Όταν ο Σάμπα έπεφτε θύμα ρατσιστικής επίθεσης (video)

Ο φερόμενος ως μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού Κρίστοφερ Σάμπα, αντιμετώπισε αρκετές φορές προβλήματα με τους οπαδούς, κατά την θητεία του στην Ρωσία.

Ο φερόμενος ως μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού Κρίστοφερ Σάμπα, αντιμετώπισε αρκετές φορές προβλήματα με τους οπαδούς, κατά την θητεία του στην Ρωσία.

Ο 32χρονος Κονγκολέζος αμυντικός, αγωνίστηκε με τις Ανζί και Ντιναμό Μόσχας, πέφτοντας τουλάχιστον δύο φορές θύμα ρατσιστικής επίθεσης από αντιπάλους οπαδούς, λόγω του χρώματος του δέρματός του.

Στις 17 Μαρτίου του 2012, σε ένα στιγμιότυπο που έκανε τον γύρο του κόσμου, ο τότε παίκτης της Ανζί δέχτηκε μία μπανάνα από οπαδό της Λοκομοτίβ Μόσχας, την ώρα που αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο. Ο θηριώδης αμυντικός, μάζεψε την μπανάνα και την επέστρεψε στην εξέδρα, σε ένα περιστατικό που προκάλεσε σάλο στην Ρωσία!

 «Είμαι πολύ στενοχωρημένος που κάτι τέτοιο έγινε μπροστά σε παιδιά που κάθονταν στην ίδια εξέδρα. Είναι ένα πολύ κακό παράδειγμα γι’ αυτά», είχε πει τότε ο Σάμπα, τονίζοντας ότι έφτασε πολύ κοντά στο να ξεσπάσει σε δάκρυα λόγω του ρατσιστικού περιστατικού.

Η ρωσική ομοσπονδία, υποσχέθηκε τότε να εντοπίσει τον δράση και πράγματι, λίγο καιρό μετά έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για έναν φοιτητή απο΄την Μόσχα.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν είχε μετακομίσει στην Ντιναμό Μόσχας, ο Σάμπα έπεσε και πάλι θύμα ρατσιστικής επίθεσης, σε αγώνα με την Τορπέντο Μόσχας, με οπαδούς της αντιπάλου να τον αποδοκιμάζουν συνεχώς. Ο παίκτης αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, με τον σύλλογο να τονίζει ότι αυτό έγινε λόγω τραυματισμού, όμως τα ΜΜΕ στην Ρωσία ανέφεραν ότι δεν άντεχε άλλο τις ρατσιστικές εκφράσεις εις βάρος του. Μάλιστα, η ρωσική ομοσπονδία τον είχε καλέσει σε απολογία, καθώς κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο φέρεται να έκανε άσεμνη χειρονομία προς τους οπαδούς που τον έβριζαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.