για τον καθένα μας υπάρχει ένα σχέδιο. Αυτό που βιώνω εγώ στο ποδοσφαιρικό κομμάτι είναι χάρη σ’ Εκείνον. Είμαι πολύ χαρούμενος που το όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα”. 

Για τα λόγια του Γιώργου Αμανατίδη στο post game της “Ώρας των Πρωταθλητών”:

“O κύριος Αμανατίδης έπαιξε ρόλο για να έρθω στον Ολυμπιακό. Με έχει βοηθήσει πολύ, όπως  και οι υπόλοιποι της Ακαδημίας. Έχω περάσει τα καλύτερα μου χρόνια εδώ. Θυμάμαι λίγα πράγματα από τις προηγούμενες ομάδες μου. Όλη η ζωή μου είναι στον Ολυμπιακό. Τον ευχαριστώ για όσα μου δίδαξε τότε, αλλά και όσα λέει τώρα για μένα”. 

Για τα πρώτα χρόνια στου Ρέντη:

“Όταν ήρθα έμενα στο Ρέντη για 3-3,5 χρόνια. Έχω μάθει πολλά, έχω μάθει να είμαι σωστός άνθρωπος, να προσέχω τον εαυτό μου και όλα αυτά μου τα δίδαξε ο Ολυμπιακός. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό”. 

Για τα μεταγραφικά σενάρια:

“Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος σ’ αυτό που κάνω. Ανήκω στον Ολυμπιακό. Οι κόποι μου ανταμείβονται, καθώς με θέλουν άλλες ομάδες, από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Με κάνει πολύ χαρούμενο αυτό, αλλά μου δίνει ταυτόχρονα το κίνητρο να συνεχίσω και να δίνω το 100% στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια ο Θεός θα κρίνει και ο καιρός”. 

Για το τι τον βοήθησε να κάνει τη σπουδαία σεζόν:

“Ένιωθα σίγουρος για την ομάδα γιατί πάνω-κάτω είμαστε ίδιοι παίκτες τα τελευταία δύο χρόνια. Έτσι κατάφερα να γνωρίσω και τον εαυτό μου καλύτερα και να καταλάβω πως είμαι πιο έτοιμος. Όταν παίζω με αυτούς τους συμπαίκτες νιώθω πως κανείς δεν μπορεί να μας κερδίσει, κανείς δεν μπορεί να με περάσει. Είμαι συγκεντρωμένος και κάθε παίκτη τον αντιμετωπίζω διαφορετικά. Με βοηθάει το επιτελείο με βίντεο και ανάλυση. Ξέρω τι κάνει κάθε παίκτης στο γήπεδο και έτσι ανταπεξέρχομαι καλύτερα”. 

Για το πως διαχειρίζεται τα σενάρια:

“Είμαι προσηλωμένος, έχω χαμηλά το κεφάλι. Έχω ξεκινήσει από εδώ, αγαπάω τον Ολυμπιακό, πρώτα η ομάδα και μετά όλα τ’ άλλα”. 

Για το αν ο Βαλμπουενά, ο οποίος δήλωσε πως η ταπεινότητα είναι προϋπόθεση για να βρεθείς ψηλά, είναι παράδειγμα για τους νεότερους στον Ολυμπιακό:

“O Ματιέ Βαλμπουενά είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, έχει καταφέρει πολλά στο ποδόσφαιρο. Είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που έχει η ομάδα. Είναι ένα παράδειγμα για την Ελλάδα σαν προσωπικότητα, ποδοσφαιρικά και όχι μόνο. Το να είσαι ταπεινός είναι μια ευλογία, που χρειάζεται να έχει κάθε άνθρωπος για να πάει ψηλά”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.