Άρεσε όταν λύθηκε (video)

Ο Παναθηναϊκός θα πάει στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν, έχοντας νικήσει την Αλκμααρ με 2-1 στο μοναδικό φιλικό που έχει δώσει μέχρι τώρα εντός συνόρων.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν, έχοντας νικήσει την Αλκμααρ με 2-1 στο μοναδικό φιλικό που έχει δώσει μέχρι τώρα εντός συνόρων. Ο Αλτμαν στο 44′ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 58′ ο Μολίνς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του. Το γκολ για τους Ολλανδούς σημείωσε ο Στενγκ στο 63′.

Οι “πράσινοι” είχαν καλή εικόνα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μετά το 35′, όταν και ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές τους. Για την Αλκμααρ, εκτός από τον σκόρερ μόνο ο Φαν Όβερεμ ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του.

Ντεμπούτο, εκτός από τους Λουτσιάνο και Καμπέσας, και για τις νέες εμφανίσεις του “Τριφυλλιού”, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν αγωνίστηκαν με τις πράσινες φανέλες, αλλά με τις μαύρες. Τα τελευταία αποκτήματα του Παναθηναϊκού στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκαν δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αφού σε αυτό το διάστημα ο ρυθμός είχε πέσει και δεν δημιουργήθηκαν αξιόλογες φάσεις.

Συνθήματα από τους φιλάθλους κατά του Παναγόπουλου, του Αλαφούζου και του Βαρδινογιάννη…

Τα αρχικά πλάνα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης λίγες μέρες πριν τα ματς για τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-4-2. Ο Βλαχοδήμος κάτω από τα δοκάρια με τον Κουλιμπαλί δεξιά στην άμυνα, τον Χουλτ αριστερά και τους Κουτρουμπή, Μολέδο ανάμεσα τους. Κουρμπέλης και Ζέκα τα δύο αμυντικά χαφ με τον Λουντ αριστερά, Χατζηγιοβάνη δεξιά και τον Αλτμαν λίγο πίσω από τον Μολίνς.

Με 4-3-3 παρέταξε την Αλκμααρ ο Φαν ντερ Μπρομ. Ο Μπιζό στη θέση του τερματοφύλακα με την άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά να αποτελείται από τους Ουεγιάν, Βάουτενς, Φλάαρ και Σβένσον. Ο Βεϊνοβιτς το αμυντικό χαφ με τους Φαν Όβερεμ και Σέουτενς μπροστά του. Στενγκς στα δεξιά, Γιάχανμπαχς στα αριστερά και ο Βέγκορστ στην κορυφή της επίθεσης.

Ανέβασε στροφές στο τέλος

Με διάθεση να πιέσει αρκετά ψηλά μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ματς, ωστόσο αυτό το… πλάνο εγκαταλείφθηκε γρήγορα με τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να περιμένουν τους αντιπάλους τους πίσω από τη μεσαία γραμμή. Η ΑΖ την περισσότερη ώρα κυκλοφορούσε την μπάλα ανούσια στο χώρο του κέντρου και στην άμυνα της ψάχνοντας ανοικτούς διαδρόμους. Η ατομική ενέργεια του Στενγκς στο 6′ και στο 40′, αλλά και το πλασέ του Γιάχανμπαχς στο 11 ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές των Ολλανδών σε όλο το πρώτο μέρος.

Οι γηπεδούχοι παρόλο που δεν είχαν την κατοχή και δεν μπορούσαν να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση, κατάφεραν να γίνουν πιο επικίνδυνοι επιθετικά από τους παίκτες του Φαν ντερ Μπρομ. Συγκεκριμένα στο 5′ ο Χατζηγιοβάνης με διαγώνιο άνοιξε το χορό των ευκαιριών στο παιχνίδι, με τον Λουντ στο 15′ να “αναγκάζει” τον Μπιζό να πέσει στη γωνία του και να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Μετά το 35′ ο Παναθηναϊκός ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του και θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν ο διαιτητής είχε καταλογίσει το πέναλτι στο τράβηγμα του Βάουτενς στον Μολίνς. Τελικά οι “πράσινοι” βρήκαν τρόπο για να πάνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Ο Κουλιμπαλί έστρωσε στον Αλτμαν και ο τελευταίος με σουτ και τη… βοήθεια του Φλάαρ νίκησε τον Μπιζό και έγραψε το 1-0.

Πιο επιθετικοί…

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι και… δικαιώθηκαν. Αναπτυσσόμενοι από τα άκρα οι παίκτες του Ουζουνίδη δημιουργούσαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και τα εκμεταλλεύτηκαν στη φάση του 58′ όταν ο Χουλτ με σέντρα έστειλε την μπάλα… συστημένη στο κεφάλι του Μολίνς. Ο Ουρουγουανός ξέφυγε από όλους και με κοντινή κεφαλιά έκανε δύο τα τέρματα της ομάδος του.

Μετά το γκολ η Αλκμααρ έγινε πιο επιθετική και αν ο Βλαχοδήμος στο 61′ είχε απάντηση στο σουτ του Κούπμάινερς, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ανάλογο δύο λεπτά αργότερα. Ο Στενγκς άλλαξε την μπάλα με τον Φράντεϊ μέσα στην περιοχή και ο πρώτος με έξοχο πλασέ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.

Σιγά, σιγά ο Ουζουνίδης ακολούθησε τον Φαν ντερ Μπρομ, πραγματοποιώντας αρκετές αλλαγές. Ανάμεσα σε αυτούς που μπήκαν στο ματς ήταν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, οι Καμπέσας και Λουτσιάνο, ενώ το σύστημα από 4-2-3-1 μετατράπηκε σε 4-3-3. Εκτός από μία κεφαλιά του Γκους από κόρνερ, δεν είδαμε κάποια άλλη αξιόλογη φάση στα τελευταία λεπτά και έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίου σφύριγμα του Ευαγγέλου.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής (72′ Κολοβέτσιος), Μολέδο (77′ Ευαγγέλου), Χουλτ, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης (72′ Ρέις), Ζέκα, Λουντ (87′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (72′ Καμπέσας), Άλτμαν (77′ Δώνης), Μολίνς (77′ Λουτσιάνο).

Αλκμααρ (Τζον Φαν ντερ Μπρομ): Μπιζό, Σβένσον (46′ Οπνταμ), Φλάαρ (69′ Χατζηδιάκος), Γιάχανμπαχς (35′ Ντος Σάντος), Όβερεμ, Βέγκχορστ (57′ Φράντεϊ), Βεϊνοβιτς (46′ Γκούς), Σέουτενς (57′ Κούπμάινερς), Ουεγιάν (69′ Χέλμερ), Στένγκς (69′ Βάινταλ), Βάουτενς (57′ Εϊντεν). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.