Η ευκαιρία του Μλαντένοβιτς για την χρηματιστηριακή του αξία αλλά και για να πείσει τον Ντιέγκο Αλόνσο ότι μπορεί να πάρει και θέση βασικού στο "Τριφύλλι".

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποιες συγκυρίες που μπορεί να αλλάξουν την μοίρα ενός ποδοσφαιριστή. Ειδικά ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει μπροστά του κάποιον που θεωρητικά έχει τη φανέλα βασικού “στο σπίτι”. Όπως στην περίπτωση της εθνικής Σερβίας με την αριστερή πτέρυγα και τον Φίλιπ Κόστιτς της Γιουβέντους.

Ο αριστερός μπακ-χαφ-εξτρέμ των Σέρβων, τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς με την Αγγλία και όλα δείχνουν ότι θα χάσει το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Ο παίκτης που έρχεται από πίσω για τη συγκεκριμένη θέση είναι ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο διάστημα που αγωνίστηκε απέναντι στα λιοντάρια τα πήγε περίφημα. Τόσο στο αμυντικό κομμάτι που ντούμπλαρε το μαρκάρισμα του Σάκα, όσο και στο επιθετικό με αρκετά ανεβάσματα στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

Πλέον, αν o Ντράγκαν Στοϊκοβιτς επιμείνει στην ίδια διάταξη, αυτό σημαίνει ότι ο άσος του Παναθηναϊκού θα αγωνιστεί σίγουρα στα δύο ματς που θα κρίνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τα ματς απέναντι στην Σλοβενία και τη Δανία, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Σερβία να προκριθεί στους “16” του θεσμού, και για τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς να ανεβάσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αλλά και να πείσει τον Ντιέγκο Αλόνσο (ο οποίος έχει ζητήσει αριστερό μπακ για βασικό), πως έχει ήδη μια αξιόπιστη λύση για τη συγκεκριμένη θέση.