Το novasports.gr σας παρουσιάζει το top 5 των "χαμένων" ταλέντων του Παναθηναϊκού. Πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που όλοι περίμεναν σπουδαία πράγματα και για κάποιο λόγο δεν είχαν την ανάλογη πορεία. 

Οι “πράσινες” Ακαδημίες έχουν βγάλει σπουδαία ταλέντα και έχουν… τροφοδοτήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με παίκτες, οι οποίοι έγραψαν τη δική τους ιστορία εντός και εκτός συνόρων. Όμως υπήρξαν και “διαμαντάκια”, τα οποία θαμπώσαν τον κόσμο στο ξεκίνημα τους και στο πέρασμα των χρόνων έχασαν τη… λάμψη τους.

Το novasports.gr σας παρουσιάζει το top 5 των “χαμένων” ταλέντων του Παναθηναϊκού. Πέντε περιπτώσεις wonderkids που όλοι περίμεναν σπουδαία πράγματα και για κάποιο λόγο δεν είχαν την ανάλογη πορεία. 

Σωτήρης Νίνης

Το σπουδαιότερο από τα ταλέντα που έβγαλε ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες δεκαετίες. Στα πρώτα του βήματα, οι σκάουτερ των ευρωπαϊκών ομάδων έκαναν… ουρά για να τον παρακολουθήσουν και το ενδιαφέρον ήταν έντονο.

Όμως δεν έκανε ποτέ τη μεγάλη καριέρα που όλοι περίμεναν, αν και πέτυχε αρκετά και σημαντικά πράγματα στην ποδοσφαιρική του διαδρομή. Μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2012 και αφού είχε στην… πλάτη του ένα νταμπλ, ένα Μουντιάλ, ένα Euro και κάμποσα προσωπικά ρεκόρ, ατύχησε στην… πτωχευμένη Πάρμα, αλλά και στις επιλογές που έκανε.

Δεν έπιασε στον ΠΑΟΚ, δεν “αναγεννήθηκε” στο δεύτερο πέρασμα του από το Τριφύλλι, στο Βέλγιο δεν “κόλλησε” σε Σαρλερουά και Μαλίν και έφτασε στο σημείο να αγωνιστεί μόλις στα 28 του χρόνια στη δεύτερη κατηγορία του Ισραήλ και τη Χάποελ Ασχελόν. Τριαντάρης πλέον ο Νίνης, είναι εδώ και ένα χρόνο χωρίς ομάδα… 

Ερμής Κουρόπουλος

Τεράστιο ταλέντο! Μοναδικό! Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού λάτρευαν τον τότε πιτσιρικά που έπαιξε έξω αριστερά και έκανε τα κόλπα του… εκθέτοντας τους αντίπαλους του. Χρησιμοποιούσε με την ίδια άνεση το αριστερό και το δεξί του πόδι, ήταν ντριμπλαδόρος, δεν… μάσαγε από έδρες, είχε τσαμπουκά και στο γήπεδο έμοιαζε… αέρινος. Όμως το κουβάρι της ποδοσφαιρικής του μοίρας κόπηκε αρκετά νωρίς. Κυρίως εξαιτίας της εξωγηπεδικής του συμπεριφοράς και της έλλειψης επαγγελματισμού από την πλευρά του.

Μόλις στα 20 του χρόνια έφυγε για την Αμερική και έπαιξε ποδόσφαιρο σε ομογενειακές ομάδες, γύρισε στον Παναθηναϊκό… μετανιωμένος, ωστόσο η πορεία του δεν ήταν η αναμενόμενη. Η τελευταία του παρουσία στα γήπεδα της Α Εθνικής ήταν τη σεζόν 1983-84 με το Αιγάλεω και τα ίχνη του “Φτερωτού” Ερμή, όπως ήταν το παρατσούκλι του, χάνονται μετά το 1986 και την παρουσία του στο Διαγόρα Ρόδου στη Β’ Εθνική. 

Σωτήρης Λεοντίου

Το “φρένο” στην ποδοσφαιρική εξέλιξη του Σωτήρη Λεοντίου δεν μπήκε γιατί ο Ηπειρώτης μεσοαμυντικός δεν δούλεψε σωστά ή δεν πάλεψε για να πετύχει. Ήταν θέμα ατυχίας και ενός τραυματισμού τόσο σοβαρού που ουσιαστικά έσβησε τα ποδοσφαιρικά του όνειρα. Ο 23χρονος Λεοντίου μετρούσε ήδη δύο γεμάτες σεζόν στο Τριφύλλι και… χιλιόμετρα στο Champions League, είχε και άλλα τρία χρόνια εμπειρίας στο χώρο με τους δανεισμούς του στο Μαρκό και την Προοδευτική και έμπαινε στη σεζόν 2007-08 με φανέλα βασικού και στην… πόρτα της Εθνικής. Όμως στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο τραυματίζεται σοβαρά. Πολύ σοβαρά…

Πάλεψε και μόχθησε για να επιστρέψει στα γήπεδα, του πήρε δυόμιση χρόνια για να αγωνιστεί και πάλι. Αυτή τη φορά με τη φανέλα της Καβάλας… Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και η πορεία του τα επόμενα χρόνια ήταν σε ομάδες της Β’ και της Γ’ Εθνικής (Ηλιούπολη, Απόλλων, Φωστήρας, Θεσπρωτός), μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του στη Β ΕΠΣΑ. 

Γιώργος Καφφές

Άλλο ένα ποδοσφαιρικό “προϊόν” της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, χωρίς την αναμενόμενη εξέλιξη στην καριέρα του. Ο Βασίλης Δανιήλ τον πρωτοπίστεψε και τον… βάφτισε επαγγελματία, ο Ίβιτσα Όσιμ του έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και τον… έριξε στα βαθιά σε ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Γιουβέντους στο “Ντέλε Άλπι”, πήγε στον Αθηναϊκό για να “ψηθεί” και γύρισε στο Τριφύλλι για μια σεζόν.

Αγωνίστηκε κυρίως σε ματς Κυπέλλου, δεν δικαιολόγησε το… θόρυβο που είχε προκαλέσει στην αρχή της καριέρας του και από τότε δεν αγωνίστηκε ποτέ στην κορυφαία κατηγορία. Επόμενες… στάσεις στην πορεία του η ΕΑΡ, η Καλλιθέα, το Μάρκο και ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων. 

Σπύρος Φουρλάνος

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα είχε εντυπωσιαστεί από το ταλέντο του τότε αρχηγού της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού και είχε δώσει… προαγωγή στον Σπύρο Φουρλάνο. Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός μύησε τον παίκτη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, ενώ τον Οκτώβρη του 2012 είχε εκπλήξει αρκετό κόσμο, επιλέγοντας τον 19χρονο τότε Φουρλάνο στο βασικό σχήμα της ομάδας του σε εντός έδρας παιχνίδι του Europa League με αντίπαλο τη Λάτσιο, ενώ είχε βρεθεί στην ενδεκάδα του Τριφυλλιού και στο Αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όλοι μιλούσαν για ένα σπουδαίο ταλέντο, ωστόσο ο Φουρλάνος δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

Το καλοκαίρι του 2013 αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης συμβολαίου των Πράσινων, επέλεξε να πάρει μεταγραφή στη βέλγικη Κλαμπ Μπριζ και από τότε άρχισε η… ελεύθερη πτώση. Ακολούθησαν δύο περάσματα από την Καλλονή και τον Πανιώνιο, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ένα μικρό διάστημα στην Παναχαϊκή και στην ερασιτεχνική γερμανική Σόνενχοφ και διατήρησε την παρουσία του σε χαμηλές κατηγορίες με συμμετοχές στα Χανιά, την Παναχαϊκή και τον Ιωνικό.