Ο «άγνωστος» Καρέρα

Δέκα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τον νέο προπονητή της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, εντός και εκτός γηπέδων.

Δέκα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τον νέο προπονητή της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, εντός και εκτός γηπέδων.

Η ποδοσφαιρική φιλοσοφία, τα χόμπι, το «κόλλημα» με το καλό ντύσιμο και η δική του απάντηση στο ….αιώνιο ερώτημα «Μέσι ή Ρονάλντο»!

Προσαρμόζεται στο ρόστερ που έχει

Η σύνοψη της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας είναι να εισάγει σιγά – σιγά τις ιδέες του στις ομάδες του και όχι να επιβάλλει έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν μπορούν να ακολουθήσουν. «Ο προπονητής δεν πρέπει να κάνει τη ζωή των παικτών του αφόρητη, αλλά πρέπει να καταλαβαίνει ποιες θέσεις είναι καταλληλότερες γι’ αυτούς και να μην τους αναγκάζει να κάνουν πράγματα τα οποία δεν μπορούν».

Δίνει μεγάλη σημασία στη διατροφή των παικτών του

Στην Σπαρτάκ προσέλαβε ειδικό διατροφολόγο και μάγειρα. «Έκοψε» από το μενού τα πολλά λιπαρά και το junk food. «Όχι για να χάσουν βάρος οι παίκτες μου, αλλά για να αναπληρώνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται την ενέργεια που καταναλώνουν στις προπονήσεις και τους αγώνες», όπως εξήγησε.

Του αρέσει η μουσική και ο κινηματογράφος

Ένας από τους αγαπημένους του τραγουδιστές είναι ο Adriano Celentano, ενώ παρακολουθεί ταινίες στα αγγλικά  προκειμένου να βελτιώσει τις γνώσεις του στη γλώσσα. Αγαπημένη του ιταλική ταινία είναι η κωμωδία «Non ci resta che piangere» του 1984 με πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο Μπενίνι. Από σπορ εκτός ποδοσφαίρου, του αρέσει το τένις.

Προτιμά τον Μέσι από τον Ρονάλντο

Στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό δίλημμα του καιρού μας, επιλέγει τον Αργεντινό γιατί «ακόμα και σε περιορισμένο χώρο μπορεί να ελέγχει» απόλυτα τη μπάλα», όπως έχει δηλώσει.

Προτιμά πίτσα, όχι τιραμισού!

Θεωρεί ότι το πιο σημαντικό πράγμα στην ιταλική κουλτούρα είναι το φαγητό και φυσικά απολαμβάνει τα ζυμαρικά, την πίτσα και το σαλάμι. Αντίθετα, δεν του αρέσουν τα γλυκά.

Μένει μακριά από το «βαρύ» αλκοόλ

Δεν του αρέσουν τα δυνατά ποτά, προτιμά μία μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί, κόκκινο ή λευκό. Σαμπάνια, μόνο σε κατακτήσεις τίτλων!

Είναι φανατικός με το καλό ντύσιμο

Ως τυπικός Ιταλός δίνει μεγάλη σημασία στο στυλ και το καλό ντύσιμο και θέλει το ίδιο και για τους παίκτες του. Πάντα είναι «στην πένα» στον πάγκο, ενώ ακόμα και στην καθημερινή του ζωή σπάνια θα τον δει κανείς με φόρμα. 

Δεν του αρέσουν τα μεγάλα αυτοκίνητα

Στην καθημερινότητά του κυκλοφορεί με ένα Mini Cooper ή ένα Fiat 500. «Είναι μικρά και εύκολα στο παρκάρισμα. Στην Ιταλία το πάρκινγκ είναι τεράστιο πρόβλημα», έχει πει.

Έχει μεγάλη συλλογή με ποδοσφαιρικές φανέλες

Το «μουσείο» του Καρέρα στο σπίτι του στην Ιταλία περιλαμβάνει πάνω από 200 φανέλες, ανάμεσα στις οποίες η αγαπημένη του, η εμφάνιση της Γιουβέντους από το 1978, αλλά και μία φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα από τότε που έπαιζε στη Νάπολι.

Διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Αντόνιο Κόντε

Έχοντας δουλέψει μαζί του σε Εθνική Ιταλίας και Γιουβέντους, ο Καρέρα διατηρει συχνή επαφή με το «αφεντικό», όπως του αρέσει να τον αποκαλεί. Μιλάει μαζί του τουλάχιστον μία φορά το μήνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.