Η επικείμενη μεταγραφή του Λευτέρη Χουτεσιώτη στον Ατρόμητο θα αναγκάσει τους ανθρώπους του Άρη να αναζητήσουν εναλλακτική λύση για τη θέση "1", πίσω από τον Χούλιαν Κουέστα

Ήταν δεδομένο ότι ο Άρης έπρεπε, μετά την οριστικοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Χούλιαν Κουέστα, να αναζητήσει δεύτερη αξιόπιστη λύση για τη θέση “1” – ως εναλλακτική επιλογή το λιγότερο. Είτε με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη, είτε με άλλον τερματοφύλακα τέτοιου επιπέδου, τουλάχιστον, οι “κίτρινοι” χρειαζόταν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν το ενδεχόμενο συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά στον Χουτεσιώτη, το συμβόλαιο της “κίτρινης” ΠΑΕ με τον Έλληνα “άσο” λήγει στο τέλος του τρέχοντα μήνα. Αυτό σήμαινε ότι, εφόσον τον ήθελε η τεχνική ηγεσία κι εφόσον δεν είχε αντίρρηση η διοίκηση, θα έπρεπε να συζητήσουν μαζί του για την πιθανότητα ανανέωσης της συνεργασίας. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν έγινε ή, αν έγινε, προφανώς η πρόταση δεν ικανοποίησε τον παίκτη, ο οποίος οδεύει ολοταχώς προς τον Ατρόμητο.

Από χθες (15/6) είναι έντονη η φημολογία ότι ο Χουτεσιώτης κλείνει στην ομάδα του Περιστερίου, όπου θα προσπαθήσει να κερδίσει τη θέση του βασικού κίπερ, κάτι που ήθελε διακαώς. Και στον Άρη να συμφωνούσε να μείνει, αυτό θα προσπαθούσε να κάνει, μιας και κρίνει ότι είναι σε ηλικία (29 ετών) που δεν του επιτρέπει να σκέφτεται καν ότι θα είναι κάπου ως δεύτερος χωρίς άλλη προοπτική.

Πέραν του Χουτεσιώτη, το άλλο όνομα που είχε ακουστεί για τη θέση νούμερο 1 του Άρη ήταν του Παναγιώτη Τσιντώτα. Έλληνας κι αυτός, καθώς ο σχεδιασμός των “κίτρινων” είναι από την εγχώρια αγορά να αποκτηθεί παίκτης ως εναλλακτική επιλογή αντί του Κουέστα, όταν αυτό χρειάζεται. Ο Τσιντώτας, όμως, με τη σειρά του, οδεύει προς τον Αστέρα Τρίπολης. Επομένως, χάνεται κι αυτή η λύση για τον Άρη.

Τούτων δεδομένων, οι “κίτρινοι” είναι επιτακτικό πλέον να βγούνε στην αγορά και να αναζητήσουν παίκτη με τα χαρακτηριστικά των δύο προαναφερόμενων, του Χουτεσιώτη και του Τσιντώτα, δηλαδή. Κάποιον τερματοφύλακα, ο οποίος και έμπειρος να είναι και ικανός, ώστε να δημιουργεί και τον απαραίτητο ανταγωνισμό με τον Κουέστα για τα πρωτεία στην εστία.