Η συμφωνία της ΑΕΚ με την Ντάιναμο Χιούστον για την παραχώρηση του Έκι Πόνσες μετατρέπει τη μεταγραφή του Αργεντινού επιθετικού ως την κορυφαία πώληση του συλλόγου.

Η πιο ακριβή πώληση παίκτη στην ιστορία της ΑΕΚ γίνεται ο Έκι Πόνσε, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ντάιναμο Χιούστον και την Major League Soccer των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ένωση θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό μεταξύ 8.5 και 9 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που αποτελεί και την κορυφαία πώληση στην ιστορία του κλαμπ.

Με τη συγκεκριμένη μεταγραφή, η ΑΕΚ ξεπερνάει και την έως τώρα ακριβότερη πώληση της ιστορίας της, δηλαδή τα 5 εκατ. ευρώ συν μπόνους από την Σέλτικ για την απόκτηση του Βασίλη Μπάρκα τον Ιούλιο του 2020.

Η αμέσως επόμενη πιο ακριβή μεταγραφή είχε γίνει πριν 18 χρόνια, τον Αύγουστο του 2008 όταν η Τζένοα είχε δώσει στην ΑΕΚ 3.8 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Η μεταγραφή του Όγκνιεν Βράνιες στην Άντερλεχτ για 3.2 εκατ. ευρώ αποτελεί πλέον την τέταρτη πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της Ένωσης, ενώ τα 3 εκατ. ευρώ που έβαλε η ΑΕΚ στα ταμεία της από την παραχώρηση του Μάριου Μιτάι στην Λοκομοτίβ Μόσχας την πέμπτη κορυφαία πώληση. Με 3 εκατ. ευρώ είχε παραχωρηθεί και ο Σωτήρης Κυργιάκος στην Λίβερπουλ τον Αύγουστο του 2009.