Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αργεντινή η Μπόκα Τζούνιορς, έχει στο στόχαστρο της τον Σαντιάγκο Έσε.

Η Μπόκα ψάχνει έναν κεντρικό μέσο και η πρώτη της επιλογή είναι ο Φάουστο Βέρα. Η εν λόγω μεταγραφή πάντως μοιάζει δύσκολη μιας και οι απαιτήσεις της Κορίνθιανς είναι μεγάλες.

Η ιστοσελίδα «bocanoticias» έγραψε μεταξύ άλλων: «Ο Φαούστο Βέρα είναι μια από τις ενισχύσεις που επιδιώξει να κάνει η Μπόκα, σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι. Ωστόσο, η αποχώρηση του μέσου της Κορίνθιανς, δεν είναι εύκολη και ο ανταγωνισμός που υπάρχει γύρω από το όνομα του (κυρίως από την Ατλέτικο Μινέιρο) βάζει εμπόδια στη διοίκηση για να τον φέρει στην Μπόκα». Τονίζεται ωστόσο πως: «Η Μπόκα άρχισε έτσι να σκέφτεται εναλλακτικές για την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή και ο Σαντιάγκο Έσε που έχει συμβόλαιο ως το 2028 με τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το Κόνφερενς Λιγκ είναι το plan Β».

Βεβαίως η απόκτηση του Σαντιάγκο Έσε μοιάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός για την Μπόκα, καθώς οι δυσκολίες μοιάζουν και είναι αξεπέραστες.

Πρώτα απ’ όλα ο 23χρονος μέσος δεν επιθυμεί την επιστροφή του στην πατρίδα του. Όνειρο του είναι μια μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, πόσο δε τώρα, που κλήθηκε και στην Ολυμπιακή Ομάδα από τον Χαβιέρ Μασεράνο.

Επιπρόσθετα ο Ολυμπιακός δεν έχει την παραμικρή διάθεση για να τον πουλήσει.

Αλλά ακόμη κι αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πουλάει πολύ ακριβά.

Ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ίντερ, αλλά και σύλλογοι της Premier League.

Όταν, εάν και εφόσον ο Ολυμπιακός πουλήσει τον Έσε αυτό θα γίνει με ποσό που θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Τουλάχιστον…

Mπορεί, το «όπλο» της Μπόκα για να… ψήσει τον παίκτη να είναι ο προπονητής, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος και τον «εκτόξευσε» στην Ουρακάν.

Όμως αυτό δεν φτάνει σε καμία των περιπτώσεων.

Ο Έσε θα παραμείνει στον Ολυμπιακό κι αν κάποια στιγμή στο μέλλον πουληθεί, αυτό θα είναι για μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα με ποσό που ίσως αποτελέσει ρεκόρ για τον Ολυμπιακό.