Η ευρωπαϊκή ευκαιρία του Ολυμπιακού

Αν έχεις τύχη διάβαινε. Στην προκειμένη περίπτωση, η τύχη χαμογέλασε στον Ολυμπιακό και «έριξε» στο δρόμο του έναν βατό αντίπαλο στη φάση των «32» του Europa League.

Αν έχεις τύχη διάβαινε. Στην προκειμένη περίπτωση, η τύχη χαμογέλασε στον Ολυμπιακό και «έριξε» στο δρόμο του έναν βατό αντίπαλο στη φάση των «32» του Europa League. Διότι η Ντνίπρο δεν είναι η ομάδα που τρομάζει. Βεβαίως, όλα και όλοι κρίνονται στο γήπεδο. Και από τον κανόνα δεν μπορούν να ξεφύγουν οι «ερυθρόλευκοι».

Έως το πρώτο ραντεβού στις 19 Φεβρουαρίου του 2015, μεσολαβεί ένα ολόκληρο δίμηνο. Διάστημα κατά το οποίο οι Ουκρανοί δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες της περιόδου δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή αγώνων. Αν και όταν θα ανηφορίσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας για το Κίεβο όπου θα γίνει το πρώτο ματς, λογικά θα έχει ακόμη βαρυχειμωνιά.
Σίγουρα ο καιρός είναι ένα πρόβλημα για την ομάδα του Πειραιά. Αλλά τι να πουν και οι Ουκρανοί οι οποίοι θα είναι χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους για περισσότερο από δύο μήνες; Γεγονός το οποίο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνοχή τους αλλά και το ρυθμό τους.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία να περάσει στους «16». Παρεμπιπτόντως, η ταπεινή μας άποψη είναι πως στις μέρες μας, μία ελληνική ομάδα μπορεί να κοιτάξει μακριά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μόνο στο Europa League. Διότι στο Champions League, η πρόκριση από τους ομίλους στους «16» είναι η μεγάλη επιτυχία. Από ‘κει και έπειτα, σε περίπτωση κατά την οποία ένας ελληνικός σύλλογος καταφέρει να βρεθεί στον προημιτελικό γύρο, τότε θα μιλάμε ξεκάθαρα για υπέρβαση.

Σίγουρα, είναι μεγάλο στοίχημα για τον Ολυμπιακό να καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία στον πολυμέτωπο αγώνα του. Αφενός να κατορθώσει να διατηρήσει τα κεκτημένα στις εγχώριες διοργανώσεις Αφετέρου να προχωρήσει όσο πιο μακριά γίνει στο Europa League. Επιμένουμε πως πρόκειται για μία διοργάνωση στην οποία αξίζει να ονειρεύεται μία ελληνική ομάδα.

Η τύχη, λοιπόν, χαμογέλασε στον πρωταθλητή Ελλάδας στην κλήρωση της Νιόν. Τώρα, χρειάζεται να διορθωθούν οι όποιες αδυναμίες έχουν εντοπιστεί στο ρόστερ, στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Και τότε μπορεί το ευρωπαϊκό ταξίδι να έχει ακόμη αρκετούς προορισμούς.

Υπάρχει, πάντως και ένα αρνητικό στοιχείο. Το γεγονός πως ανάμεσα στα δύο ματς με την Ντνίπρο υπάρχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας». Πάντως, σε ανάλογη περίπτωση στην προηγούμενη σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στις δυσκολίες του προγράμματος, όταν σε διάστημα οκτώ ημερών έπαιξαν με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας τρεις νίκες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.