Όλα όσα δήλωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας κι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας για το θέμα του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΠΑΟΚ και τις σχετικές εξελίξεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το θέμα της ανέγερσης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΠΑΟΚ επανήλθε δυναμικά στην επικαιρότητα καθώς οι άνθρωποι του «Δικεφάλου», περίμεναν τις εξελίξεις στα θέματα που άπτονται της «φιλοξενίας» της ομάδας στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και στα διαδικαστικά – γραφειοκρατικά αυτού καθεαυτού του νέου γηπέδου.
Μετά τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών και την αλλαγή στην Κυβέρνηση, παρήλθε ο απαιτούμενος χρόνος προκειμένου να … κατακαθίσουν κι οι καθιερωμένες ζυμώσεις που προκύπτουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις και τώρα είναι ο καιρός των επαφών ώστε να υπάρξουν κι οριστικές εξελίξεις. Η σημαντικότερη (σ.σ. επαφή) όλων έγινε ανάμεσα στον ισχυρό ανήρ του «Δικεφάλου», Ιβάν Σαββίδη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα συμπεράσματα της οποίας αναλύονται καθημερινά με δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων.
Μια από τις πλέον αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις είναι αυτή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος μιλώντας σχετικά ανέφερε τα εξής …
Για τη σύσκεψη φορέων παρουσία και του πρωθυπουργού: «Η κυβέρνηση έδειξε πως το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι πρώτη της προτεραιότητα. Περιφέρεια και Δήμος έχουν ήδη ξεκινήσει τη δουλειά για την έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Υπήρξε, πλέον, και η δέσμευση των υπουργών πως θα τρέξουν οι διαδικασίες χωρίς καθυστερήσεις. Προχωράμε, πλέον, με στόχο το νέο γήπεδο που δεν θα είναι απλά ένα αναβαθμισμένο σπίτι του ΠΑΟΚ αλλά και ένας τουριστικός πόλος έλξης για όλη την Ελλάδα».
Για τη χρηματοδότηση του περιβάλλοντος χώρου: «Η περιφέρεια μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια θα αναλάβει το κόστος για τη διαμόρφωση όχι μόνο του περιβάλλοντος χώρου, αλλά της ευρύτερης περιοχής γύρω από το γήπεδο. Θα προχωρήσουμε σε ανάπλαση της περιοχής γύρω από το γήπεδο. Είναι πολύ νωρίς να πούμε πόσο θα κοστίσει. Περιμένουμε από την ΠΑΕ τις προτάσεις της, στη συνέχεια πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει με τις κυκλοφοριακές μελέτες. Είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμη».
Για την πιθανή έναρξη των έργων: «Δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει πρόβλεψη. Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια, όπως κινούμαστε σε όλα τα ζητήματα, το δικό μας κομμάτι θα τρέξει ταχύτατα. Και η πίεση και η διεκδίκηση από την κυβέρνηση θα είναι μεγάλη. Βεβαίως, από τη χθεσινή συνάντηση προέκυψε το έντονο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά για το έργο αυτό. Είμαι αισιόδοξος πως το νερό μπήκε στο αυλάκι».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σχολίασε …
Για τη σύσκεψη φορέων της πόλης παρουσία και του πρωθυπουργού: «Το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ ήταν αρχικά εκτός ημερήσιας διάταξης, ωστόσο, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι θα συζητηθεί και αυτό το θέμα. Αυτό σημαίνει ότι το πρότζεκτ είναι μέσα στα ενδιαφέροντα της κυβέρνησης».
Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Σαββίδη που προηγήθηκε: «Αναφέρθηκε από τον πρωθυπουργό αυτή η συνάντηση και αυτό σηματοδοτεί εξελίξεις. Είναι κάτι εξαιρετικά θετικό. Ως Δήμαρχο της πόλης με ενδιαφέρει να υπάρχει η βούληση και του επενδυτή και της κυβέρνησης. Να γνωρίζει η πόλη πως ενώπιον αυτού του μεγάλου εγχειρήματος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είμαστε θετικοί».
Για τη διαδικασία από εδώ και πέρα: «Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι, όλη αυτή η γραφειοκρατία που πρέπει να γίνει. Αυτή τη στιγμή τρέχει μια κυκλοφοριακή μελέτη που πρέπει να γίνει, και μετά να ακολουθηθούν οι επόμενες διαδικασίες ώστε μέσα στο 2020 να βγει το προεδρικό διάταγμα για το γήπεδο».
Για την έναρξη κατασκευής: «Δεν είναι ρεαλιστικό να πούμε ότι μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή πριν το 2021. Θέλουμε μέσα στο 2020 να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αδειοδοτήσεων, ώστε από το 2021 να μπούμε στη φάση της κατασκευής. Συζητήθηκε το θέμα των αρχαίων και υπήρχε η αίσθηση ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, με δεδομένες ορισμένες ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή. Θεωρώ ότι με την ευκολία της κατασκευής δεν θα κρατήσει μεγάλο διάστημα».
Για το κόστος κατασκευής: «Η κατασκευή ενός γηπέδου προκύπτει με βάση τον αριθμό των θέσεων. Είναι γύρω στις 3500-4000 ευρώ η θέση. Αν κάνουμε τον πολλαπλασιασμό μπορούμε να βρούμε το κόστος. Υπήρξε η βούληση από τον περιφερειάρχη για χρηματοδότηση των διαμορφώσεων του περιβάλλοντος χώρου. Από πλευράς Δήμου όποια βοήθεια και διευκόλυνση μπορεί να προκύψει θα είμαστε εκεί».
Για το θέμα του Καυτανζογλείου: «Έθεσα το ζήτημα ότι το τίμημα μίσθωσης είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το ΟΑΚΑ. Αυτό έχει να κάνει και με τον τιμοκατάλογο του Καυτανζογλείου αλλά και με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Ο πρωθυπουργός είπε, το αυτονόητο για μένα, να γίνει αλλαγή στο καθεστώς τιμολόγησης και συμψηφισμός του κόστους των εργασιών που θα τις αναλάβει η ΠΑΕ με το κόστος του μισθώματος».
Πηγή: Metropolis fm 95,5
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ