Ο Μεριά στο ματς με την Τότεναμ καθώς και με τον Παναθηναϊκό δεν πρόσφερε την αμυντική ασφάλεια που συνήθισε τον κόσμο του Ολυμπιακού, όμως υπάρχει εξήγηση.

Ο Μεριά στο ματς με την Τότεναμ καθώς και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό δεν πρόσφερε την αμυντική ασφάλεια που συνήθισε τον κόσμο του Ολυμπιακού, όμως υπάρχει εξήγηση. 

Παίζει στα κόκκνα…

Ο Γιασίν Μεριά αποτελεί το ζευγάρι του Ρούμπεν Σεμέδο στην άμυνα του Ολυμπιακού και μέχρι το ματς με την Τότεναμ αποτελούσε λίρα 100 για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. 
Όμως στα τελευταία δύο παιχνίδια ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός έδειξε να έχει προβλήματα και μάλιστα υπέπεσε στα ίδια λάθη. Λάθη που έχουν να κάνουν με την ταχύτητα και την αντοχή των ποδιών του. Τα δύο πέναλτι που έχει κάνει είναι σαν… αντιγραφή το ένα με το άλλο. Έχασε πολλές κεφαλιές που για τον Μεριά ήταν εύκολες και γενικά ανάγκασε τον Σεμέδο να παίξει σε περισσότερα τετραγωνικά, να κάνει περισσότερα μέτρα και να κουραστεί κι εκείνος πιο γρήγορα. 

Οι 31,75 ώρες ποδοσφαίρου… 

Όμως για όλα υπάρχει εξήγηση και στην περίπτωση του Μεριά είναι και απολύτως λογική και κατανοητή. Ο κεντρικός αμυντικός των ερυθρολέυκων έχει… λιώσει από τον περασμένο Ιούνιο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Έχει αγωνιστεί με την Εθνική του ομάδα, στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής που έφτασε μέχρι τον ημιτελικό και αμέσως μετά προσαρμόστηκε αμέσως στον Ολυμπιακό όπου έπαξε βασικός στο Ολυμπιακός – Πλζεν για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Ο Μεριά από τις 7 Ιουνίου και μέχρι το ματς με τον Παναθηναϊκό έχει αγωνιστεί σε 21 (!) ματς, 18(!!) απ’ αυτά ήταν 90λεπτα, 2 120λεπτα κι ένα 45λεπτο. Ο Γιασίν Μεριά με λίγα ή πολλά λόγια έχει παίξει από τον Ιούνιο μέχρι τώρα 1.905 λεπτά ποδόσφαιρο. Είναι όσο κουραστικό ακούγεται. Έπαιξε σε φουλ ρυθμό και είναι ξεκάθαρο πως έχει ανάγκη από ξεκούραση. 
Ίσως αν ο Σισέ να ήταν υγιής να μην έπαιζε με τον Παναθηναϊκό, όμως δεν ήταν και το θέμα είναι πως ο Μαρτίνς θα έπρεπε να επιλέξει να παίξει με κεντρικό αμυντικό δίπλα στον Σεμέδο με έναν εκ των Αβρααμ – Τοροσίδη ή να πήγαινε στην ακραία (;) λύση του Μάρκοβιτς. 

Βλέποντας λοιπόν, κανείς τι έχει κάνει μέσα σε ελάχιστους μήνες ο Μεριά, μάλλον η σφοδρή κριτική προς το πρόσωπό του να θεωρείται άδικη.