Ίσως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να ταξιδέψει το τρόπαιο του UEFA Europa Conference League στην ιταλική Πίζα

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη μαγευτική πόλη της Φλωρεντίας βρίσκεται η ιστορική πόλη της Πίζας, γνωστή παγκοσμίως για τον περίφημο κεκλιμένο πύργο της. Μόλις λίγα μέτρα από αυτό το διάσημο αξιοθέατο, βρίσκεται το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πίζας, ενώ λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα κατάστημα που πουλάει αποκλειστικά τα προϊόντα των «Νερατζούρι».

Το κατάστημα αυτό έχει προσελκύσει την προσοχή πολλών φιλάθλων από όλη την Ευρώπη. Στη βιτρίνα του μπορείς να δεις εκατοντάδες αυτοκόλλητα της Πίζας, καθώς και άλλων συλλόγων από το εξωτερικό, καθιστώντας το σημείο αναφοράς για τους ποδοσφαιρόφιλους που επισκέπτονται την περιοχή.

Μέσα όμως στη βιτρίνα, σε κεντρικό σημείο, υπάρχει μόνο ένα αναμνηστικό άλλης ομάδας εκτός της Πίζας: ένα κασκόλ του Ολυμπιακού. Ξετυλιγμένο και απλωμένο, το κασκόλ αυτό δεσπόζει σε περίοπτη θέση, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά στους περαστικούς. Πολλοί από αυτούς δεν χάνουν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίες, σαν να βρίσκονται μπροστά στο διάσημο αξιοθέατο της πόλης.

Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης, νέος φίλαθλος του Ολυμπιακού πλέον

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας ηλικιωμένος κύριος, θα πρέπει να ακούστηκε σε ολόκληρη την Πίζα το βράδυ της 29ης Μαΐου, όταν ο Ελ Κααμπί σκόραρε εναντίον της Φιορεντίνα, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό το τρόπαιο του Conference League. Αν ήταν στο χέρι του ιδίου και των χιλιάδων φιλάθλων της Πίζας, ο κεκλιμένος πύργος θα είχε βαφτεί στα ερυθρόλευκα εκείνο το βράδυ. Ίσως και περισσότερο από ένα βράδυ! Ϊσως να βγήκαν και στους δρόμους να πανηγυρίσουν την ήττα της Φιορεντίνα, όπως έκαναν χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού εκείνο το βράδυ!

Αν τον διακόψεις από το Sudoku που λύνει και τον ρωτήσεις για το κασκόλ, φωνάζει πανηγυρίζοντας με τα χέρια υψωμένα: «No Firenze, Olympiacos!». Αν βρεθείς στο «Solo Pisa» το μεσημέρι και θελήσεις να τον συναντήσεις, θα πρέπει να περιμένεις να πάει 17:00 η ώρα για να επιστρέψει από το σπίτι του, καθώς νωρίτερα το μαγαζί έχει κατεβασμένα ρολά. Αν δεν γνωρίζεις ιταλικά, θα μπορέσεις να συνεννοηθείς μαζί του μόνο με τη λέξη Ολυμπιακός και φυσικά τη νοηματική! 

Η λέξη «Φιορεντίνα» είναι ότι χειρότερο υπάρχει για τον ίδιο, δεδομένης της μεγάλης αντιπαλότητας των δύο ομάδων. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να μην παραξενεύεται βλέποντας το κασκόλ του Ολυμπιακού σε τόσο κεντρικό σημείο του καταστήματος. Σκεφτείτε πόσο παράξενο θα ήταν να βλέπαμε κάτι αντίστοιχο στη βιτρίνα της μπουτίκ άλλης ελληνικής ομάδας…

Αυτή η μικρή ιστορία είναι ακόμη μία απόδειξη της δύναμης του ποδοσφαίρου. Ο «βασιλιάς» των αθλημάτων μπορεί να ενώνει, να προκαλεί πάθη πέρα από σύνορα και φυσικά να δημιουργεί αντιπαλότητες, ιδίως μεταξύ… γειτόνων.