Ο Γιώργος Σπανός κι ο Γιάννης Αγγελόπουλος σεβόμενοι απόλυτα την προσφορά του Ούμπιντες στο ποδόσφαιρο και στον Ατρόμητο, έδωσαν το ελεύθερο στον Αργεντινό μέσο να αποφασίσει από ποιο πόστο θέλει να συνεχίσει να δουλεύει στο Περιστέρι τη νέα χρονιά.
Στα 38 του χρόνια, πατέρας τριών παιδιών, ο “Ούμπι” ζύγισε πολλούς μήνες τα πράγματα στο μυαλό του και μίλησε πολύ με την οικογένειά του πριν αποφασίσει τί θα κάνει. Όταν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ χάθηκε κάθε ελπίδα για ευρωπαϊκή συμμετοχή τα δάκρυά του στην κάμερα της NOVA άφηναν να εννοηθεί ότι ίσως είχε έρθει το τέλος.
Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε πολύ τα πράγματα στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Στο μυαλό του άρχισε να επικρατεί η σκέψη πως δε θα ήθελε το τέλος στο ποδόσφαιρο να το πει με αυτόν τον άχαρο τρόπο. Σε γήπεδα άδεια από φιλάθλους. Χωρίς να έχει πει την τελευταία του (ποδοσφαιρική λέξη).
Μια ματιά στα εργομετρικά του πείθει κάθε προπονητή ότι είναι απαραίτητος για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για τον Ατρόμητο. Είναι τέτοια η “αύρα” του στα αποδυτήρια αυτής της ομάδας, που αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τον οργανισμό των Περιστεριωτών. Αυτά για την ομάδα.
Για τον ίδιο; “Έχω πολλούς λόγους που δεν θέλω να πω αντίο στο ποδόσφαιρο σήμερα, θα μου άρεσε ο μικρός μου γιος να καταλάβει και να μπορέσει να με δει με αυτή την φανέλα, να μπορέσω να αποχαιρετήσω τον κόσμο, όλους εσάς που υποστηρίζεται την ομάδα μας και το πιο σημαντικό ότι ακόμα νιώθω ότι έχουμε στόχους να εκπληρώσουμε.”
Νιώθει πολύ στεναχωρημένος που δε βοήθησε τον Ατρόμητο να βγει Ευρώπη (και) φέτος. Θέλει να τον βοηθήσει να βγει στην Ευρώπη ξανά και αν γίνει αυτό ποιος ξέρει; Μπορεί να συνεχίσει να παίζει ακόμα και στα 40 του για 9η χρονιά.
Για την ώρα καταγράφει ένα σπουδαίο ρεκόρ για τη Superleague. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ίδια ομάδα για 8η σερί χρονιά. Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει αγωνιστεί σερί σε μια ομάδα για πάνω από επτά χρόνια.
Ουσιαστικά ακυρώνει τον νόμο “Μποσμάν” που απελευθέρωσε τις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών υπό όρους ελεύθερης αγοράς. Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 όταν το φαινόμενο έγινε πιο έντονο, οι ομάδες αλλάζουν τους παίκτες σαν τα πουκάμισα με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να δυσκολεύονται να ταυτιστούν με κάποιον ποδοσφαιριστή. Με τον Ούμπιντες όμως μπορείς να ταυτιστείς ελεύθερα.
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια σε μια ομάδα αλλά δεν ξεπέρασαν τα 7 σερί χρόνια. Ποιοι είναι αυτοί;
Ο Ούμπι και οι άλλοι…
Ο Τοροσίδης κι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος συμπλήρωσαν φέτος 9 χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται να τα κάνουν 10. Ωστόσο μετά τα 7 χρόνια της θητείας τους έφυγαν με μεταγραφή για άλλες ομάδες και επέστρεψαν την τελευταία διετία. Δεν έφτασαν δηλαδή τα 8 σερί χρόνια. Ο Φορτούνης έχει συμπληρώσει 6 σερί χρόνια στον Ολυμπιακό και πάει για το 7ο.
Στον ΠΑΟΚ ο Πέλκας συμπλήρωσε 8 χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αλλά σε δύο θητείες εκ των οποίων η πρώτη διήρκεσε 3 χρόνια και πλέον αγωνίζεται ήδη άλλα 5 με τον Δικέφαλο στο στήθος. Ο Βιεϊρίνια είναι στα 4+3, ενώ ο Κάτσε είναι στα 2+4+2+1 έχοντας πολλές μετακινήσεις από τον ΠΑΟΚ για άλλες ομάδες.
Στην ΑΕΚ Μπακάκης και Μάνταλος βρίσκονται και αγωνίζονται στην ΑΕΚ 6 σερί χρόνια και μπορούν να φτάσουν το ρεκόρ του Ούμπιντες αν δε φύγουν από την Ένωση.
Στον Παναθηναϊκό ο Χρήστος Δώνης συμπλήρωσε 7 χρόνια αλλά με δύο θητείες 4+3 χρόνων, την ώρα που ο Καρανίκας στην ΑΕΛ βρίσκεται 5+2 χρόνια.
Ο Ιγκλέσιας στον Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται επί 6 συναπτά έτη, ενώ και ο Μουνάφο παίζει 6 χρόνια στους Αρκάδες αλλά με 3+3 χρόνια.
Στην Ξάνθη ο Λισγάρας παίζει 6 σερί χρόνια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κόρμπο στον Πανιώνιο. Ο Μανιάτης έπαιξε 9 χρόνια στον Ιστορικό αλλά με θητείες 7+2 χρόνων.
Για το τέλος αφήσαμε τον Κυριάκο Κιβρακίδη ο οποίος πήγε στον Ατρόμητο τον Γενάρη του 2014, έξι μήνες μετά τον Ούμπιντες και έχει συμπληρώσει 6,5 χρόνια στην ομάδα λίγο πριν μπει στην νέα σεζόν κι εκείνος για τον 8ο σερί χρόνο του στο Περιστέρι.