Κάιπερς: Ένας “Έλληνας” από το Βέλγιο!

Ο Ούγκο Κάιπερς είναι αποφασισμένος να πετύχει στην Ελλάδα ή μέσω της Ελλάδας!

Όταν ο Ούγκο Κάιπερς προσγειώθηκε στην Κρήτη σε ηλικία 21 ετών το 2017 για να φορέσει τη φανέλα του Εργοτέλη, έμοιαζε παράλληλα απόλυτα αποφασισμένος να κυνηγήσει με κάθε τρόπο το ποδοσφαιρικό του όνειρο. Ο Μαγκέντ Σαμί ως ιδιοκτήτης τότε της Λιρς και του Εργοτέλη έφερε στην Ελλάδα τον Κάιπερς, ανακοινώνοντας τη μεταγραφή στις 31 Αυγούστου του 2017. Ο Βέλγος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και έπεσε  στα βαθιά της Football League. Μάλιστα λέγεται πως ο Κάιπερς αμοιβόταν με ένα ποσό της τάξης των 1.700 ευρώ τον μήνα. 

Γρήγορα ο Κάιπερς άφησε το στίγμα του στη Football League και στον Εργοτέλη. Ο Βέλγος στράικερ σε 28 ματς πέτυχε 22 γκολ και ξεπέρασε το ρεκόρ του Πάτρικ Ογκουνσότο (21 γκολ το 2006), για να γίνει ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη στην κατηγορία. Μάλιστα αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Football League για το 2018.

Οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου ψάχτηκαν για την περίπτωση του και ο Κάιπερς προτίμησε να μείνει για έναν χρόνο εκτός δράσης, παρά να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, που είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Εργοτέλη. Όπως δήλωσε πρόσφατα για την “κόντρα” του με την ΑΕΚ: “Ο ατζέντης μου και εγώ έχουμε ορισμένες αρχές που είναι πιο σημαντικές από τα χρήματα. Θυσίασα ένα χρόνο από την καριέρα μου, αλλά παρέμεινα πιστός στις αρχές μου”. Αφού έληξε το συμβόλαιο του, φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, όμως είχε ένα βουνό να ανέβει!

Μετά από έναν χρόνο απραξίας, ο Κάιπερς έπρεπε να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας των Πειραιωτών. Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας συμμετείχαν ο Γκερέρο, ο Ντουρμισάι και ο Σολδάνο (ο Σουντανί έμπαινε σταδικά και ο Ελ Αραμπί ενσωματώθηκε αργότερα). Ο Κάιπερς ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να προσαρμοστεί όσο γρήγορα χρειαζόταν κι έτσι πήρε το δρόμο του δανεισμού για την Αζαξιό και τη Ligue 2.

Για τον δανεισμό του και την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς είπε: 

“Δεν ήταν χτύπημα στην ψυχολογία μου. Καθόλου. Έπαιξα στην προπόνηση και στα φιλικά προετοιμασίας. Αλλά δεν είπα ποτέ, εντάξει, θα πάρω ευκαιρίες αυτή τη σεζόν. Στην πραγματικότητα, θα ήταν δύσκολο να είμαι στην αποστολή κάθε εβδομάδα”.

Στην Κορσική ο Κάιπερς βρήκε με το “καλημέρα” τον εαυτό του και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 22 ματς, πέντε γκολ και άλλες τόσες ασίστ. Ο Βέλγος έκανε το εποικοδομητικό “αγροτικό” του στην Αζαξιό και κατάφερε τάχιστα να σταθεί σε ένα πρωτάθλημα που χαρακτηρίζεται από δύναμη και ένταση. Μάλιστα απογείωσε τη χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το transfermarkt.com από 300 σε 700 χιλιάδες ευρώ.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί η φήμη πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα του δώσει ακόμα μια ευκαιρία για τη νέα σεζόν, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει πακετάρει ακόμα για Ελλάδα. Θα είναι ένα νέο βουνό που θα πρέπει να ανεβεί, καθώς συναντά ξανά μια μεγάλη ευκαιρία μετά από αρκετούς μήνες απραξίας. Μιλώντας πολύ καλά ελληνικά και έχοντας ζήσει ήδη πολλές ποδοσφαιρικές ζωές στα 23 του χρόνια, δείχνει πιο ώριμος από ποτέ για να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό, είτε σε άλλη ομάδα! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.